CANCERKOMPIS

Är så glad att jag fick kontakt med Rune på internet. Nu är vi i alla fall 2 som jobbar hårt i kampen mot prostatacancer. Finns säkert fler (hoppas jag ) ta kontakt så hittar vi på grejer tillsammans. Ju fler vi blir ju snabbare når vi målet. PAPPOGRAFI. Vi borde kunna ha en av sveriges största facebook grupper, är ju 75000st som lever med diagnosen
Radio intervjun i P4 radio värmland (morgonradion) hade stort genomslag. Ligger fortfarande högt, när man googlar på prostatacancer.
Nu får jag försöka få fart på kroppen, är ledig i helgen så det blir att dra ut på stan med budskapet och bössan.
 Ha det bra

KAMP MOT PROSTATACANCER

Budskapet jag bär på ryggen bar frukt igår. En kille såg det när jag gjorde ett toabesök på tåget. Vi fick mycket att prata om, han var värre drabbad än jag. Kändes fint att lyssna till hans story. Det var en riktig kämpe,trots alla odds emot så hade han fått erectionen att fungera. Undrar vad medpassagerarna tänkte när 2 herrar sitter och diskuterar sexuella fantasier, erection mm. Det är nog inte så vanligt. Hoppas han orkar dela med sig av sin story t.ex på prostatacancer.nu.
Den här sjukdommen har så många ansikten. Den här berättelsen har jag inte hört förrut. Det hjälper andra att få läsa och förhoppningsvis att berätta sina historier. Vi måste skapa en debatt för att få någon ordning på detta problem som vi gubbar har.
Har blivit dåligt med penga insamling på sista tiden men jag måste ju jobba också.
Tar nya tag på tisdag. Men intervjun på P4 radio värmland gav bra respons, ligger fortfarande högt när man googlar på prostatacancer. Tyvärr sa jag koll från 60år när min bestämda uppfattning är att från 50år bör man hålla koll på prostatavärdet
Ta hand om er därute

KOMPIS

Nu har jag äntligen funnit en med broder som det är lite fart i.SKITKUL. Visserligen inte åtgärdad än, men med diagnosen prostatacancer. Starkt att gå ut redan nu och starta kampen. Hoppas vi blir ännu fler. Det betyder så mycket att ha någon att bolla ideer med. Har kännt mig lite ensam. Det är ju helt otroligt att vi inte har en koll av psa, men vi har varit för tysta. Nu kör vi gubbar. Jag har föreslagit Radio värmland en uppföljning på inslaget angående insamlingen. Tar gärna en debatt med någon som tycker att det är risk för överbehandling. En sådan debatt ser jag fram emot, kom igen beslutsfattare ställ upp.
Ta hand om er

INGEN STOCKHOLMS RESA

Såg fram emot en Stockholms resa, och Magnus Härenstams show på intiman. Den är nu inställd på grund av sjukdom. Kämpa på Magnus vi tänker på dej och alla andra som drabbas av den här skiten.
Men livet är inte bara elände. Vi är ju många som mår bra, kom ut och hjälp till i kampen mot prostatacancer. Ni behövs jag har det lite ensamt där ute. Har ju kommit en bit på väg med tidningar och radio men politiker behöver bearbetas mer. Får väl ta ett varv till på mejlen. Konstigt att de som är våra förtroende valda har så svårt att ha en bestämd åsikt.
Glöm inte att psa testa er( sa 60 år i radio intervju menade 50 år)

RESULTAT BÖSSA NR 8

Resultatet av bössa nr 8 blev 1099:- så totalt är det uppe i fantastiska 10457:-. Tack alla givare. Tack media ni som velat uppmärksamma detta. Jag har mer ideer i huvudet om hur vi ska få uppmärksamhet på problemet med sveriges vanligaste cancer. Men vi behöver bli fler, framför allt bli fler i våra föreningar tillsammans blir vi starka.
Förstår om inte alla orkar och har möjlighet att göra som jag. Men alla kan bidra med något starta en diskussion i ett lunch rum, eller när man träffar vänner. Det betyder så mycket för nästa generation. Gör vad ni kan och orkar.
Nu måste jag jobba i 6 dagar sen tar vi en sväng med bössa nr 9 var lite lat idag blev bara 94:- men en deckare och lite vila tyckte jag att jag förtjänade.
Sköt om er

