NYTT ÅR

Nu vill jag önska er som följer den här bloggen ett riktigt GOTT NYTT ÅR. Hoppas att mitt skrivande är till nytta för någon av er.
Det jag vill förmedla är ett litet hopp i den förtvivlan det är att få ett cancerbesked. Jag vet att en del får svåra biverkningar, men inte alla. Jag är ju ett levande bevis på att det kan gå riktigt bra. Nu har jag gått igenom både operation 2011 och strålats för återfall utan biverkningar.
Förmiddags radion ville ha berättelser om det bästa som hänt dig 2013. Då skrev jag om min strålning och känslan att gå ifrån behandlingen utan biverkningar. De spelade "Here comes the sun" med beatles för mig då kom det en hel del tårar. Jag tror att det är väldigt viktigt att ha en stark vilja och att kunna visa känslor. En annan viktig ak är att ha riktiga positiva vänner runt sig som man kan prata öppet och ärligt med.
Nu hoppas jag för egen del ett år utan sjukskrivningar och att cancern ska vara borta för gott. I mars ska det taS ett första psa efter strålningen är det omätbart, så vann jag högsta vinsten LIVET.
Önskar att jag kunde bjuda på ett glas men ni får nöja er med bilden.
Men ni ska veta att jag tänker på er alla som inte har haft samma tur som jag, och tänker fortsätta mitt arbete att synliggöra Sverige vanligaste cancer.
Men jag behöver er hjälp prata om sjukdomen, det är bra terapi, har i alla fall fungerat för mig. Sen är det viktigt att bära ett blått band och vara med i en förrening. Då kan vi tillsammans göra skillnad, ni som är tveksamma tänk på era barn och barnbarn. Och för egen del är du i 50 år åldern ha koll på PSA värdet LIVSVIKTIGT.
Vi finns på www.prolivwermlandia.se där finns information och möjlighet att bli medlem.
Än en gång GOTT NYTT ÅR och ge aldrig upp kämpa på
 

JULAFTON

Det här är väl inte en av mina favorit dagar, men allt kan ju inte vara perfekt. Vill i alla fall önska alla som följer min blogg en riktigt GOD JUL
Det bästa med den här julen är att jag känner mig stark och frisk. Är ute och går långa promenader och känner en stor tacksamhet att jag genomgått både operation och strålning utan biverkningar. Det är nog högsta vinsten det. Om 3 månader vet jag om sista behandlingen tog död på cancern, det borde den ha gjort.
Oavsett hur det går med det ska jag fortsätta med KAMPEN MOT PROSTATACANCERN. Om det nu är så väl att jag inte behöver slåss för egen del så ska jag göra det för alla andra. Framför allt för barn och barnbarn, det kan du också göra. Bli medlem i våra föreningar så att vår röst blir starkare gentemot vården och myndigheter. Man behöver inte vara drabbad för att vara medlem, det räcker med att tycka att det vi gör är bra.
Här i Värmland kan man enkelt bli medlem på vår hemsida www.prolivwermlandia.se
För er som blivit drabbade riktar jag en uppmaning VÅGA PRATA OM DET, det hjälper andra.
För er som inte är drabbade än HA KOLL PÅ PROSTATAN det är livsviktigt, man har ofta inga symptom medans det är en botbar sjukdom
 

