30 SEPTEMBER

Ligger i sängen och försöker summera vad vi har gjort här i Värmland. Att internationella prostatamånaden är september kan knappast undgått någon som passerat Karlstad Centrum. Vårt tält har varit ute 24 dagar, där har vi haft information sålt blå bandet prylar och framförallt haft lotterier.
Vi har haft stora personligheter vid de större evenemangen, landshövding, biskop och framför allt Ralf Edström.
Det har varit helt underbart att vara en del av detta. Det blir många intryck och känslor.
I går var det ett möte med en ung man (26 år) som satte sina spår, När han hade förvisat sig om att pengarna som lades i insamlingsbössa gick till forskning, sa han då vill jag göra så här. När han gick låg det 1000:- i bössan och i tältet satt det 2st 60åriga ynglingar med väldigt blöta ögon.
Ljusmanifestationen åstadkom ytterligare en ordentlig ögonsköljning på aktivisten. Det kändes stort.
Det har varit mycket glädje men samtidigt frustration och sorg. Det är bedrövligt att samhället nekar oss en allmän kontroll så att fler liv kan räddas.
Ni kan följa hela vår månad på www.prolivwermlandia.se
Nu ska jag snart åka till jobbet som ger pengar några dagar, sen är det dags för min egen kamp. Har tyvärr fått återfall på min egen cancer, så på fredag blir det ett första besök på onkologen.
Ha det så bra där ute och ni som inte har koll på psa värdet KOLLA. Ni andra som drabbats kämpa på, det tänker jag göra
 

SISTA KAMPANJDAGEN

Allt har sitt slut. Det känns lite vemodigt, det har varit så kul. Nu har vi visat övriga prostata Sverige vad det går att göra med mycket engagemang och lite pengar.
Det har varit en fantastisk månad där så många har bidragit. Nästan allt har gått enligt plan.
Gårdagen i Mitt i City var en fantastisk dag. Vilken go kille han är Ralf Edström han bjöd verkligen på sig själv. Känns som jag fått ännu en god vän. Det här med prostatacancer  är ju skit men tänk vad mycket det har gett mig
På bilden signerar Ralf en Blå Bandet fotboll som vi ska ha kvar som souvenir. Det finns fler bilder på vår hemsida www.prolivwermlandia.se.
Det känns väldigt stort när Ralf ringer på kvällen och frågar om jag var nöjd med dagen.
Nu är det bara ett arrangemang kvar och det är ljus manifestationen i kväll på stora torget. Då kommer en aktivist att gråta floder när vi tänder 200 marschaller och håller en tyst minut för de som avlidit medans vi kampanjat.
Det måste bli en screening så att alla får chansen till en botande behandling.
PSA PROV RÄDDAR LIV
 

MITT I CITY

Nu har vi varit ute på soltorget för sista gången den här kampanjen. Vi har synts mycket och förhoppningsvis gjort en insats för att synliggöra det blå bandet.
Men idag skrevs det ett långt inlägg på förbundets facebooksida av vår förbundsdirektör han tyckte att vi inte skulle vara kritiska mot att det var så tyst på sidorna. Tror inte han har förstått det rätt vi är inte kritiska mot de ideella krafter som finns ute i landet. Vi är kritiska till att vårt kansli som administrerar sidorna är alldeles för dåliga på att tala om vad de gör. Jag tyckte det var så dumt att det inte var värt att kommentera. Men nu lägger jag det bakom oss vi har 2 dagar kvar som vi får tillbringa inne i mitt i city, ska bli skönt. Då kan man ha lite lättare kläder på sig.
Men det stora som hänt idag är förbundets remiss svar till socialstyrelsen. Finns att läsa på vår hemsida www.prolivwermlandia.se. Äntligen kan vi gå ut och tala samma språk, det uppskattar en aktivist som för debatten varje dag året runt.
Ha det nu riktigt bra där ute och om ni har vägarna förbi Karlstad centrum så kom in och lyssna till Ralf Edström på lördag
 
 

SISTA KAMPANJDAGARNA

Nu är vi i sista veckan av en månadslång kampanj där vi försökt att synliggöra det blå bandet. Vi vill visa förbundet och övriga förreningar vad det går att göra för kampen mot prostatacancer.
Det behövs ett stort engagemang men väldigt lite pengar. Vår kampanjmånad har kostat väldigt lite, har ingen exakt summa men det är inte många tusenlappar. Däremot har det gett både förreningen och fonden ett bra tillskott.
Men allt är inte bara positivt jag tycker det är skrämmande tyst från riksförbundet. Hemsidan är inte uppdaterad med nyheter sedan 9/9 så får det inte vara. Facebooksidans senaste uppdatering är 19/9 är det så svårt att hålla den igång. Ni är ju 3 anställda på kansliet. Vi aktivister vill veta vad som är på gång.
Nu är det nog med kritik nu ska vi njuta de sista dagarna. Ska bli skönt att flytta in i Mitt i City på fredag det börjar bli lite kyligt i luften, men vädret har varit med oss nästan hela månaden.
Bli gärna medlem vi behöver bli fler. Alla är välkomna man behöver inte vara drabbad, det räcker att tycka att vi gör en bra sak. Vi jobbar för nästa generation era barn och barnbarn.
Som vanligt riktar jag en uppmaning till alla män över 50. HA KOLL PÅ PSAVÄRDET DET ÄR LIVSVIKTIGT
 