Morgon radion

Då var radiointervjun över hoppas det blev bra. Kändes OK för mej, insamlingsmålet nått 10 000:- fått säga vad jag tycker om prostatacancer i radion. Har haft en fantastisk semester. Nu sitter jag på tåget på väg till jobbet, men jag skulle vilja vara ledig jämt. Det finns så mycket vettigt att syssla med. Glöm nu inte bort att hålla kolla på PSA värdet.
Ha en fin dag

RADIO

Bra dag fick mejl från Torsten på morgonradion, han undrade om jag kunde komma till studion på måndag.
Klart att jag kunde tåget till Charlottenberg och jobb går ju inte förrän kl 9.00. Så vi gjorde upp om att jag skulle vara där kl 7.00.
Det känns fantastiskt bra, då får jag chansen att tacka alla generösa givare. Och förhoppningsvis en uppmaning till alla gubbar över 50år att ta ett PSA-prov. Hoppas det blir direktsändning då ska jag vara extra taggad.
Det kom in nårga hundra idag också folk är helt otroliga.
Det här har varit den bästa semester jag någonsin haft, har gjort något meningsfullt varje dag. Om ni förstog vad bra det känns skulle vi vara fler ute med bössor och budskap.
Nu blir det lite tungt att åka till jobbet på måndag men på torsdag är jag ledig då kör vi igen.
Ha det gött

MÅLET NÅTT

Nu är målet 10 000:- till forskning nått. Har redovisat 9358:- och resten har jag i bössa nr 8. Känner mig faktiskt lite duktig. Men kampen och insamlingen fortsätter. Nästa mål får bli 100 000:- men för att nå det får jag nog sätta upp delmål. Så jag tar väl som del mål 20 000:- totalt i år så får vi se. Det tog ju bara ca 2 månader att nå 10 000:- så man vet ju aldrig kan gå.
Men kampen att få till en pappografi kan bli svårare. Men man ska inte se svårigheter utan möjligheter. Under tiden tills vi når dit får ni ta ansvar för er prostata själva gubbar
Ha en bra dag dethar jag verkligen haft.

DET BÄSTA OCH SÄMSTA IGÅR

Det bästa som hände i går
Jag kom på att man kunde sända en hälsning gratis på en storbilds reklam.
Då fick jag chansen att tacka alla generösa givare som hjälpt till skulle tro att det är runt 9000:-
 
Det sämsta var när jag fick svar från KD på mitt mejl om pappografi. De brukar ju hänvisa till sos men den här tales personen gjorde något annat, man el kvinna framgår inte. Jag citerar delar av mejlet.
 
När det gäller cancer i prostatan är det inte säkert att den kommer att utvecklas till en allvarlig sjukdom. En specialit, en urolog förklarade för mig att"alla män kommer att utveckla någon form av cellförändringar, cancer, i prostatan om de får leva tillräckligt länge. Det är en åldersförändring. För en del kommer det tidigt, för andra skulle det krävas att de lever tills de blir över 120år. Men det är bara ett fåtal som riskerar att dö i sjukdomen. Slut citat
 
Vad svarar man ( fåtal=2400 ) Jag blir arg och ledsen att det finns sådana åsikter.
Skrev tillbaka "Hoppas din urolog har slutat för han är livsfarlig för oss gubbar mellan 50-65år sen borde han/hon(tycker man ska tala om vad man heter när man för fram en organisations åsikter) läsa på lite mer, hänvisade till min blogg, och att jag troligtvis inte fått uppleva min 70 års dag men hans/hennes synsätt.
Det är inte undra på att vi inte har en pappografi.
Budskapet är fortfarande  " begär ett psa det kan rädda liv och undvik dårar inom vården"
Nu ska jag samla in mer pengar det behövs

