ÅRETS SISTA DAG

Nu väntar snart ett nytt år. Personligen ser jag mycket framemot, jag hör ju till de lyckliga som blev upptäckt i tid.
Tyvärr har inte alla haft den turen.
Men nyår blir väl som vanligt, jag brukar sova in det nya året. Om det nu går för alla bomber och smällare som måste skjutas. Där har jag en bestämd uppfattning, vilket otroligt slöseri med pengar. Tänk om någon skulle ta och räkna ut vilken summa som går upp i rök. De pengarna skulle kunna användas mycket bättre till vården.
Det är tur för er att jag inte får bestämma, för då blev det totalförbud för raketer och smällare. Ett alternativ är ju att lägga på en ordentlig skatt.
Nog med gnäll det ska ju bli ett bra år. En flaska gott vin och lite ost & kex till juniorhockeyn duger till mig.
Sen vaknar man upp till 2015. Jag ska om möjligt jobba ännu hårdare för att förbättra prostatacancervården.
Skulle vilja göra det på heltid, men då måste någon ge mig en halvtidslön. Tyvärr är det för tidigt att gå i pension.
Drömma kan man göra, det är gratis. 
Sen måste vi komma ut oftare med vårt budskap och få männen att ha koll på sin prostata. Ta ett psaprov det räddar liv. Det är sant det räddade mitt och många andras.
Kom igen nu socialstyrelsen, våga rädda liv. Det blir en samhällsvinst att upptäcka oss i tid. Stöd oss bli medlem i våra föreningar.
Aktivisten lovar att fortsätta vara aktiv, det blir mitt Nyårs löfte.
 

JULHELG

Julen brukar vara en tråkig högtid för oss som lever ensamma men i år känns den helt okej. Tror att det har att göra med min insikt " jag vann kampen mot prostatacancern". Sen är jag ju inte helt ensam var hos goda vänner igår och åt julmat, och i dag togs det en promenad med min bästa vän i vinterkylan.
När allt är stängt, får jag tid till lite marktjänst, halva lägenheten städad resten tar jag i morgon.
Men trots att jag troligtvis vann min egen kampen är det svårt att glädjas på riktigt när goda vänner slåss mot sin sjukdom, en del förlorar den kampen.
Men ni kan vara övertygade att jag inte ger upp kampen om en god prostatacancer vård bara för att det gått bra för mig. Det känns som att vi är på rätt väg både nationellt och här i Värmland. 
Jag tror mycket på 2015 det kommer att hända mycket positivt, både för mig privat och för kampen. Ibland drömmer jag om ett nytt jobb, kanske blir det verklighet. Har i alla fall mycket att ge, brinner verkligen för saken och har ju viss erfarenhet av sjukdomen. 
Nu får vi börja planera vår tredje septemberkampanj, ska försöka att nå hela Värmland i år och ändå behålla trycket i Karlstad och Kristinehamn. Det är svårt med så få som vill jobba aktivt men det måste gå. 
Hoppas på fler medlemmar särskilt aktiva sådana registrera er på vår hemsida www.pcfvärmland.se
Tänk på era barn och barnbarn det är för dom jag jobbar. Och glöm inte PSAPROV RÄDDAR LIV
 

NÖJD LÄKARE

Sitter på tåget på väg till Charlottenberg och en ny arbetsdag. Har precis pratat med min duktige kirurg som opererade bort prostatan. Värdena ser bra ut och vi är nöjda båda två, nu blir det en ny koll om 6 månader, sen kanske jag kan få gå över på kontroll varje år. Då har det ju gått 4 år, tiden går fort.
Men det har hänt mycket under den här resan. Igår var jag på mitt andra möte med landstingets processgrupp, som ska förbättra prostatacancervården i Värmland. Jag har tyvärr fått vara ensam representant för Hans sjukdom har utvecklat sig negativt så han orkar inte. 
Jag fick tid att berätta bådas historier. Hans historia fick de i handen 4 A4 sidor med orden att det var ett exempel där Landstinget som kollektiv har misslyckats. Särskilt allmänläkaren som nekade PSAPROV i 5 år.
Försöker hela tiden påtala att grundfelet är avsaknaden av tidig upptäckt. Det skulle sparas stora resurser om de fann oss i tid. Jag har kostat ca 200 000:- då är jag både opererad och strålad, hade jag följts upp tidigare hade kostnaden kanske halverats.
Men det är inte bara elände, föreningen går starkt framåt. Nu har vi skapat en liten butik när vi är ute och informerar, vilket vi gör så ofta vi kan.
Ekonomi har utvecklats väldigt positivt. Även medlems antalet ökar, det är väldigt bra för då blir vår röst vi som står på barrikaderna starkare.
Hoppas att vi kan fortsätta den positiva utvecklingen. Nu verkar det som att äntligen Landstinget kommer att fatta beslut om information till 3 åldersgrupper om Psaprovtagning. Orkar de inte får vi nog överväga att göra det själva. Alla har rätt till vård, och med en livshotande sjukdom som inte ger symtom medans den är botbar så finns det inget annat sätt. Helst skulle det sjösättas en allmän screening, men det tar nog några år till.
Under tiden får vi män begära ett PSAPROV på våra vårdcentraler. ALLA HAR RÄTT TILL DET.
 
