I MORGON SMÄLLER DET

Äntligen är det första november och vi får dra igång mustaschkampen. Nu har jag laddat batterierna i hel månad så nu känns det som att det är dags.
Det händer så mycket just nu. I morgon är väl inget speciellt inbokat men en tur med cykeln på stan får det väl bli. Men det är ju många andra som hjälper till. Här i Karlstad säljs våra pins i 7 st butiker . Vidars fiske, Hemköp,Boleward,CGC,Beijer Bygg, XL Bygg och Bevego AB. Sen säljer XL Bygg i Grums och flera ställen i Kristinehamn bla ICA MAXI.
Sen är det ju Apoteksgruppens butiker och Brothers som är med via den centrala kampanjen.
Så nu finns det möjlighet att stödja och köpa en mustasch pin. 
På måndag börjar allvaret för mig kl 07.15 är det morgonradion i P4, kl 10.00 ska jag vara på apoteket i Våxnäs centrum och på kvällen är det första mötet med en samtalsgrupp på strålenheten. Så dagarna fylls, livet som pensionär är inte tråkigt precis.
Men jag tycker att det är roligt att hjälpa andra så det är ingen belastning. Nu vore det väl konstigt om inte det här skulle ge avtryck ända in i regeringskansliet och socialstyrelsen. Vi måste bara få en allmän kontroll, det måste bli slut på att 1700 män kommer till vården försent för botande behandling.
Vårt krav man 45+ ska ha koll på sitt psavärde det är enda sättet att upptäcka prostatacancern i tid. 
Ni medlemmar som läser det här köp några pins som ni kan ha i fickan och sälj till vänner och bekanta. 
Vi är idag 342 medlemmar om alla sålde 10 st pins kan ni själva räckna ut vad det skulle betyda
Ni som inte är medlemmar BLI DET.
 

EN VECKA KVAR

Nu är det bara en vecka kvar av rosa månaden. Då laddar vi för mustachkampen, det är den största satsningen hittills. Det ska bli jättekul och nu är alla batterier laddade. Nu har vi olw kampanjen " Rädda nötterna" att jobba med sen är det ju framförallt vår egen kampanj "man 45+ kolla ditt PSA". Sen har vi en mässa på Nöjesfabriken "Mäns hälsa" där eventuellt överskott kommer att gå till prostatacancer fonden. Där ska vi ha det stora tältet utanför och så kommer Biffen och Jönsson med sin nya rallybil. 
I går satt jag och skrev till 2 lokaltv kanaler, lokalradion och 2 lokaltidningar och beskrev vår " MUSTASCHKAMP"
Nu vet de i alla fall om det sen får vi se om de gör något av det.
 
 
Den här logga känns väldigt bra.
Att jobba ute bland vanligt folk är det jag trivs allra bäst med, men det är ju annat också. På måndag fortsätter SVF gruppen sitt arbete med att korta väntetider. Det känns som att det går framåt även där.
Även en rolig grej på Facebook. För nästan 1 år sedan la jag ut en bild på förbundets facebooksida med uppmaning att dela och gilla sidan. Då hände det nästan inget, men i går var det någon som delade bilden och nu är snöbollen i rullning. Så här långt är det 271 st delningar och 390 gillande samt drygt 200 fler som gillar förbundets sida. Sociala media har en fantastisk kraft.
Gå gärna med i våra föreningar det gör oss aktiva så mycket starkare. Om man vill jobba aktivt eller bara vara passiv medlem, det väljer man själv. Men medlemskapet är viktigt för våra barn och barnbarn.
Uppmana alla män 45+ "TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV"
 

HAMBURG

Har precis kommit hem från 2 dagar i Hamburg. För mig som bor i värmlands skogarna tog det 4 dagar, men det gör inget. Det har tankats kunskap alla dagarna. Känns väldigt bra att mitt engagemang uppskattas på centralnivå.
Nu är ju inte flygresor det som jag tycker bäst om, men har man chansen att få tillbringa 2 dagar med så mycket kompetens är det värt det. Målet var att besöka Martinikliniken i Hamburg. De gör inget annat än behandlar Prostatacancer, så det är klart att det blir en bra verksamhet. Nog är det så att man behöver göra ganska många operationer/ år för att kunna göra ett bra jobb. I vår grupp var det 3 urologer med så det blev en del bra frågeställningar. Bla hur kvaliteten mäts. Jag fick i alla fall lära mig mycket.
Men det fanns ju tid för annat också. Det som jag är bra på, här klädde jag upp en vacker flicka som jobbade på flygresan ner. En manlig kollega till henne tror jag kommer att ta ett PSA-prov. Så lite arbete utförde ju även jag.
Sen fanns det ju tid till att lobba för mig själv. Jag vill ju jobba nationellt med att synliggöra prostatacancer, det är väl där jag fungerar bäst. Det är ju viktigt med olika grupper och kvalitetssäkringar, men jag är nog bäst på gator och torg. Dag 2 kom det en spontan fråga från en av urologerna, har du en hel garderob med sådana kläder. Vad svarar man på det, " Ja det har jag". Det känns rätt för mig.
Det var en väldigt lärorik resa för mig. Det finns plats för fler som vill jobba hårt för den här saken, det är bara att höra av sig. Det är kul att hjälpa andra.
Gå gärna med i våra föreningar i Värmland är vi 336 nu men vi borde vara många fler. 
GÅ MED TÄNK PÅ ERA BARN OCH BARNBARN det är dom det gör skillnad för
 
 
 

ÅTERHÄMTNING

Nu är vi inne i oktober det är tjejernas månad, men viss verksamhet pågår ju ändå. Vi förbereder ju mustaschkampen en central aktivitet som vi naturligtvis hänger på. Vi kommer att vara i Duvanhuset i Karlstad centrum fre, lördag alla helger i november. Vi är även på nöjesfabriken den 7/11 då är det en mässan "maskulint liv". Förra veckan onsdag - fredag var det urologidagarna här i Karlstad. Där lyckades jag ta mig in och fick lyssna på en hel del intressanta föreläsningar. Kunskap är bra.
Torsdag kväll var det tjejkväll i centrum, då gjorde jag ett inhopp i Brothers butik i Karlstad. De kommer ju att delta i mustaschkampen så jag ville visa upp vad föreningen kan bidra med.
Vi har fått till en ganska bra aktivitet, ute på gator och torg. Snart är det även dags för OLW kampanjen rädda nötterna.Men det här med medlemsvård hinns inte med från min sida. Då känns det extra bra att de medlemmar som var kritiska till detta tog tag i problemet. Nu väntar en föreläsning av Ralf Peeker den 18/11, bra jobbat.
Medlems antalet ökar hela tiden så snart dyker det nog upp fler som vill hjälpa till. Det behövs särskilt runt om i Värmland. Kampen mot prostatacancer fortsätter i oförminskad styrka, vi måste tänka på våra barn och barnbarn. UPPMANA ALLA MÄN 45+ HA KOLL PÅ DITT PSAVÄRDE DET RÄDDAR LIV.
 

RSS 2.0