ÅTERHÄMTNING

Kroppen är fantastisk. Återhämtningen efter strålbehandlingen går jättebra, det har bara gått 5 dagar sen sista behandlingen, och jag känner mig i stort sett frisk. Den enda påtagliga biverkan jag fick tröttheten är borta. Nu har jag inte sovit på dagen på 2 dygn.
Men jag jobbar hårt för att kroppen ska återhämta sig. Tänker på vad jag äter och mycket promenader, i söndags gick jag tur och retur IKEA det blir säkert 1,5 mil kanske lite väl långt. Men 4-5km glider jag iväg på utan problem i ett ganska högt tempo.
Sen blir det ett gymnastikprogram varje morgon, får var lite försiktig så att jag inte belastar bäckenregionerna för hårt än. Allt är nog inte läkt än.
Nu ser jag fram emot lördagen då kommer ungarna hem till pappa, ska bli kul ser dom inte så ofta. Det blir så när de lever sina liv på en annan ort.
Men det har varit bra nu när jag har jobbat så mycket för kampen mot prostatacancer. Dels för egen del men jag lägger ju mycket kraft på att förändra vården för nästa generation.
Det vore fantastiskt  om antalet marschaller kunde minska. Det dör alldeles för många. Här kan alla hjälpa till gå med i våra förreningar www.prolivwermlandia.se , bär ett blått band och uppmana alla att ha koll på prostatan.
Snälla ta ett PSAPROV DET ÄR LIVSVIKTIGT
 

SISTA STRÅLNINGEN

Då var det dags för den sista strålningen kl 15.45 idag. Då har jag gjort 35 st, kändes väldigt länge när det började för 7 veckor sedan. Men tiden går rasande fort. Hade ett samtal med en läkare igår, det finns en viss risk för framtida biverkningar, men det är inget jag tänker räkna hem i förtid. Jag har i princip bara blivit väldigt trött, en trötthet som jag aldrig känt av förut, men det går förhoppningsvis över nu när strålningen upphör. För övrigt blev det inga problem med kiss och bajs, till och med lille man fungerar och den här gången snattade de inget på längden, tur det för det hade jag inte tålt. 
Att jag har stått emot biverkningar så bra kan jag nog tacka min goda fysik för och att jag tänker på vad jag stoppar i mig. Vitt socker borde dödskalle märkas
Det viktigaste är om detta har tagit död på cancern, det vet jag om ca 3 månader. Jag tänkte inte lägga mig på den här britsen någon mer gång i livet.
Lägga om kosten och börja motinera är aldrig försent. Även om det inte förhindrar att cancer uppstår, för det är säkert många olika faktorer som påverkar, så klarar man behandlingarna bättre. Det viktigaste är nog ett positivt tänkande och en jävla vilja.
Ta nu och häng på ett blått band och visa ert stöd. Gå med i våra förreningar www.prolivwermlandia.se  tänk på era barn och barnbarn de kan med ert engagemang få en bättre vård.
Och är du man och fyllt 45 ta ett psaprov det är livsviktigt
 

SLUTSPURT

Som jag har längtat. Äntligen ligger sista veckan framför mig och de 3 sista behandlingarna. Än har jag inte fått några svåra biverkningar, det som varit är en stor trötthet. Men det kan jag leva med hoppas nu att jag står emot de sista doserna också.
Sen bliv det en spännande väntan för att se om projektet KILL THE CANCER har lyckats.
Får ju träffa en läkare på tisdag då gäller det att ställa alla frågor så man slipper gå och fundera. Det vore ju fantastiskt om jag klarade både operation och strålning utan biverkningar. Så här långt har det gått bra, till och med lille man fungerar, och den här gången snattade de inget på längden. Tur det. Jag tål inte mer där.
Jag får väl fortsätta att uppmana alla att gå med i våra föreningar i Värmland går det enkelt via vår hemsida www.prolivwermlandia.se  Gör det för era barn och barnbarns skull
 

DAGS IGEN

Då börjar en ny strålande vecka. Men det går åt rätt håll, nu är det bara 8 gånger kvar. Det känns som när man skulle mucka från lumpen. Det ska bli helt underbart när jag får börja reparationen på riktigt. Nu har jag fått läka ihop 2 dagar över helgen men det känns som att det inte räcker. Det byggs på en svullnad i bäckenpartiet men det är bara att bita ihop, jag har ju inga alternativ. Cancern ska dö.
Nu är det 2 timmar tills jag ligger på britsen igen så det är väl lika bra att rulla ur sängen.
Stöd forskningen gå med i våra föreningar så kanske era barn och barnbarn inte behöver ligga här.
www.prolivwermlandia.se är adressen till föreningen i Värmland
HA KOLL PÅ PSAVÄRDET LIVSVIKTIGT
 

RSS 2.0