SEMESTERN SLUT

Då var fyra veckors semester till ända. Trist men jag har fått gjort det jag brinner för, synliggöra problemet prostatacancer. Nu har vi haft en total kampanj under hela september i år igen. All aktivitet blir i Karlstads centrum tyvärr men glädjande nog ordnades det ett stort arrangemang i Sunne i lördags. Vi behöver ju nå hela Värmland men då krävs det att lokala förmågor tar tag i det.
Denna bilden är från när vi fick besök av "Pink Wild Roses" gör goa tjejer från västkusten som bryr sig om oss män. Det har varit en mycket lyckad kampanj det enda om man kan önska sig något. Var väl vid cancermanifestationen i Mitt i City att scenen blev tom. Där skulle det ha varit representation från Cancerfonden, men de fick frågan och tackade nej. Det kanske blir bättre nästa år.
Nu fortsätter kampen lite mer i det tysta, men vi ger oss inte förrän det blir ordning och reda i prostatacancervården.
Stöd oss bli medlem i våra föreningar. Tänk på nästa generation.
 

HÅRT ARBETE LÖNAR SIGy

 
I lördags hade vi nog vår bästa kampanjdag någonsin. Den hade allt, vädret var med oss solen sken och ca 20 grader. Vi var på Stora Torget i Karlstad där hade kommunen lånat ut sin scenvagn och Old Man Band spelade musik som fick folk att digga med och till och med börja spontant dansa. Men det bästa var nog att SVT kom och gjorde ett 5 min långt reportage, det finns att lyssna på på svtplay värmlandsnytt. Det reportaget gav eko långt in i landstingshuset.
Sen var det dags för bilkortegen att glida upp på torget. Det fina vädret hade lockat 26 snygga sportbilar att åka nedkabbat
Det känns som det är något stort på gång. Igår var Hans och jag på onkologen och träffade ledningen på sjukhuset. Vi kommer att ingå i en projektgrupp som syftar till att förbättra prostatacancervården.
När man hör att prostatacancer är ett prioriterat område, känns det som att tomten kom tidigt i år.
Gå nu med i våra föreningar det gör oss starkare. Och glöm inte att ha koll på dig själv, har du passerat 45 år, ta ett psaprov DET RÄDDAR LIV

JONAS HUGOSSON

Nu har generalen fått lyssna på Jonas live. Vilken kille sällan har en timme gått så fort. Det var riktigt roligt att höra allt som är på gång, får vi några år på oss så är jag övertygad om att vi har en allmän screening för prostatacancer i Sverige. Vi var på Karlstads CCC tack vare Astellas sponsring. Det var även vår förenings 10 års jubileum det blev en väldigt lyckad kväll. Vi hade besök av representanter från Proliv Västra Götaland som var med i bildandet av vår förening. De gillade limmon.
Efter föreläsningen fick vi en god middag, och fick umgås lite, riktigt roligt var det. Men idag har generalen varit väldigt trött, det blev en för sen kväll med Calle som bodde över hos mig. Den mannens kunskap beundrar jag.
Men jobbet på gator och torg tror jag är min grej, skulle så gärna vilja dela med mig av mina erfarenheter där.
Tyvärr har jag inte ekonomi till att gå i pension än, men om 80 veckor är jag friherre då ska jag jobba fullt för en förändring. Helst tidigare men då måste någon betala mig en halvtidslön. Hoppas att mitt engagemang har inspirerat någon, det är kul att hjälpa andra. Nu har vi passerat nivån 300 medlemmar där borde det finnas fler som vill vara aktiva. Hör av er ni behövs.
Glöm inte att ta psa. Tidig upptäckt räddar liv. Bli medlem tänk på barn och barnbarn.
 

