SNART SEPTEMBER

Nu närmare det sig den månad som en aktivist ser fram emot. I år får vi hjälp av stora delar av ICA Värmland, de kommer att sälja pins i sina butiker. Det är en del jobb men det ger bra pengar till kampen mot prostatacancer. Så här ser mitt vardagsrumsbord ut, när 1000 pins i lådor väntar på leverans.
Men än är vi inte där, blir lite uppvärmning under helgen. Börjar med att vi är vid ICA MAXI i Kristinehamn i morgon med tält och lotteri.
Sen är det dags för Hälsomässa i Sunne på lördag. För att fylla helgen helt så finns tältet vid sommaro golfbana i Karlstad på söndag. De har en cancergolf då passar det ju bra att vi är där.
Jag hinner inte ha tråkigt som nybliven pensionär. Snarare känns det som att dagarna är för korta.
I måndags var det möte i SVF gruppen i landstinget. Det börjar likna något nu det kommer nog att bli väldigt bra det här. Det går att åstadkomma så mycket om verksamheterna pratar med varandra, och inte bara pissar in sina revir. Nu har vi nästa möte 5/10 men innan det ska jag redogöra för läget i Värmland på en region konferans i Stockholm den 17/9. Det blir mitt första besök på vårt kansli lite synd att det är mitt i kampanjmånaden men de får klara sig en dag utan aktivisten.
UPPMANA NU ALLA MÄN 45+ TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV.
HAR DU BLIVIT DRABBAD AV SVERIGES VANLIGASTE CANCER SÅ BLI MEDLEM I VÅRA FÖRENINGAR
 

BILTEMA

 
Kände att jag skulle behöva byta miljö några dagar. Så på cykeln och åkte ut till Biltema, fick tag i chefen, det var inga problem. Så i tisdags var det debut. Det går in väldigt mycket gubbar på Biltema, så många ögonpar såg budskapen på kärran. Det ramlar in lite slantar till forskning och jag säljer en del också. Kändes bra så jag har precis kommit hem efter en till dag där.
Det fungerar bra med kärran det blir ett fint litet bord, lite trångt blir det men helt okej. Ska försöka fixa ett broschyrställ som jag kan hänga på cykeln så blir det lite mer utrymme.
Det blir en hel del bra samtal, idag tror jag att 3 st går och testar sig. Hade även ett samtal med en som väntade för länge. Han sökte när han började kissa blod, kom in med 1800 i psavärde och en spridd cancer.
Tänk om vi kunde få en allmän screening så slapp det bli så här. Nu hade han väl svarat bra på hormonbehandlingen men det går ju inte att bota.
Gå iväg i tid gubbar. Prostatacancer ger inga symtom medans det är en botbar sjukdom, så iväg nu och ta ett psaprov. Det är bättre att veta än att inte veta.
 

NY BRA VECKA

Vilket liv man kan leva, det var mitt absolut bästa beslut att gå i pension. Jag har inga som helst problem att fylla dagarna med vettigt innehåll. Sen händer det så mycket positivt runt mig, kan bero på att jag ser möjligheter i stället för problem.
Det blir i regel någon form av motion på morgonen, antingen promenad eller cykeltur. Det är kul med cykelturer jag ser ju hur de tittar på kärran.
Sen blir det som oftast ett par timmar på kontoret. Igår blev det en TV kamera i fejan UR var och gjorde ett reportage om mångfalld. Han ville ställa frågor det fick han naturligtvis, som jag ser ut kan det ju inte undgå att synas ett blåttband i någon form.
Sen ringde det en tjej från netdoctor.se och ville göra ett reportage. Kul när media visar intresse det betyder så mycket.
Kärran och jag är ett team nu.
Mer roliga saker, vi hade ett mycket bra styrelse möte i onsdag. Äntligen lyckades vi fatta några bra beslut om svåra frågor som hängt med en längre tid.
Där fick jag även visa upp mössan som kom samma dag.
Den finns att köpa på vår hemsida i blå butiken. Kostar 90:- + frakt
Sen är det ju det gamla vanliga budskapet
PSAPROV RÄDDAR LIV
 
 

BRA VECKA

Efter att det varit lite stiltje i livet, så hände det desto mer veckan som gått. Det började på tisdagen då det var första dagen på Persmesedagarna. Det är inte så stort nu som det var en gång i tiden men tack vare vädret så var det mycket folk i centrum. Jag gjorde mina vanliga timmar på kontoret fram till lunch, men när jag hade varit hem och fått mat i magen åkte jag ner igen. Tur var väl det, väl på plats kom Elin från Centrum Karlstad och frågade om de fick låna min cykel. Balansmannen ville ha den i en uppvisning, klart de fick låna den vilken PR.
Insamlingen i bössan gick också bra, fick säkert in 500:- bara på tisdagen. Jag får även en hel del beröm för vad jag gör. Det vore kul om fler tog tag i det, det är viktigt. MAN 45+ KOLLA DITT PSAVÄRDE.
Sen kom nästa höjdpunkt, skyltarna till min cykelkärra var klara. Fredagen gick åt till att montera dom, den blev jätte bra. Syns på långt håll.
Nu ska den bara finputsas lite sen ska den vara med mig på kontoret. Jag tog den till Färjestads upptakt vid Löfbergs Arena så den har ju jobbat lite redan.
Nästa bra grej var igår när vi var med på knallemarknaden i Kil. Där såldes det lotter för drygt 2000:- och övrigt för drygt 500:- + en ny medlem. BRA DAG. Många bra samtal och ett antal som lovade att gå och kolla sitt PSAVÄRDE. Hoppas verkligen att de gör det för prostatacancern har inga symtom medans det är en botbar sjukdom. Följ budskapet på Kärran "BLI MEDLEM"
TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN
 

VÄNTAN

Nu händer det inte speciellt mycket i mitt liv. Njuter mest av att ha egen tid som bara jag bestämmer över. 
Planeringen av septemberkampanjen  pågår ju men det är inget som stressar speciellt mycket, vi har ju gjort det i 2 år så det finns ju lite rutin nu och många kontakter.
Men vi väntar på sammanställning av statestik som visar antalet nyupptäckta prostatacancerfall i Värmland. Rykten säger att det kan bli en fördubbling mot föregående år, är det så blir det kvittot på att föreningen gör ett bra jobb. Sen väntar vi på utvärderingen av Stockholm 3 studien, det kanske kan ge oss den efterlägtade screeningen. Hoppas nu att socialstyrelsen tar detta till sig, Göteborgs studien visar ju samtidigt på minskad dödlighet med 50%. Det är dags att våga ta steget nu.
Annars består mina dagar av att sitta på kontoret ett par timmar. Där försöker jag få männen att förstå vikten av att komma i tid. Enda sättet är att ta ett PSAPROV för cancern ger väldigt sällan symtom, när den är botbar. Jag försöker även få de drabbade som jag möter att förstå vikten av att bli medlem i våra föreningar.
Man behöver inte jobba så aktivt som jag, men själva medlemskapet är viktigt. Det påverkar ekonomin dels för lokalföreningarna men även nationellt med statsbidrag som baseras på antal medlemmar. Har ni vägarna förbi Soltorget i Karlstad så kan ni lägga en slant till forskningen eller bara säga hej. Är oftast där mellan 11-13 om det är fint väder och att jag inte har något annat för mig.
Hoppas vi ses och uppmana alla män 45+ TA ETT PSAPROV
 

RSS 2.0