VARMT

Sitter på balkongen. 24 grader helt okej med värmen på dagtid men på nätterna blir det jobbigt. Men nu väntar en ny dag på kontoret på soltorget. Får ta med en flaska vatten så går det nog bra. Med andra ord det blir en helt vanlig lördag.
Längtar till september och 4 veckors semester, då drar vår kampanj igång. Vi kommer att ha aktiviteter varje dag, hoppas på lite bättre bevakning från media i år. Men det blir vad det blir.
Vi har i alla fall fått till bra aktiviteter vi kommer att återkomma med ett program under augusti. Det tillkommer fortfaranderande saker. Många tycker vi gör ett bra jobb och vill stödja detta.
Här är en bild från Mitt i City ifjol. Vilken känsla för en aktivist att få köra in limmon i ett köpcentra. Inte undra på att jag längtar till september.
En annan del av september kampanjen som jag ser fram emot är kvällen på Karlstads CCC och vår förenings 10 års jubileum. Där kryddan kommer att bli Jonas Hugossons föreläsning. Hoppas många kommer och lyssnar det kommer att vara öppet för allmänheten.
Jag möter ibland människor som inte är medlemmar i vår förening, är man drabbad och inte medlem tycker jag att det är riktigt dåligt. Man borde tänka mer på nästa generation. Alla män borde egentligen vara med, man vet aldrig när man står på tur. Var 7 man drabbas.
Så logga in på vår hemsida www.pcfvärmland.se och anmäl ditt intresse det kostar bara 200:-/år att delta i kampen mot prostatacancer
Då blir vår röst starkare, vi som är aktiva, när vi möter beslutsfattare och kräver GOD PROSTATACANCERVÅRD.

NY BRA DAG

Som vanligt en ledig fredag så gick jag till soltorget och öppnade kontoret. Den förste som kom fram var en jättebra kontakt, han satt i styrelsen till en manskör som vi ville ha förra året. I år kommer det troligtvis att bli verklighet. Vi utbytte telefonnummer så nu är den kontakten etablerad.  Det blev som vanligt ca 100:-/timme till forskningen. Det är synd att inte fler gör som jag, våran forskningsfond skulle bli avsevärt större om alla offrade lite tid på detta. Men det är som det är, känns bra att tystnaden kring Sveriges vanligaste cancerform håller på att brytas.
Det verkar som Internationella prostatacancer månaden i september blir minst lika bra som i fjol. Troligtvis bättre, vi har bjudit in politiker i landstinget till en debattkväll om "God prostatacancervård" vi saknar bara svar från ett parti så här långt. Vår vice ordförande i riksförbundet Calle Waller kommer att vara moderator. Sen den absoluta höjdpunkten Jonas Hugosson på Karlstads CCC. Ska bli en kul semestermånad.
Jag hinner faktiskt med att ta hand om mig själv också, 90minuters solbadande på balkongen. Och sen en timmes promenad i ett fantastiskt sommarväder. Efter promenaden kom denna belöning
Mår man bra själv så är det lätt att göra något för andra. 
Idag fick vi också nya taket till vårt eventtält, det kostar lite att byta namn, men det var det värt. 
Prostatacancerföreningen Värmland känns så mycket bättre. Hoppas att vi kan bli fler medlemmar det stärker framförallt vår röst vi som är aktiva. Det går bra att registrera sig på vår hemsida www.pcfvärmland.se det kostar bara 200:-/år. Gör det så gör du en insats för våra barn och barnbarn.
 