 

ICA SPARA VÅXNÄS

Idag har jag varit på ICA SPARA VÅXNÄS i Karlstad, de skänkte ju en massa pengar och då vill jag visa att vi bryr oss. Så idag tog jag dit hela artilleriet. Vi har faktiskt ganska mycket prylar till försäljning, T-shirt, keps, reflexväst, blåbandpins, mustaschpins, blå band i tyg, reflexer, dekaler och armband. Vi brukar även ha lotteri i någon form antingen tombolalotter eller Datumskrapet. Så det finns en hel del sätt att stödja KAMPEN MOT PROSTATACANCER på.
Sen har vi ju allt informationsmaterial också. Men det som betyder mer än det som köps, är att så många ser det blå bandet och får sig en tankeställare. 
I morgon är det dags för Säffle att få ett besök, där har jag inte varit förut så det ska bli spännande. Hoppas vi kan värva några fler medlemmar, det gick dåligt idag. Mötte 2 st idag men de visade inte något intresse trots att de var drabbade. Det tycker jag är märkligt, inte kunna bidra med 200:-/år för att hjälpa andra. Men vi ser olika på saker och ting.  Många förstår inte att ett medlemsskap stärker vår röst, vi som står på barrikaderna. De är antagligen rädda att behöva göra något.
Men mitt i all glädje jag känner i att föreningen växer sig starkare för varje dag, så finns Hans i mina tankar. Det är en riktig skitsjukdom det här. Sjukdomen i sig ger inga symtom medans den är botbar, och samhället vägrar att ge en allmän kontroll. Till och med allmän  information möter motstånd. Vi har jobbat för ett utskick om problemet till alla män  mellan 50-70 i 2 år nu, politikerna har sagt ja, men då krånglar tjänstemännen. Det gör mig ARG OCH LEDSEN. Det dör ju 2400 varje år, de allra flesta för att de kommer försent.
Men det är bara att jobba på, trägen vinner, och jag tänker inte ge mig.
Ha det nu så bra ni kan där ute, och du som inte har tagit ett PSAPROV GÖR DET DET RÄDDAR LIV

LIVET ÄR INTE RÄTTVIST

Nu sitter jag bekvämt i fotöljen och smuttar på ett glas vin, känner mig nöjd med dagen. Har varit till ICA SPARA VÅXNÄS och fått en symbolisk check på 6600:- det blev resultatet av deras kampanj när de skänkte 1:-/ såld bärpåse under vecka 48. Även det helt otroliga resultatet från Kristinehamn och ICA MAXI värmer en eldsjäl. De körde ju en hel månad och det blev drygt 58 000:-. Så ekonomin i föreningen är det inget fel på, men vi satsar vidare. Håller på att utrusta 4 eventväskor som ska spridas till olika orter i Värmland. Vi kommer även att köpa ett tält till så nu har vi möjlighet att synas ännu mer.
Men det finns saker som gör det svårt att glädjas fullt ut, det är alla dessa män som kommer försent till en botande behandling. För det finns ju, det borde vara en självklarhet att ha en allmän screening. När ska socialstyrelsen ge alla män rätt till ett PSAPROV DET RÄDDAR JU LIV. Jag hade tur i lotteriet men en mycket god vän till mig gick det sämre för. Nu har han fått beskedet att det inte finns mer att göra. Det är det jag menar med rubriken, LIVET ÄR INTE RÄTTVIST. 
Hoppas att fler företagare vill stödja vår kamp mot prostatacancer. Denna lömska sjukdom som drabbar så många och inte ger några symtom medans den är botbar.
Enda sättet är att kolla det är via ett enkelt blodprov , Psaprov är inget specifikt cancerprov det vet jag. Men det är en första indikation på att något är fel och behöver utredas.
Så har du fyllt 45 gå och begär ett psaprov, det är bättre att veta än att komma försent. Gå även med i våra föreningar så blir vi starkare. I Värmland går det lätt att bli medlem på vår hemsida pcfvärmland.se.
Vill du även jobba aktivt så är du välkommen på barrikaderna. DU BEHÖVS

RSS 2.0