FINAL VECKA 3

I morgon är det tredje veckan final. Då blir det musik på torget och en bilkortege med veteranbilar och jaguarklubben det hoppas vi drar en hel del folk. Scenen står och väntar
Ska bli en riktigt kul dag. Tänk om alla förreningar kunde gör som vi nästa år en riktig manifestation för det blå bandet.
Även nästa helg när det blir den riktiga finalen verkar gå i lås, nu har Ralf Edström bekräftat att han kommer det borde dra media. Hämtade 5 fotbollar idag som väntar på hans signatur vi gör ett lotteri av det.
För min egen del går det också framåt fick kallelsen till onkologen idag 4 oktober är förstabesöket får vi se vad de säger. Tänkte bli kvitt cancern en gång för alla.
Som vanligt ha koll på psa värdet och bli gärna medlem vi behöver dej. Man kan enkelt registrera sig på vår hemsida www.prolivwermlandia.se där kan ni även följa vad vi håller på med vi jobbar hårt för nästa generation. Ju fler vi bli desto starkare röst får vi.
TACK PÅ FÖRHAND
 

KAMPANJEN FORTSÄTTER

Nu har vi haft våra inomhus aktiviteter. Sjukhuset med föreläsning på kvällen och seniorernas hus om hur man kan få fungerande sexliv efter prostatacancer. Det var bra föreläsningar men jag tycker att det lockade för lite publik.
Det är nog så att vi gör bäst nytta ute på gator och torg
Idag finns vi på stora torget med lotteri och försäljning
Sen var det min egen kamp, jag vet att remissen till onkologen har gått iväg så nu väntar jag bara på att få komma i gång med strålbehandlingen. Tänker inte så mycket på det men visst finns det där hela tiden. Jag har ju cancerceller i kroppen som delar sig hela tiden. Man kan bara hoppas att det inte är några som rymt.
Sen har jag fått bekräftat att man inte ska nöja sig med svaret från en läkare att psa var bra.
Fick själv det svaret på ett psaprov när jag var 50 år. I går ringde jag den vårdcentralen i Svenstavik psa var 2,8
Jag skulle naturligtvis blivit uppmanad att ta ett nytt prov om ett år.
Då kanske jag sluppit strålbehandlingen som nu väntar och blivit opererad innan det blivit en T3 tumör.
Vi har så mycket att rätta till när det gäller prostatacancervården.
Jag riktar nu en uppmaning till alla män ha koll på psavärdet och nöj er inte med svaret att det var bra.
Gå gärna med i vår förrening, det går att registrera sig på vår hemsida www.prolivwermlandia.se  man behöver inte ha fått diagnosen, det räcker att man tycker vi gör en bra sak. TÅNK PÅ ERA BARN OCH BARNBARN det är dom vi jobbar för. Ju fler medlemmar desto starkare röst.
Ha nu en riktigt fin dag det ska jag ha
 

ANDRA CHANSEN

Nu har kampanjen pågått i 10 dagar vi syns med vårt tält på stan på olika torg. Men i morgon flyttar vi i i sjukhuset för en tema kväll där. Det blir utsändning av delar av förbundets debattkväll som på går just nu och en föreläsning av Mauritz Walden. Livet leker och jag har väldigt roligt med alla människomöten.
Men det finns en allvarlig sida av prostatacancer också. Min egen cancer har ju tagit omtag efter operationen, träffade min urolog idag och vi är överens om att nu är det dags för min andra chans till botande behandling. Strålning.
Det är ju inte kul att det blev så, men vad gör man. Man tar fram KAMPVILJAN och den är stor. Jag har inga planer på att ge upp det finns inte på kartan.
Vill ni hjälpa till i kampen så gå med i vår förrening det kan ni göra på www.prolivwermlandia.se
Och snälla ha koll på psavärdet
 

INVIGNINGEN

Då var den officiella invigningen avklarad. Allt flyter på så när som klagomål på ljudnivån när grabbarna spelade. Hoppas det går bättre i dag.
Ibland funderar jag på vad man har dragit igång men vi är ett gött gäng som jobbar med det så kul har jag. Lite tråkigt att inte våra tidningar i Värmland uppmärksammar oss mer men det kan inte vi påverka.
Däremot var lokal  tv KLTV  där och bevakade hela invigningen
Nu är snart en vecka avklarad
Vill ni följa kampanjen så uppdateras vår hemsida med bilder www.prolivwermlandia.se
Vår landshövding klipper bandet
 
 

KAMPANJEN GÅR FRAMÅT

Nu har vi varit med eventtältet på soltorget i 2 dagar. Har fått bra respons och väldigt många ser budskapet. imorgon är det torgdag och då flyttar vi till stora torget. Känns skönt att kampanjen är igång. Det mesta har flutit på som planerat. Det känns så bra att göra något för andra särskilt nästa generation kommer att ha nytta av det vi gör idag.
Har nog haft den här bilden tidigare men det känns rätt idag.
Min egen kamp är troligtvis igång igen. Nu har jag på ett halvår  gått från omätbart om det ska vara när man är opererad till 3 mätbara värden 0,05 0,07 och idag 0,08 fel tendens så allt tyder på ett återfall. CANCER ÄR SKIT. Men det är bara att ta kampen ge upp finns inte på kartan
Nog om det ni som vill stödja kampen och bor i närheten av Karlstad kan besöka oss på något av torgen eller när vi är inne i mitt i city. Ni andra kan följa kampanjmånaden på vår hemsida www.prolivwermlandia.se
Bli gärna medlem man behöver inte vara drabbad man kan bara tycka att vi jobbar för en bra sak
Är du man och över 50 ta ett psaprov det är livsviktigt
 
 

RSS 2.0