10 GÅNGER KVAR

Nu är 25 av 35 strålningar gjorda. Tänk om man visste om cancern vore död så att man kunde sluta nu. Känns som det närmar sig vad kroppen tål. Inga allvarliga biverkningar men det är en känsla som finns där. Men det är väl bara att bita ihop.
Börjar bli rastlös längtar till kontoret
Tänker på alla människomöten. När sådana här givare kommer fram blir man rörd jag lovar. Det är så många som vill hjälpa till.
Du kan också hjälpa till alla kan göra något. Gå med i en förrening ni hittar alla lokalförreningar på www.prostatacancerforbundet.se och här i Värmland kan ni registrera ert medlemskap på vår egen hemsida www.prolivwermlandia.se köp blåband pins och skicka med tomten då stödjer ni forskningen.
Har haft kontakt med en landstings politiker, de är väldigt dåligt pålästa i ämnet så vi har mycket jobb i att informera. Vi som är engagerade i förreningarna behöver ert stöd, på så vi hjälper ni era söner och barnbarn.
Vi måste få till en allmän kontroll så att fler liv kan räddas
 

NEDRÄKNING

Äntligen fredag nu får jag vara fri från stråldoser ända till måndag. Nu gäller det att reparera så mycket det går. Det börjar att kännas lite i höfterna och så får man ju tänka sig för när man släpper en fis. Men inga större problem det är väl fortfarande tröttheten om märks mest. Det blir väl så, all kraft går åt till att reparera alla trasiga celler.
Nu är det 13 gånger kvar sen ska förhoppningsvis cancern vara död.
Men nog om detta vi hade ett medlemsmöte i Kristinehamn som Kenneth hade ordnat med. Det kom drygt 50 personer och lyssnade till Gunilla som hade en bra föreläsning om "Mannens väg genom vården" väldigt intressant.
Där fick vi flera nya medlemmar och det behövs. Så är du som läser här inte medlem så bli gärna det. Här i Värmland kan du enkelt registrera dig på vår hemsida www.prolivwermlandia.se Där kan du få mycket bra information om prostatacancer, hitta kontakt personer och mycket annat.
Ska ni mysa till det under helgen så köp några nötpåsar från OLW så är du med och bidrar till forskningen
Och till sist som vanligt ha koll på ditt PSAVÄRDE
 

HALV VÄGS

Då var 18 gånger gjorda än fungerar det, men påfrestningen på kroppen ökar naturligtvis för varje gång. Gör vad jag kan för att hjälpa till äter mycket och nyttigt för att det ska finnas reparations mtrl i kroppen. Vilar mycket och går en hel del promenader. Idag blir det en bild från mitt tillfälliga jobb där målet är att ta död på cancern en gång för alla.
Facebook inlägget som jag skrev om förra gången blev långt över förväntan. Det rullade på hela helgen nu börjar det avstanna men det blev över 13000 gilla och 1500 delningar. Då är det många som sett budkapet. Målet att nå 1000 gilla på prostatacancerförbundets facebook blev drygt 2000. Helt underbart hoppas nu att vårt kansli tar vara på detta och håller sidan aktiv. De får gärna uppmana till att gå med i våra lokalförreningar ju fler röster desto starkare blir vi. Här i Värmland går det fint att registrera sig på vår hemsida www.prolivwermlandia.se Gör det tänk på nästa generation våra barn och barnbarn.
 
 

FACEBOOK

På onsdag kväll skrev jag ett inlägg på förbundets facebook sida, där uppmanade jag folk att gilla den sidan. Vilken respons jag fick, vi ville passera 1000 gillande det är som en magiskgräns. Det lyckades ju med råge nu är vi 1361, det blev en ökning med ca 500 personer. Förbunds ledningen är nöjda och jag med. Mitt inlägg har nu fantastiska 4450 gilla , 630 delningar och aktiviteten fortätter. Tänk vilken kraft det finns i sociala media, lite text och denna bild
Från det ena till det andra idag gör jag min 17 strålbehandling, snart halvvägs. Biverkningar så här långt en stor trötthet, det går nog åt mycket kraft till att reparera det som de skjuter sönder varje gång. Sen börjar magen spöka lite också men det kanske beror på all kål och aroniasaft ,gurkmeja och ingefära jag stoppar i. får nog minska lite där. Ska bli skönt när de här veckorna är över.
Vill ni bidra till kampen mot prostatacancer bli medlem går enkelt att registrera sig på www.prolivwermlandia.se
där finns det mycket i ämnet att läsa också.
Som alltid en uppmaning till alla män HA KOLL PÅ PSAVÄRDET
 

22 GÅNGER KVAR

Så där nu var jag på det igen efter en helg utan strålning. 13 avklarade 22 kvar efter den här veckan har jag nästan gjort hälften.
Idag har jag fyllt i sjukanmälan till försäkringskassan hoppas att de förstår att det är en sjukdom att ha prostatacancer, så inte de startar resan nedåt i hissen.
Jag fortsätter med kål i alla dess former har även börjat med gurkmeja det ska ju ha en anti inflammatorisk effekt vill helst undvika mediciner.
Nu blev jag utjagad på en promenad av en god vän. Det är väl bäst att följa med annars blir han gnällig, och det är ju nyttigt. Kan ju inte sova hela tiden.
Kolla gärna in vår fina hemsida www.prolivwermlandia.se där kan ni enkelt bli medlem. Ni behövs
 