SNART HALVTID

Nu har det snart gått 2 veckor av vår kampanj. Lottförsäljningen går fortfarande bra, imorgon får vi börja vårt femte  lotteri. En hel del nya medlemmar värvar vi också, det är kul det här. 
Idag fick vi finbesök av motorcykel tjejer från Tanum " Pink Wild Roses" de åker hoj och samlar in pengar till vår forskning. Vilka goa tjejer, så glad jag blir när jag får träffa Facebook vänner på riktigt
Sen har många av politikerna som var på debatten varit fram till tältet och pratat. Det känns som vi nådde fram med vårt budskap att det måste bli ordning och reda i psaprovtagningen. Även min favorit urolog kom förbi och berättade att han har fått i uppdrag att sköta utformningen av utskicket till alla värmländska män i ålders grupperna  50, 60 och 70 år. Det kommer även att blir information till allmän läkarna, och det behövs.
Känns som att det är något stort på gång här, och det är inte en dag för tidigt.
Har även sålt en T-shirt på export till Amerika, kom en herre som var på besök här hos bekanta. Tur att man kan stappla sig fram på lite engelska. Hans barnbarn hade fått prostatacancer och nu får han en tröja från Värmland.
Kul grej.
Även våra nya tyg blå band säljer, 5 st så här långt. Det är lite synd att jag inte kan jobba med det här på heltid men så är det.
Gå nu och testa er gubbs psaprov räddar liv så är det
 
 

DEBATTKVÄLL

Så var den här debattkvällen som jag sett framemot äntligen här. Samtliga landstingspolitiker var representerade, men vart tog läkarkåren vägen. Vi hade bjudit in både urologen och onkologen men ingen dök upp. Även representanter för allmän läkarna var inbjudna men kom inte. DÅLIGT. 
Det är ju på vårdcentralerna det stora problemet är. Läkarna där struntar i de riktlinjer som finns, nu tror jag att politikerna vet om problemet. Men om de har kraft att göra något åt det är frågan. Tiden får utvisa om deras löften att socialstyrelsens broschyr ska finnas tillgänglig på alla vårdcentraler är värt något.
Men vi var nog alla överens om att det inte kan fortsätta som idag. Nu är ju alla mäns hälsa i en stor lotteri tombola, allt beror på vilken läkare man träffar.
Jag fick möjlighet att beskriva den verklighet jag möter på gator och torg. Kalle 90 år som tar psa varje år, Olle 82 "det tar jag 2 gånger per år" sen alla män som får svaret av sin läkare "det är inte nödvändigt"
De läkarna är en livsfara för oss män, hur ska man få dom att fatta. Vart är Chefen?? Om jag inte följde de regler som finns på mitt jobb skulle jag inte ha jobbet kvar.
Nu blev det en bra debatt i alla fall trots att proffsen saknades. Ganska många åhörare blev det också, så det är bara att jobba på. Men visst är det tur att Dahi Lamas ordspråk finns "Om du tror att du är för liten för att göra skillnad, försök att sova med en mygga" Det tänker jag många gånger på när det inte händer något. Men det är bara att jobba på, idag ska vi vara på Soltorget i Karlstad och uppmana män att ta psaprov.
Sen vill vi ha fler medlemmar i våra föreningar, GÅ MED OCH STÖD VÅR VERKSAMHET TÄNK PÅ BARN OCH BARNBARN. Ju fler vi blir desto snabbare når vi målet.
 

FÖRSTA KAMPANJVECKAN SLUT

Det har varit en väldigt lyckad vecka. Först på soltorget och sedan invigningen i Mitt i City, det är alltid lika skönt att få rulla in med limmon i det köpcentrat. Vilka underbara människor som styr där. De är så positiva till det vi gör.
Nu visar det sig att det blir regn måndag och tisdag då får vi stanna kvar där inne. Vad säger man, det blir lite blött i ögat, TACK SÅ JÄTTE MYCKET
Det är svårt att få till det bättre, det känns som vi har fått till det perfekt. Kanske låter som skryt men visst ser det fint ut. Kampanj generalen är mer än nöjd, men min arme är väldigt liten så vi välkomnar fler att delta i arbetet att synlig göra problemet. Hjälp oss genom att bli medlem och delta gärna på frontlinjen. Vi har en väldig elefant som motståndare, socialstyrelsen måste tänka om. Vi får ingen möjlighet att minska dödstalen om inte vi får en allmän kontroll från 45 års ålder.
Det är så mycket som är fel, Oskar 82år tar psaprov 2 gånger per år och Sven 50 år blir nekad sitt psaprov. SÅ HÄR KAN VI INTE HA DET.
Ska blir spännande att ställa den frågan till politikerna på tisdag. Jag tycker att det är dags att byta ut chefen.
Har du fyllt 45 år KRÄV att få ta ett psaprov det är din rättighet. PSA PROV RÄDDAR LIV.
 

