BRA DAG

Att lediga dagar känns så bra är nog för att jag får ägna mig åt det jag brinner för. Sprida budskapet och synliggöra prostatacancer.
Idag har jag haft möte med verksamhetschefen på landstinget, bra möte vi vill samma sak men hastigheten till beslut delar vi inte. Fick påminna om att det dör minst 6 st män varje dag de tänker. Enda sättet att minska dödstalen är att upptäcka oss i tid. Hann med en fika med en kompis också på förmiddagen innan det var dags för Nordea och sätta in pengarna som Forshaga jakt och skytteklubb skänkte oss i söndags.
Sen fick det bli några timmar på kontoret på soltorget, givmilda människor igen nu måste bössan tömmas på torsdag den är full igen.
Hemma i köket efter pannkakslunch fick jag ett mejl från ledningen på Mitt i City, vi får full tillgång till scenen 2 helger i septembermånad. Vår internationella prostatacancermånad. Då blev linserna ordentligt sköljda igen, jag blir så rörd när folk bryr sig och vill hjälpa till. Nu är grunden lagd till att göra Karlstad blått.
Sen bar det av till Sunne för styrelsemöte 2 riktigt bra beslut fattades där inköp av ett riktigt eventtält och en ny hemsida och ny administratör. Vår ordförande tar hand om det från och med nu.
Då återstår bara det gamla vanliga ha koll på PSA VÄRDET och som jag blivit uppmanad till av David vill ni stödja kampen så är PG 900101-7 till fonden mot prostatacancer. Besök även prostatacancerforbundet.se där kan ni köpa datumlotter och skänka pengar
Sköt om er där ute

FANTASTISK HELG

Denna helgen var det debut för min prostatabil den fick åka med mig hem till Karlstad på fredag em.
Den väckte stor uppmärksamhet på lördagen utanför Coop Forum i Kristinehamn. Kenneth och jag informerade om problemet prostatacancer delade ut information sålde blå bandet pins och samlade in pengar till vår forskningsfond. Jätte lyckad dag sålde slut på pins och fick in mer än 1000:- till fonden
Sen var nästa uppdrag att delta vid en minnes tävling som Forshaga Jakt och Skytteklubb anordande för Gunnar som startade upp Proliv Wermlandia. Jag och vår ordförande Hans åkte dit i dag tidigt.
Vi fick ett fantastiskt bemötande, de köpte blåband pins som varje deltagare fick samt inför tävlingen röstades det om att i stället för att skjuta om prispengar skulle hela överskottet skänkas till vår förrening. Att höra det rungande ja från samtliga kändes väldigt mäktigt. När sen en ung kille kom fram och la ner 1000:- i insamlingsbössan fanns det inte en chans att hålla tårarna tillbaka. Det är så stort och det ger mig kraft att jobba ännu hårdare för att lösa detta. Vi måste få tillgång till den bra vård som finns om vi kommer i tid. Det är ju faktiskt en botbar sjukdom om man kommer i tid.
När jag nu skriver detta så trillar tårarna, jag känner en så stor tacksamhet till alla som vill hjälpa till.
Men vi behöver bli fler som sprider budskapet. Så kom igen nu tänk på era söner
Bli medlem i våra förreningar och till er som inte har koll på PSA värdet se till att ta ett prov det är livsviktigt

BÖSSA NR 19

Då var ytterligare en bössa inlämnad och räknad den innehöll 1610.- så nu är det totalt 31687:-. Folk är otroligt generösa vi prostatagubbar kan bara bocka och tacka.
Nu går man i väntans tider snart borde jag få besked om jobbet som kommunikatör på prostatacancerförbundets kansli. Det är ett jobb som jag verkligen vill ha, vilken dröm att få lägga all tid till det man brinner så starkt för.
Men det beslutet är inte mitt. Bara att vänta och se.
Har i alla fall lagt  min egen sjukdom och oro bakom mig, nu är det bara positiva tankar. Jobbar hårt för att få september månad blå i Karlstad. På tisdag ska jag träffa cheferna för mitt i city för att se om vi kan få låna deras scen vid öppningen och även vid avslutningen. Tycker jag att de kan ställa upp på.
Sen ska jag träffa ordföranden för HCL så snart det bara går, så att de orkar fatta nödvändiga beslut. Det är mycket på gång. Känns som jag inte har tid att jobba men pengar måste man ju ha.
Innan vi får ordning på det här så får ni ta ert eget ansvar.
HA KOLL PÅ PSA VÄRDET DET ÄR LIVSVIKTIGT

ÅRS DAGEN

I dag var det exakt 1 år sedan jag klev in på Mitt i City och ställde mig med en insamlingsbössa och en banderoll över bröstet. Inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att det skulle leda till där jag är idag. Svt värmlands nytt uppmärksammade insamlingen och jag fick säga vad jag tyckte. Det får inte vara slumpen som avgör.
Det finns så mycket arbete kvar att göra får att få en likvärdig och bra vård i hela landet. Det borde ju vara en självklarhet att t.ex Viagra och cilaris ingick i högkostnadsskyddet de är ju till för att hjälpa till efter eventuella behandlings skador
 
med i riksnyheterna. Rapport 19.30 Det var en extra bonus, det vore fantastiskt om media tog tag i problemet på allvar. Då får våra beslutsfattare väldig svårt att stå emot.
Jag har lagt en hel del tid på det här men idag kändes det som jag fick betalt. Det ligger en väldigt nöjd grabb i sängen och skriver detta just nu.
Ha en riktigt fin kväll

