SEPTEMBER

Planeringen går framåt inför en av de största satsningar som gjorts på att synliggöra det BLÅ BANDET.
Arbetsgruppen har möte nu på torsdag, då ska vi skriva ihop en preliminärt program. Alla stora bitar har fått okej.
Känner fullt stöd från Karlstad kommun det är klart med torgytor vi behöver, de har även ställt upp med denna scenvagn, kan vara bra att ha om vädret inte skulle vara med oss.
Men vi behöver ha fler aktiva medlemmar som hjälper till. Jag kommer att vara ute med vårt nya event tält varje dag hela september. Det vore snällt om någon ville vara med mig så det finns möjlighet att gå på toa och äta.
Vi kommer att lägga ut programmet på hemsidan där kan ni se om det är någon dag som passar.
Tack på förhand. Det är för er och era söner vi gör detta.
Vi måste få ordning på kontroller och eftervård när det gäller prostatacancer.
Man behöver inte vara drabbad för att bli medlem, det räcker att man tycker det är en bra sak. Och inte är det en stor kostnad, 200:- / år. Fler medlemar gör oss starkare
Det går att registrera sig som medlem på vår hemsida www.prolivwermlandia.se
GLÖM INTE ATT HA KOLL PÅ PSAVÄRDET
 

ALLA VILL HJÄLPA TILL

Har nu bytt bössa på Bishops igen nr 4 innehåll 599:- så totalt på Bishops är det 2804:- Vi tackar så mycket. Insamlingen totalt är nu uppe i 33730:-
Planeringen för september bår framåt, de flesta stora bitarna är på plats. Alla är så positiva och tycker att det vi gör är bra.
Men det behövs verkligen att vi syns, nu verkar det som att beslutsfattarna inte orkar den här gången heller. Tänk om de kunde lyssna till Jonas Hugosson han har ju visat i en studie att organiserad psa testning räddar liv.
Jag tycker att det är för lite fart i prostatavärlden, alla har ju inte förutsättningar att trycka på i mitt tempo, men alla kan göra något. I alla fall låta bli att bromsa.
Men jag hoppas mycket på nästa generation de verkar vara mer framåt och törs träda fram.
Vill ni stödja kampen bli medlem och gärna en aktiv medlem. Vi kommer att behöva en hel del hjälp i september.
Vill ni stödja forskningen är pg 900101-7 fonden mot prostatacancer.
Vill ni vara rädda om er själva ha koll på PSA VÄRDET

Kommunikatörs tjänst

Idag fick jag veta att jag inte var aktuell för jobbet som kommunikatör på vårt kansli i Stockholm. Klart att man känner en viss besvikelse tyckte själv att jag har det rätta drivet. Men det positiva måste ju vara att den som fick jobbet är bättre än jag. Då kommer det att bli riktigt bra. Jag har efterlyst mer saker för oss i förreningarna att sälja när vi är ute och visar upp oss. Det finns ju en webbshop på nya hemsidan men utbudet av varor är under all kritik.
Det hoppas jag att det läggs energi på så att det liknar en shop. Då tänker jag inte på strumpor med blå band det syns väl ändå inte. Nä Kepsar, T-shirts, paraplyer, bildekaler kaffemuggar allt som syns. Det är ju det stora problemet att vi inte syns. Syns man inte så finns man inte, så är det.
Jag har synts i Värmland i alla fall och det har öppnat så många dörrar nu när vi ska göra en riktig kampanj under internationella prostatacancermånaden. Det känns som att alla vill hjälpa till.
Så kom igen nu på kansliet. Hoppas det blir fart nu
Vill ni stödja vår förrening i Värmland så bli gärna medlem. Man behöver inte vara drabbad man kan bara tycka att det vi gör är bra. www.prolivwermlandia.se
För er som närmar er 50 ta ett psaprov det kan rädda liv
 

NY BRA LEDIG HELG

Tänk vad jag längtar till pension. Då får jag disponera min tid som jag vill det finns ju så många viktiga saker som jag vill göra.
Men nu får jag ta den lediga tid som finns. Planeringen för att göra Karlstad till en blå stad i september pågår för fullt. Då finns det inget politiskt i det, utan det gäller det blå bandet. Den frågan är totalt opolitisk det drabbar alla fattig som rik sosse eller moderat.
Har varit ute med bössan och haft kontoret på soltorget öppet som vanligt när jag är ledig.
Får mycket positiva kommentarer om jobbet jag lägger ner. En del saknar mig när de inte sett mig på ett tag, och pengarna fortsätter att komma in. Det är bra det för forskarna behöver resurser.
Men jag får en del svåra frågor ibland men då får jag ta till de kontakter jag har och be om råd.
Jag har ju inte varit med så länge i den här branschen. Det är faktiskt bara drygt 2 år sedan jag blev opererad och drygt 1 år på stan med bössan.
Synd att inte vi är fler som syns. Om alla män (får inte säga gubbar längre för min bäste vän) kom ut ur garderoberna och ställde krav på att få den vård som finns så skulle vi nå målet snabbare.
Men det kommer nog med den yngre generationen som står på kö för Sveriges vanligaste cancer.
Ni som vill stödja denna kamp får väldigt gärna bli medlemmar i våra föreningar, ju fler vi blir desto starkare röst får vi mot våra beslutsfattare.
I Värmland  kan ni gå in på  www.prolivwermlandia.se
Ha nu en riktigt fin kväll och som alltid " Ha koll på psavärdet det är livsviktigt"
 

BÖSSA NR 20

Nu är en jobbarhelg avklarad, då kan jag ägna mig åt det som ligger varmast om hjärtat. Bössa nr 20 innehöll 1444:- så nu är det totalt 33131:-. TACK ALLA.
Annars så går den mesta tiden åt till att sy ihop arrangemanget för att uppmärksamma INTERNATIONELLA PROSTATACANCER MÅNADEN. En hel del ideer har kommit fram nu gäller det att få det att bli bra.
Mitt i City är klart får tillgång till deras scen 6-7 sept och 27-28 sept.
Det känns som om alla vill hjälpa till så det är ett väldigt positivt jobb. Jag fick ett telefonsamtal som om det går i lås skulle det betyda väldigt mycket.
Idag får det bli en del telefon men jag vill helst ha personliga möten de ger mer.
 
Nu har vi äntligen fått till en fungerande hemsida för föreningen. www.prolivwermlandia.se så det går framåt sakta men säkert. Vill ni stödja vår kamp mot prostatacancer så bli gärna medlem det kostar bara 200:- / år man kan även köpa pins och bildekaler för att visa sitt stöd.
TILLSAMMANS KAN VI BESEGRAPROSTATACANCERN
Som alltid en uppmaning HA KOLL PÅ PSAVÄRDET det är livsviktigt

RSS 2.0