INVIGNINGEN KLAR

Då var den officiella invigningen klar. Landshövding Kenneth Johansson har klippt sönder det blå bandet igen. Bara att laga till nästa år. Vi hade några streetdans pojkar som dansade före själva ceremonin sen talade vår ordförande Hans Bäckfalk och vi blev nog lite nervösa, men med en minut till god kom Kenneth. Så allt gick bra och nu är vi igång på riktigt. Fast vi har varit ute med tältet ända sen förra fredagen. Det alltid lika roligt att komma in i Mitt i City, det är ett härligt stället att tälta på, mycket folk i rörelse hela tiden.
Måste säga att Generalen är väldigt nöjd med scenområdet. Vi kan nästa inte få en bättre plats att vara på och sprida budskapet. Vi måste få till en allmän kontroll så att dödstalen minskar. Vi kan inte acceptera att 1100 män varje år kommer för sent för botande behandling.
Alla män ska ha ett Baseline psa från 45 års ålder är vårt krav, och vi har alla europas urologer bakom oss i det kravet. Nu ska elefanten Socialstyrelsen tvingas att tänka om. Men mycket hänger på oss själva vi måste kräva våra rättigheter, sluta att vara så tysta, kom ut ur garderoberna. Gå med i föreningarna och allra helst var med på barrikaderna. Män har också rätt till en god vård. Gå nu och ta ditt psaprov, och skulle du vara en som har låga värden och drar en vinstlott så engagera dig för nästa generation. Skulle du hamna i samma båt som mig så finns vi i föreningen för dej. Tveka inte att ta kontakt vi är inga urologer men vi har en personlig erfarenhet.
Sköt om er därute det är för er vi jobbar.
 

RADIOINTERVJU

 
Fick lite tid över igår förmiddag innan vi skulle ut med tältet. Då skrev jag lite på nätet bl.a. på radiovärmlands Facebook. Det resulterade i ett telefonsamtal där de bad mig komma till eftermiddags radion och prata prostatacancer. Det kan ju inte en aktivist säga nej till. Jag fick prata i nästan 10 min, det kändes väldigt bra att få tala om alla felaktigheter i den här frågan. Allt från att vi inte har någon allmän kontroll till allmän läkarnas ovilja att ta psaprov. Det går att lyssna på i efterhand på nätet om man vill höra ca 1.10 in i sändningen.
Det känns som att allt går åt rätt håll, nu gäller det att fortsätta kampen med oförminskad styrka.
Media är oerhört viktiga därför blev jag glad när jag hittade en artikel från kämpen i Sunne på nätet när jag landade i sängen efter kampanj dag nr 2. Det är viktigt att det skrivs om ämnet.
Idag blir det soltorget igen startar upp ca 11.00 Välkomna att köpa lotter eller pins

KAMPANJEN IGÅNG

Så var första dagen av kampanjen avklarad. En trött general ligger nu äntligen i sängen. 109 st 55+ herrar deltog i golftävlingen detta ger föreningen ett fint tillskott i kassan. Sen var det ju rätt målgrupp som passerade vårt kampanjtält.
Det blev en solig och fin dag, men den blev lång för en som inte är intresserad av golf. Men vad gör man inte för saken. I morgon hamnar jag mer i min rätta miljö med tältet på soltorget, där är det inte en massa mygg och elände bara rena avgaser. Känns bättre för ett asfaltsbarn. I morgon startar vi lotteri nr 3 för året med mycket fina priser. Varje lotteri ger föreningen drygt 6000:- efter som alla priser är skänkta. Tack alla företag som bryr sig.
Träffar nästan varje gång vi är ute män som har problem att få sin läkare att skriva en labb remiss för psaprov tagning. Det här måste vi få ordning på. Här i Värmland är jag övertygad om att det måste bli ett byte på chefsposten. Så då får vi väl ta massmedia till hjälp och ordna det, för det tror jag inte politikerna klarar.
Det är bara att jobba hårt så brukar det ordna sig. Ha det nu så bra ni kan ute i stugorna och ni som vill stödja KAMPEN MOT PROSTATACANCER bli medlem i våra föreningar. TÄNK PÅ BARN OCH BARNBARN
 

RSS 2.0