KONTORET

Nu har jag gjort ännu en dag på kontoret. Jag träffar så många människor. Idag kom det fram en i mina ögon ung man hade en kille i en kärra och en tös på kanske 4-5år med sig, han stoppade i en större slant i bössan och sa " Det här vill jag stödja för någon prostata har jag inte". Jag tittade och sa så ung, jag är 53 år och blev opererad för ett år sen. Han hade heller aldrig känt av sjukdomen och hade inga bekymmer efter ingreppet. Då blir det ännu viktigare att få våra beslutsfattare att förstå att vi måste få en allmän kontroll. 
Så här är det, det är en sjukdom som inte ger symtom när den går att bota, och det finns botande vård att få om man drar en vinstlott och kommer i tid.
Vi måste få dessa människor som bestämmer att tänka om. Det är inte en sjukdom som bara drabbar äldre män. 
Snälla sluta nu med lotteriet, vi män förkänar att få en god prostatacancervård. Det börjar med en allmän kontroll, då skulle ni dessutom sparà en massa resurser.
Jag avslutade dagen på Bishops med 2 goda vänner. Vi tog ett par öl och när vi skulle gå, ropade en för mig okänd man mitt namn och gav mig denna att stoppa i bössan.
Det lönar sig att alltid ha arbetskläderna på. 
INNAN VI I FÖRENINGEN FÅR ORDNING PÅ BESLUTFATTARNA, FÅR NI HA KOLL PÅ ER SJÄLVA GUBBAR. ELLER MÄN ÄR VÄL ETT BÄTTRE UTTRYCK, GÄRNA FRÅN 45 ÅRS ÅLDER.
GÅ MED I VÅRA FÖRENINGAR VI JOBBAR FÖR NÄSTA GENERATION.
www.pcfvärmland.seq
 

IRRITERAD

Nu ska man summera helgen. Vi har varit två dagar på stora torget i Karlstad, med tältet och lotteri och försäljningen samt broschyr material. Kul dagar utom när män berättar att jag fick inget psa prov. Min läkare tyckte inte det var nödvändigt, det måste ha varit en läkare med röntgensyn eller något. När ska dom fatta att det inte syns på utsidan om man har prostatacancer. Men nu har de gått förlångt, när vi tog oss vår söndagspromenad till Ikea som vi brukar på söndagarna, så spratt det till i Kjells hjärna, vi skickar dom boken personligen.
Lysande ide, den byggde vi på med att de ska få ett följebrev innehållande en länk till en sida på landstinget som de måste ha glömt att läsa. www.liv.se/akoöverenskommelser  går man till urologi och psaprovtagning så framgår det tydligt att de gör fel. Så ska vi göra konsekvent när vi får namnet på en läkare som inte gör jobbet.
Det måste bli ett slut på att läkare är så dåligt pålästa och skapar egna regler. Det är mäns liv som står på spel.
Men det som är nästan lika dåligt är när en herre kommer fram och säger, det tar jag varje år. Han var ju pigg men inte helt så ung, så jag frågade " Hur gammal är du?" Jag har fyllt 90år säger han, jag sa vad Läkaren borde ha sagt, "Då behöver inte du oroa dej för prostatacancer"
Det finns överhuvudtaget ingen ordning och reda när det gäller den här cancerformen. Det finns ju en Chef för allmänläkarna inom Landstinget. Där måste det finnas stora brister i ledarskap, medarbetarna skapar egna regler för sina beslut.
Men som sagt NU FÅR DET VARA SLUT MED DET. Återkommer samma läkares namn efter han eller hon fått boken så kommer de att hamna på vår svarta lista över läkare som är livsfarliga för män.
Till sist kommer samma vädjan som alltid BLI MEDLEM I VÅRA FÖRENINGAR TÄNK PÅ BARN OCH BARNBARN
 

FREDAG

Sitter på balkongen med ett glas vin och summerar en innehållsrik dag. Det har varit en strålande sommar dag i Karlstad. Vi hade vårt tält på stora torget det som drar mest är vårt lotteri. Men lite annat blev också sålt och så väcker vi uppmärksamhet, det är nog det viktigaste.
Vi alla föreningar måste bli bättre på att synas, träffade en idag som berättade att han var opererad. Frågade honom om han var medlem i vår förening. Det visade sig att han bodde i Västra Götaland, han var inte med. Hans svar är skrämmande det är aldrig någon som har frågat mig. 
Det här måste vi bli bättre på, annars blir vi aldrig fler medlemmar. SYNS VI INTE SÅ FINNS VI INTE de orden sa en reklamkille till mig för många år sedan. Fler medlemmar desto starkare röst mot våra beslutsfattare.
På eftermiddagen han jag med en tur till festivalen Putte i Parken, det var väldigt mycket folk. Där skulle vi ha varit men tyvärr kostar det för mycket att ha en tältplats där. Ska försöka få någon som sponsrar det nästa år.
Men åter igen uppmanar jag alla ta ha koll på sin prostata, det är ju bara ett vanligt blodprov och en finger i rumpan som behövs. Och snälla BLI MEDLEM du behövs. Tänk på barn och barnbarn.

RSS 2.0