SEPTEMBER SNART SLUT

Så var ännu en september kampanj slut. Den var väl ganska framgångsrik trots regn och rusk. Ser man till det ekonomiska utfallet så är det säkert rekord. Mycket tack vare ICA Värmland som grums pöjken fixade. Nästa år får vi hitta ett annat upplägg, vi måste bli fler som är delaktiga. Tanken är att vi ska finnas mer inuti butiker med eventväskorna, då kommer man ifrån väder beroendet. Nu hade vi väl tur trots allt med de stora eventen, det var ju bara invigningen som regnade bort. Old Man Band och bilkortegen, samt avslutningen på stora torget fick ju sol.
Nu fortsätter det med andra saker, idag och i morgon förser jag 12 hotell med insamlingsbössor. De vill ha dem angående att det arrangeras Urologidagarna på Karlstads CCC. Jag fick det uppdraget när jag försökte få komma in och lyssna på föredragen. Om jag fixade det så skulle jag få gratis inträde på urologidagarna, så det är bara att jobba på. Alltid lär man sig något, bland annat är det om SVF. Det kan ju vara intressant jag sitter ju med i den planeringsgruppen här i Värmland. Sen är det även ett möte med strålenheten inför den samtalsgrupp jag ska vara med i. Så inte är det svårt att fylla dagarna.
Sen är det ju fantastiskt kul att följa förbundets Mustasch kampanj. Det syns ju titt som tätt i media nu, allt från rapport till morgonsoffan och fotbollsmatcher. Den känns roligt att vara en liten del i arbetet att synliggöra problemet prostatacancer.
Det får bli allt för idag. Uppmana nu alla män 45+ kolla ditt psavärde, det räddar liv. På sikt kanske vi inte behöver tända så många marschaller.
 
 

VECKA 3

Då är snart vecka 3 av vår kampanj över. Tyvärr regnade större delen av vecka bort. Men det är inget som går att påverka. Vi kanske ska tänka om till nästa år och planera för fler inomhus aktiviteter.
Men jag hann med att träffa några äldre före detta styrelse medlemmar, som är öppet kritiska till vilka beslut vi fattar och hur vi bedriver föreningens verksamhet. I deras tycke har vi för dålig medlemsvård, det kan de ha rätt i men föreningen blir inte bättre än medlemmarna gör den. Jag fick förklara att mitt fokus är att synas på gator och torg, och därmed tidig upptäckt av prostatacancern på yngre män där det finns möjlighet till botande behandling.
Sen fick jag även säga att om de är så kritiska får de väl hitta en alternativ styrelse som jobbar som de vill, jag ställer gärna min plats till förfogande. Det är gött att få säga vad man tycker.
I måndags var jag på strålenheten för ett första samtal om att starta en samtalsgrupp. Det känns som en självklarhet att ställa upp.
Sen bar det av till Stockholm på torsdagen för en en dagars regionkonferans på kansliet, det blev en givande dag.
Hoppas att kampen mot prostatacancern fortsätter att utveckla sig i samma snabba takt som det gör nu. Då kommer vi snart att uppnå ett mål allmän screening.
Till slut kom det fina vädret. Vi fick 2 fina dagar utanför ICA MAXI BERGVIK, vi sålde mycket lotter och även övrigt. Värvade 2 nya medlemmar och många bra samtal. Fick säkert minst 10 st att lova gå till vårdcentralen och ta psaprov. Statistiskt räddade vi minst ett liv, det känns som en bra och meningsfull sysselsättning.
Totalt sett en bra vecka trots regnet. Ser man det så. så är det lätt att skita i den omotiverade kritiken från sådana som inte bidrar med något annat än gnäll.
 