SPÄNNANDE HELG

Från att uttryckt besvikelse över media i förra inlägget så är jag mer positiv nu. Slängde iväg ett mail till SVT lokal tv tror det var 3 d:e gången nu blev det napp. Om inte det händer några större katastrofer som måste bevakas så blir det en intervju på kontoret på soltorget på söndag.
Han jag pratade med tyckte att det jag gjort senaste året var värt att uppmärksammas. Det gjorde en aktivist oerhört glad och stolt. HÅRT ARBETE LÖNAR SIG. Sen blir det ju inte sämre av att det är exakt på årsdagen den 12 maj då jag började. Så i morgon blir det jobb som vanligt några timmar med insamlingen men på söndag blir det en alldeles speciell dag. Hoppas att jag får de rätta frågorna och ger de rätta svaren. Men jag känner mig väldigt trygg är bra påläst i ämnet och har ju min egen erfarenhet, så det ska nog gå bra.
Det viktigaste med mitt engagemang är att hjälpa andra framförallt nästa generation. Det hoppas jag att alla förstår jag gör inte det här för att synas i media. Jag är bara ett verktyg i kampen mot prostatacancer.
Ha nu en riktigt fin kväll och ni som inte har koll. Ett gott råd det är bättre att veta och komma i tid än att inte veta och komma försent.

BÖSSA NR 18

Nu har jag fått resultatet från bössa nummer 18. Den innehöll 1306:- så totalen är nu 30077:- . Men jag är lite besviken på media var i kontakt med radio Värmland men de tyckte inte att det var något de ville uppmärksamma.
Jag får väl jobba på ändå för det jag gör är väldigt viktigt. Hade ett samtal med en när jag höll på att plocka ihop för idag som funderade på ett psa prov. Min rekommendation är det är bättre att veta än att inte veta. Att komma i tid är avgörande. Men visst är det tufft att vara cancerpatient, men mig har det givit en riktig mening i livet. Jag får så mycket av att ge.
Vore bra om mitt engagemang kunde inspirera fler. Jag offrar ju bara lite fritid. Vi är ju väldigt många drabbade och alla kan göra något för att bidra. Våga prata om Sveriges vanligaste cancer.
Att jag har förmågan att prata om min sjukdom hjälper mig när det känns tungt ibland, nu är min mentala hiss på våning 9 igen. Jag älskar livet och mötet med människor så jag tänker fortsätta min kamp mot prostatacancern.
Så än en gång ha koll på PSA VÄRDET det räddar liv

Nu är jag med på banan

Nu är jag uppe på våning 9 igen. Fullt focus på att göra Karlstad blått i september. Det här är ju så mycket viktigare än min egen person,. Min bäste vän fick besked om sitt psa värde idag 1,0 vid 62 års ålder helt okej, ingen kunde blivit gladare än jag- Vi är nog många som vi är.
I morgon ska vi ha ett första möte om prostatacancermånaden, ska presentera mina och Kjells tankar, hoppas att det finns kraft att genomföra detta. I år ska vi synas bättre än i fjol.
Vad bra det är med god vänner som har hjälpt mig uppåt i hissen. Kram till er alla vad vore jag utan er.
Hoppas att min kamp mot prostata cancern  hjälper nästa generaton. Det skulle kännas väldigt bra.
Ni som inte kollat gör det. Bättre att veta än att inte vet
Än en gång tack till allt stöd när det känns tungt
 

VÄNTA

Att vänta på besked det är kanske det jobbigaste som finns. I synnerlighet när det gäller hur utvecklas min cancer. Får jag vara frisk eller går jag mot i mitt tycke mot en för tidig död. Hur det går får jag inget svar på förrän om tre månader så då gäller det att ta vara på dagarna fram till dess.
Nu har jag åkt upp till minst våning 7 i min mentala hiss( den har 10 våningar) Frisk anmäler mig i morgon. Då har jag enligt mitt schema en ledig dag så då drar jag och bössan ut på stan och samlar in pengar till forskning mot prostatacancer.
Förut sa jag alltid att jag samlade in till nästa generation och det är ju sant, men det känns lite som att kanske även jag kan få nytta av det nu. Jag vet att många 1000 människor har sett mig på stan under det här året och det har säkert väckt många tankar. En del har säkert också gått och testat sig det är bra, det är klokare att veta än att inte veta och komma försent.
Var rädd om era riktiga vänner de är väldigt bra att ha om man drabbas av svårigheter. När jag nu fick gå baklänges var det ni mina vänner som hjälpte mig upp. TACK.
Nu är jag med på banan igen och brakar ut på Karlstads gator och synliggör Sveriges vanligaste cancer.
Ha nu en riktig fin kväll och sprid budskapet " Du har sällan symtom medans det är en botbar sjukdom"

RSS 2.0