KRONANS DROGHANDEL

Nu har man blivit intervjuad igen och fotad ur alla vinklar och vrår. Till och med ärret på magen är förevigat, vad gör man väl inte för att problemet prostatacancer uppmärksammas.
Men samtidigt har jag ju kul, så det är ingen större uppoffring.
Kronans Droghandel har en tidning som finns på deras 215 apotek runt om i Sverige så det kommer att få bra spridning. Det ska vara ett tema nummer om prostatacancer bara det är ju fantastiskt. Ju mer vi syns dess bättre.
Sen blev jag ju jätte glad när Ralf Edström gick ut i media i går och berättade om sin prostatacancer. Väldigt starkt att göra det så tätt inpå operationen.  Det får så stort genomslag när en känd person berättar. Hoppas att det inte var en engångs, utan att han fortsätter att belysa problemet. Det är viktigt med media bevakning.
Här i Värmland jobbar vi vidare med att få landstinget att aktivt informera alla män mellan 50-70. Det går framåt, nu är proffessionen och politikerna med. Nu är det bara att tjänstemännen ska våga ta beslutet om kostnaden ca 400 000:- Det är väldigt lite pengar för en så viktig sak. De sparar in mer än så om en man kommer i tid för botande behandling. Så som jag gjorde, vore konstigt om inte detta blev verklighet.
Men tills dess får ni hålla koll själva
Ha en fin kväll

INSÄNDARE

Jag skriver en hel del insändare för att jag tror på att media är viktigt i kampen. Det här är den senaste i metro
Rubriken är inte min, jag tycker det är fel med ÄLDRE män vill få bort gubbstämpeln på sjukdomen. Min rubrik var Blodprov kan rädda liv.
Ha en fin dag

BÖSSA NR 15

Nu har jag fått bössa nr 15 räknad innehöll 1560:- så totalen är 23389:- Folk är oerhört generösa.
I går var jag på region konferans med prostatagubbar, det var väldigt givande. Var kul att träffa människor man känt från facebook i verkligheten. Framför allt att få träffa vår förbundsdirektör Torsten jag har väl varit lite kritisk förrut men ändrade helt uppfattning igår. Det är massa saker på gång det kommer att bli ett bra år för oss som är aktiva i kampen mot prostatacancer. Jag fick en första kik på vår nya hemsida den såg verkligen bra ut det kommer att betyda mycket för att nå ut till morgondagens prostatagubbar.
Nu är vi också överens om att inte hävda allmän screening utan en aktiv information. Vi jobba tillsammans med urologerna om en sådan lösning, nu gäller det bara att politiker och tjänstemän vågar ta steget.
Sen ska vi försöka fördjupa samarbetet med bröstcancerförreningarna, det tror jag är helt rätt väg att gå.
Så allt går i rätt riktning men än så länge får ni ta hand om eran prostata själva
Ingen läkare har rätt att neka PSAPROV. Så är det, är det någon som gör det, tala gärna om vem så får vi informera vederbörande om att de gör fel.
Ha en fin kväll
 

DET HÄNDER FÖR LITE

Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg, men det beror på att det inte händer så mycket. Det är ganska stilla när man googlar på prostatacaner. Det är svårt att få igång det här, men på tisdag ska jag på regionkonferans i Örebro då kanske jag kan få igång gubbsen. Jag har lite bråttom för jag tycker att det dör alldeles för många i onödan.
Det skulle inte behöva vara så om samhället vore mer aktiva på att upplysa oss män om problemet.
Men jag syns så mycket det går och alla jag möter när jag samlar in pengar tycker jag gör ett bra jobb, så det är väl bara att köra på.
Snart är det kepsväder och då kan jag vara ute ännu mera.
Ha nu en riktigt fin söndag. Och har du inte koll på ditt PSA betäll tid på måndag
 

RSS 2.0