 

VECKA 2

Nu har vecka 2 av septemberkampanjen passerat, vi hade tur med vädret så totalt sett blev det väldigt lyckat.
Vi var på soltorget måndag - torsdag, sen bar det av till Torsby på fredagen. Vi fick en bra plats utanför ICA butiken Toria, många var det som såg oss när de skulle fredagshandla. Vi sålde en hel del lotter och även övrigt det blev också 5 st nya medlemmar. Nu gäller det bara att de som anmält sitt intresse att bli medlem gör slag i saken och betalar avgiften 200:-. Ibland är det lite si och så med det, kom igen nu gubbar det är viktigt.
Höjdpunkten på veckan var lördagen, då spelade "Old man band" på stora torget i Karlstad.
Vilket gäng goa gubbar, fantastiskt drag riktiga proffs kan åstadkomma. Det var mycket folk som lyssnade, och vi slapp regn så vad mer kan man önska sig. Vi sålde väldigt mycket lotter, fyllde en bössa med pengar till forskning. Generalen var lyrisk.
Sista låten spelades i våra vintermössor med blått band , bra reklam. 
Sen kom det ca 15 snygga sportbilar och gled upp på torget. Bästa dagen så här långt i kampanjen.
Hoppas nu att många går och tar sitt PSAPROV. Det är ju enda sättet att upptäcka sveriges vanligaste cancer i tid för en botande behandling.
Måste bara lägga till en bild till och tacka alla som bidrog till en fantastisk dag.
 
 

VECKA 1

Nu var första veckan av septemberkampanjen avklarad. Allt flyter på men tyvärr hade vi inte vädrets makter med oss på invigningsdagen. På den här bilden ser ju allt bra ut men sen öppnade sig himmlens alla portar.
Nu ser veckan som kommer ut att bli bättre. Lite kallare men uppehåll det är så viktigt när vi är ute. Kläder kan man ju ta på sig, men regn är inget man kan skydda sig emot.
Nu hoppas vi på många bra samtal och god försäljning av både lotter och övriga sortimentet.
Vi får en hel del beröm av proffessionen för vårt arbete, i veckan som gick hade vi besök av både urolog och onkolog. Det är bra med goda relationer.
Det enda som är lite trist är att det finns en del intern kritik för beslut som vi fattar i styrelsen. Men så länge det är kritiker som sitter hemma i soffan och gnäller så tycker inte jag att man behöver bry sig.
Det arbete vi gör på gator och torg, när vi uppmanar män att ha koll på sitt psavärde är långt mycket viktigare.
Det räddar ju liv, och är de inte nöjda med vårt arbete får de väl skaffa majoritet för en ny styrelse. Nu fick jag skriva av mig om något som har irriterat mig.
I går tog vi ledigt vi behövde få torka tälten, och så fick jag lära känna mitt första barnbarn som kom till världen 2/9.
Så gör nu som jag bli medlem och hjälp till med det du kan, det är ju barn och barnbarn vi jobbar för.
Ställ upp i KAMPEN MOT PROSTATACANCER
 

SEPTEMBER 2015

Nu var kampanjen igång, den blev lite stympad på grund av regn. Det bara vräkte ner på förmiddagen så vi bestöt att ställa in. Tältet blir så blött, nu blev det ju inte som de hade förutspått dagsregn. Så jag drog ner på stan med cykeln och kärran. 
Det fungerar helt ok. Jag är jätte nöjd med mitt ekipage, fick nog sålt för ca 600:- på några timmar och många ögonpar ser mig. Det blir ju inte jobbigt när man kan ha det så här, det tar 5-10 minuter att plocka upp och lika lång tid att packa ner. Det jag är mest nöjd med är att jag sålde 2 st vintermössor, det kanske kan bli årets julklapp.
För övrigt börjar det att bli en hel del arbete med prostatacancer frågorna. Har tackat ja till att delta i en samtalsgrupp på strålenheten i Karlstad. Det känns som en självklarhet kan man förmedla hopp till någon som är drabbad så gör man det.
Hoppas att vi kan få ut tältet och vårt lotteri i morgon. Det här kommer att bli den kampanj som drar in mest pengar så här långt. Det står redan klart i och med att vår Grums pöjk Kennet ordnade med att 17 ICA butiker i Värmland säljer våra Blå Band pins. Vi har levererat 1300st till ett värde av 52 000:- vilken fantastisk början på kampanjmånaden. Så nu har även ni som inte är i Karlstads centrum möjlighet att köpa Pins på ICA butiker runt om i Värmland. Alla är ju inte med men fråga så kanske de vill ta hem eller vara med nästa år.
Pengarna är ju bra men huvudsyftet är att få männen att ta sitt PSAPROV.
Vi har smygstartat med kampanjen MAN 45+, den är så bra. Väldigt lätt att jobba med, det gjorde ni bra på Kansliet.
TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN
 

RSS 2.0