SJÄLVFÖRTROENDE

 
Någon i min omgivning tycker att jag har ett stort självförtroende. Hoppas inte det är alltför störande. Jag tror delvis att det beror på att mina behandlingar mot prostatacancern har varit så lyckade, klarade mig ju helt utan biverkningar. Enda minnet är ett ärr på magen och någon centimeter kortare penis, men det går det att leva med.
Sen har ju även min hjärna förstått att jag vann kampen mot prostatacancern. Självförtroendet blir ju heller inte mindre av att beslutsfattare vet vem man är och att de lyssnar när jag har åsikter.
Nu är begravningen av min vän klar, jag kunde inte delta fysiskt men jag var där i mina tankar. Jag kommer att sakna honom.
Nu har vår vice ordförande tagit över och gör det även han med kraft, och det behövs, det känns som föreningen och hela kampen mot prostatacancern befinner sig på en påfart till en motorväg med fri fart.
Nu ska det kortas väntetider och prostatacancer är ett prioriterat område inom landstinget. Regeringen satsar extra pengar det går bra nu.
 
Problemet hörs ofta i media och det driver också frågan i rätt riktning.
Hoppas nu bara att det finns resurser till att ta hand om alla nya som kommer att tillkomma. Men det är ju våra beslutsfattares problem. Föreningens uppgift är att upplysa om Sveriges vanligaste cancer och att den kan upptäckas med ett vanligt blodprov.
SÅ BESTÄLL NU TID HOS DIN LÄKARE OCH KRÄV ETT PSA-PROV
 

GLADA BESKED

Livet skiftar förra inlägget skrev jag tråkiga besked, men idag är det klackarna i taket. Fick ett sms från 
en läkare att han nu fått ett dokumenterat beslut och uppdraget att göra ett försöksutskick om psaprovtagning till 3 åldersgrupper av Värmländska män. Grupperna det gäller 50,60 och 70 åringar detta är ett oerhört stort steg mot målet aktiv information till alla män. Drygt 3 års kamp börjar ge konkreta resultat, detta kommer att förhindra att män ska behöva dö i förtid. 
Va gött det känns (värmländska)
Men detta är ju inte hela målet, allmän screening av alla män från 45 års ålder så det finns arbete kvar.
Så ni som inte hör till dessa åldersgrupper måste fortfarande kräva ert psaprov. Gör det psaprov räddar liv.
Tack alla medlemmar det är ni som gjort vår röst stark.

TRÅKIGA BESKED

Allt är inte positivt. I måndags förlorade en kär vän och ordförande i vår förening kampen mot prostatacancern.
Saknaden blir stor, tillsammans var vi väldigt starka. Denna skitsjukdom har tagit ifrån mig en stark kraft i kampen. Men vi som är kvar måste gå vidare. Det känns som att vi som är kvar växer och nya krafter kommer till. 
Just nu jagar jag våra landstingspolitiker, de måste se till att deras tjänstemän orkar fatta beslut. Vi blev lovade en försöksverksamhet med allmän information om psaprovtagning till 3 åldersgrupper män 50,60 och 70 åringar. Detta skulle påbörjas under hösten 2014. Det har fortfarande inte kommit igång, det är skandal. Men nu tänker jag inte ge upp utan fortsätta kräva att de genomför det de lovat. Annars kommer det att bli fler som måste dö i förtid och det kan jag inte acceptera.
Klarar de inte uppdraget så får väl vi i föreningen göra utskicket, men då blir det inte någon försöksverksamhet. Då blir det alla män från 45-70. Det kommer att skapa kaos på vårdcentralerna men det är inte mitt problem.
Många liv kommer att räddas. Det är det som betyder något för mig.
Hoppas de förstår att jag är målmedveten. Att jag förlorade min vän blir ytterligare en drivkraft.
Gå nu med i våra föreningar och stöd vår verksamhet, tillsammans kan vi besegra prostatacancern.
Vi måste tänka på nästa generation, män ska inte behöva dö i förtid. Samhället måste ta sitt ansvar.
Till er som redan är medlemmar och inte vill lägga all fritid som jag gör i kampen, vill jag rikta en uppmaning.
Köp några blåband pins och ha i fickan, sälj till vänner och bekanta. Då stödjer ni forskningen

ÅRETS FÖRSTA

Nu har vi varit på Bergviks köpcentra med årets första kampanj. Lyckad helg, vi var där fredag och lördag. Så här tidigt har vi aldrig varit igång med kampanjandet men 2015 är ett speciellt år. Det kommer att hända mycket positivt det känns i hela kroppen. Nu har vi en hel del att erbjuda i vår shop, förutom informationsmaterial så finns det armband, T-shirts, keps,tyg blåband, blåbandpins,reflex, mustachpin, dekaler och reflexväst. Men saker är på gång.
Vid pelaren står det en glad aktivist, grumspöjken. Vad glad jag blir när vi blir fler som vill något. Det kommer ju in pengar både till föreningen och forskningen varje gång vi är ute. Den här helgen blev det 2 nya medlemmar också.
Mitt i all glädje så finns det ju vemod också, då tänker jag på alla som inte kom i tid med sin sjukdom. Det är ju så oerhört viktigt att komma i tid, därför känns det extra viktigt att uppmana alla män att ha koll på sin prostata och ta ett PSAPROV. 
För det verkar väldigt svårt för landstingets tjänstemän att ta beslutet att aktivt informera män om vikten av att ta ett psaprov. Våra landstingspolitiker gav oss ett löfte att den verksamheten skulle komma igång under hösten 2014, men än ha det inte tagits något beslut. Den här trögheten kan vi inte acceptera så nu kommer jag snart att ryta till. De får den här månaden på sig sen är det dags för media.
Än en gång uppmana alla män från 45 års ålder ha koll på PSAVÄRDET DET RÄDDAR LIV.
 

2015

Nu är det här mitt bra år. Det blir definitivt det sista hela år jag måste styras av stämpelklockor och arbetstider.
Trots att vi drabbats av att en mycket stor kraft i vår förening inte orkar längre så måste vi andra kämpa ännu hårdare. Det här problemet med att vi vägras en allmän kontroll när det gäller prostatacancer måste förändras.
Vi måste upp på barrikaderna och slåss för detta, psaprov till alla från 45 års ålder det är kravet.
Vi har lyckats få ihop lite pengar tack vare sponsorer och vårt arbete på gator och torg. Så nu ska vi göra en satsning på att nå hela Värmland. Vi har utrustat totalt 5 st eventväskor där finns allt för att gå ut och informera, man behöver bara låna ett bord dit man kommer.
Vi har nu totalt 5 st. 4 nya som ska placeras i Kristinehamn, Sunne, Grums och Gunnarskog där har vi folk som vill nu får de det material de behöver. Den 5:te är den som jag har haft i ett halvår på försök. Det har fungerat alldeles utmärkt och blir kvar i Karlstad jag måste ju också jobba.
Hoppas även mycket på prostatacancer processen inom Landstinget, där vi deltar. Det arbetet ska slutföras under året.
Så hjälp oss nu bli medlemmar och framför allt KRÄV ett PSAPROV AV DIN LÄKARE det får ingen neka då begår de tjänstefel.
 

RSS 2.0