 

HISSEN

Äntligen fredag en behandling kvar denna vecka, en tredjedel är gjord. Inga allvarliga biverkningar så här långt, jag är väldigt trött och sover gärna mitt på dagen. Det är verkligen som att jobba fast själva arbetstiden är kort. Nu ser jag framemot en ledig helg.
Ska gå på en mässa i helgen, "Smart och sunt", Där kan man smaka  ekologisk mat bland annat. Har blivit intresserad av vad jag stoppar i mig. Jag tror på att man blir vad man äter, det kanske man skulle gjort tidigare men bättre sent än aldrig.
Den mentala hissen är på väg uppåt mycket tack vare mina goda vänner. Skönt med människor som man kan prata med allt om.
Jag drömmer mig ofta tillbaka till septemberkampanjen. När jag fick se detta första gången blev jag lyrisk, tack Karlstads kommun för ert stöd.
Nu går det framåt för vår förrening, vi har en väldigt bra hemsida tack vare Hans vår engagerade ordförande och medlemsantalet ökar. Men vi blir gärna fler www.prolivwermlandia.se alla som tycker att det vi gör är bra är välkomna.VI JOBBAR FÖR ATT FÖRBÄTTRA DEN VÅRD SOM FINNS IDAG OCH FÖR ATT VÅRA BARN OCH BARNBARN SKA FÅ EN ÄNNU BÄTTRE VÅRD.
Prostatacancer ger väldigt sällan symtom medans det är en botbar sjukdom så kolla psavärdet. VIKTIGT
 

SMÅ DETALJER

 
Det som verkar vara små detaljer för en del, blir jättejobbigt för mig. Läkarna på strålenheten hade inte tid att skriva ut läkarintyget som jag behövde till min arbetsgivare. Så igår var jag tvungen att trycka på personalen som sköter strålningen, det är ju inte deras fel utan det är som jag ser det en nonchalans från läkarna.
Idag fick jag det i handen och kan ordna till allt med papper runt mig. Man blir väldigt skör som cancerpatient, minsta problem blir stort. Men det är synd att inte detaljerna fungerar utan att man måste ställa krav, alla orkar kanske inte det och lider i tysthet. Där har vi en viktig uppgift i förreningen att se till att vårdapparaten fungerar så smidigt som möjligt, det är jobbigt nog som det är att ha fått återfall på cancern.
Nu gäller det att ta den mentala hissen uppåt igen, det här tjafset tryckte ner mig till andra våningen. Tur att man har förmågan att gråta det är en fantastisk ventil.
Nu gäller det att tänka framåt och minnas allt det bra som det trots allt har fört med sig att vara cancerpatient.
Det har gett mig en meningsfull fritidssysselsättning och många goda RIKTIGA vänner.
Ta nu hand om er där ute och gå med i förreningen så vi blir starkare www.prolivwermlandia.se

7 STRÅLNINGAR

7 strålningar avklarade än så länge inga biverkningar mer än att jag känner mig trött har lätt att somna till när jag ätit. Kan bero på behandlingen eller att jag slappnar av nu när det hela är igång. Nu är det inte något som jag kan påverka mer än att äta så rätt som möjligt och hålla fysiken på topp. Det gör jag genom långa promenader och så har jag lagt om kosten en del undviker socker och kolhydrater så mycket som möjligt. Jag äter mer grönsaker framförallt kål av olika sorter. Det kom en forskningsrapport strax före jag började med strålningen som sa att ett ämne i kål skyddar mot strålning, värt att pröva. Nu har jag fått en femte del av stråldosen som ska döda cancern och alla funktioner är fortfarande på plats. inga erectionsproblem, inga urinproblem och inga problem från tarmen. Snarare tvärtom blev rekommenderad ett medel HUSK för tarmen det har givit mig en ny mage. So far so good.
Vad som än händer så tänkte jag ta död på CANCERN en gång för alla det är målet.
Hade jag fått rätt uppföljning på mitt psavärde när jag var 50 år hade jag sluppit detta. Så snälla ha koll och nöj er inte med ett svar från läkaren " det är bra" kräv ett siffer värde. Det blir ju en onödig samhällkostnad också strålningen och 4 månaders sjukskrivning är inte gratis. 
Tänk vad jag längtar till mitt kontor men det kommer att dröja. Hoppas kunna börja jobba igen i slutet av februari.
Bli gärna medlem och stöd vår förening det går enkelt att registrera sig på vår hemsida www.prolivwermlandia.se har du 200:- över och tycker att det vi gör är bra, vi jobbar för era barn och barnbarn, så bli medlem man behöver inte vara drabbad.
Ta nu vara på helgen och ha det gött det ska jag göra slipper i alla fall strålas under helgen
 

RSS 2.0