FÖRBÖN

Det händer mycket när man samlar in pengar. Idag kom det fram 2 unga män 30 resp 25 år en från nigeria och en från italien. De ville väl kristna mig, vi hade en lång diskussion på engelska det uppskattade jag, men vi hade lite olika syn på livet och andra saker.  Men visst fick de be en bön för mig och mitt insamlingsarbete det kan ju inte skada.
För övrigt ägnade jag förmiddagen åt att mejla samtliga riksdagspartier, för att få veta deras inställning till pappografi. Jag tog till jämställdhets frågan, inte för att jag vill ställa cancerformer mot varandra(allt är lika viktigt).
Men visst är det väl konstigt att den vanligaste cancern inte har någon allmän kontroll. Ska bli intressant att se vad de svarar, fast jag tror jag vet svaret, vi avvaktar socialstyrelsens nya riktinjer som kommer 2013. Ingen högodsare.
Undrar hur många som hinner komma försent innan dess.( kan man säga så, hinner komma försent ) Skit samma det tar för lång tid. Politiker är ett konstigt släkte, de har oerhört svårt att ha en åsikt utan att kunna luta sig mot en utredning som de kan skylla på om något blir fel.
Ha det gött där ute

Resultat efter bössa nr 6

Det går framåt totalt efter 6 st bössor är summan 7998:- Närmar mig målet 10 000:- har väl 4-500 i bössa nr 7.
Fast det riktiga målet är en fungerande pappografi så att alla skulle få chansen till vård för sin cancer och inte att det är som nu, du måste själv be om provet och ha tur att träffa en läkare som fattar vad viktigt det är. Och är  påläst i ämnet prostatacancer. Man har väldigt sällan symtom medans det är botbart.
Jag jobbar hårt med media men det är väldigt svårt att få till en debatt i ämnet. Har tagit till en ny vinkling, fast det är lite känsligt, jag vill ju inte ställa 2 cancerformer mot varandra all cancer är lika hemsk
Men kunde inte låta bli, det pratas ju om ett jämlikt samhälle på alla plan, men i den här frågan så är det inte jämlikt. Får se om det får igång debatten den behövs. Tills dess får ni be om ert PSA prov själva, gör det i tid bara.
Ta hand om er

Hampus och Tuva

Tänk vad många härliga möten med människor jag får när jag sitter och samlar in pengar. Idag fick jag 2 härliga frågvisa ungar hos mig en på var sida medan jag pratade med mormor. Härligt möte. Har nu lämnat ifrån mig bössa nr 6. Vill starta morgondagen med en tom bössa eftersom Värmlands Folkblad tar in en uppföljningsartikel i tidningen i morgon. Dom är bäst på lokala nyheter. Ska bli spännande att se vad den artikeln ger. Annars gick det lite trögt i em men många läser budskapet det är bra.
Nu ska jag ta en tidig kväll så jag är på hugget i morgon
God Natt alla prostatabröder och alla andra som läser här

BRA DAG

Insamlingen har gått bra idag, det känns så bra med alla som tycker att det jag gör är vettigt. I går träffade jag en som hade haft en läkare som agerat som alla borde göra. Hans psa hade följts under några år och så plötsligt stigit inte till höga nivåer drygt 4 men ändå skickat remiss till urolog. Där biopsi konstaterade cancer, är opererad sen 3 år och som jag tror mår bra såg så ut i alla fall. Blev så glad att jag glömde fråga. Tänk om alla läkare gjorde så.
Det finns ljuspunkter

MÅNDAG MORGON

Har gått lite trögt med insamlingen. Det är mest turister i stan men någon hundring till har det blivit. Får ta nya tag idag ska mejla till Värmlands Folkblad och se om de vill göra en uppföljning på artikeln i maj. Det svåra är att nå ut brett med budskapet. Men en målmedveten oxe ger sig inte.
Ha en bra dag

RSS 2.0