FANTASTISKA MÄNNISKOR

Försökte att skriva detta igår med det gick inte, det var en blöt gardin framför ögonen hela kvällen. Hade precis kommit hem efter en långt promenad med Kjell och Norbert(hund). En vän på riktigt som jag kan prata med om allt.
Slår på datorn som jag alltid gör för och se om det finns några nyheter om prostata så gubbarna har något att läsa.
När jag öppnade min blogg fann jag en kommentar till mitt senaste inlägg. Minns mötet vi hade vid sjukhuset mycket väl. Att få ett sådant erbjudande, att kunna ringa dygnet runt och prata av mig,  det är stort.
Det triggade igång säkerhetsventilen med en gång. Att det finns så mycket tårar. Det är så fantastiskt skönt att släppa ut alla spänningar.
Sen skrev jag på facebook "vilka fantastiska människor det finns" då fick gubbarna tårarna att fortsätta rinna. Vad vore livet utan goda vänner.
Inget ont som inte har något gott med sig.  Är ju ett gammalt talesätt och det stämmer verkligen i det här fallet.
Att jag fick prostatacancer har givit mig många RIKTIGA VÄNNER och en meningsfull sysselsättning 
Så nu är jag på väg uppåt i hissen igen. Vaknade efter 6 timmars sammanhängande sömn och tom på negativa tankar.
Hoppas att ni alla får en fin dag det ska jag ha

CANCER ÄR SKIT

Så där nu är det visst morgon. Men för mig började morgonen vid 12 slaget, då drog hjärnan i gång för fullt med en massa tankar. Så i natt har det inte blivit mycket vila. Ringde previa och sjukanmälde mig klockan 5. En sköterska triggade igång tårarna så nu känns det lite bättre men jag orkar inte möta mina arbetskamrater och kunder idag. Behöver nog några dagar till för att landa efter onsdagens besked. Behöver gråta mer det är en underbar ventil. Spänningarna släpper. Men att gå och vänta 3 månader på att få veta om cancern börjat gro i kroppen eller om det var falskt alarm kommer att bli jobbigt.
Ska i alla fall fortsätta att sköta om hälsan, det är inte fel att vara fysiskt stark om man nu måste ta upp kampen mot cancern igen. Att inte fightas om det nu skulle bli så finns inte på kartan. Men det kommer att bli många tårar under resans gång men vad gör det. Jag ser det som en styrka att kunna gråta.
 
Jag kanske skulle ha blivit upptäckt tidigare. Ingen kan ge mig svaret, tyvärr. Men det var ju en T3 tumör så vem vet kanske det finns några rymmare kvar i kroppen. Många tankar och få svar.
Hoppas verkligen att vi får ordning på kontrollerna för oss män. Det måste sluta att vara slumpen som avgör.
Nu har jag skrivit av mig lite tankar hjälp mig nu att sprida budskapet
DET ÄR VIKTIGT ATT HA KOLL PÅ SIN PROSTATA
 

BÖSSA NR 17 RÄKNAD

Kommer att nå målet 30 000:- på ett år. Bössa nr 17 innehöll 1368:- så nu är det totalt 28 771:-
Det är fantastiska summor bara från privatpersoner i Karlstad. Bössa nr 18 börjar fyllas. Fick ett reportage om mitt år på stan i Värmlands Folkblad och även i metro Värmland. Bra dag.
Vad gäller bakslaget med mätbart psa efter 2 år så lägger jag det till min meritförteckning nu vet jag hur det känns.
JOBBIGT Men det gör att kampviljan stärks ännu mer. Jag har sagt att jag jobbar för andra och särskilt nästa generation men nu gäller det ju helt plötsligt även mig själv. Kanske blev jag upptäckt lite försent det får ju provsvaret om 3 månader utvisa. Men nu vet jag hur en sådan situation känns. Det kan va bra att ha i bagaget ingen ont som inte har något gott med sig.
Nu ska jag jaga våra beslutsfattare med blåslampa. Vi har rätt till ALL VÅRD SOM FINNS. Nu får det vara slut på snacket om lönsamhet det är våra liv de spelar med.
Till TLV vill jag bara säga DÖDSSTRAFFET ÄR AV SKAFFAT I SVERIGE SEDAN LÄNGE.
Kom nu ut ur garderoberna och kräv er rättigheter alla drabbade(skriver inte gubbar för vi är ju nästan mitt i livet)
Om alla gör sin röst hörd så får vi våra rättigheter. Läkemedel som ger hjälp vid sviktande erection ska självklart ingå i högkostnadsskyddet. Lika självklart ska läkemedel som förlänger livet och ger bättre livs kvalitet ingå det får inte var en lönsamhetsfråga.
Vi har jobbat och betalat skatt (jag betalar skatt fortfarande och det gör alla som har pension också) ett helt liv då har vi rätt till den vård som finns.
Nu var jag lite arg blir det ibland. Väldigt ofta när de fattar okloka beslut. Om vi fick en allmän kontroll skulle det sparas en massa pengar men de som bestämmer tänker så kortsiktit.
Ha en bra dag där ute och kämpa på var ni än befinner er på spelplanen
 

INGET BRA SVAR

Fick svar på 2 årskollen idag. Har gått från mindre än 0,05 omätbart till mätbart 0,05. Så istället för att gå över  till ett års koll så blir det koll igen om 3 månader. Det var inte vad man ville höra. Men vad vore livet utan lite bakslag.
Nu tänker jag inte lägga mig ner och deppa. Utan nu gäller det att jobba ännu hårdare för att vården förbättras, vem vet det kanske gynnar mig också om det går åt fel håll.
CANCER ÄR SKIT
Ha det så bra ni kan där ute, och kom ut på gator och torg. Visa att ni finns det kan hjälpa andra.

RINGAR PÅ VATTNET

I dag har jag lämnat in bössa nr 17 för räkning. Tog en promenad till VF och träffade nyhetschefen undrade om de inte kunde göra ett uppföljande reportage om mitt år på Karlstads gator och torg med min bössa. Fick ett positivt svar så det kommer nog att bli ett reportage under veckan. Har väldigt goda förhoppningar att nå 30 000:- på det året. Detta har gett ringar på vattnet och jag är övertygad om att vi kommer att bli många som sprider budskapet att det är viktigt att ha koll på sin prostata. Kenneth är igång i Kristinehamn och idag fick jag ett samtal från Gunnar i Karlskoga som också vill starta upp motsvarande verksamhet. Självklart ställer jag upp som inspirationskälla och bollplank.
Tänk om jag kunde få mitt drömjobb som kommunikatör på kansliet i Stockholm. Har i alla fall sökt tjänsten, tror att mitt engagemang skulle vara bra för hela verksamheten. Jag brinner verkligen för den här frågan, det är ett klart systemfel idag. Om vi blev upptäckta i tid idag skulle vi inte behöva debatten om dyra läkemedel när sjukdomen tagit överhand. Det skulle sparas så mycket pengar som kunde satsas på att minska behandlingsskador, som tyvärr uppstår ibland. Jag tycker att det är en självklarhet att de som får problem med potensen efter behandling ska få tillgång till alla läkemedel som finns inom ramen för högkostnadsskyddet. Alla har rätt till ett fungerande sexliv.
Hoppas att ni kämpar på där ute och vill någon ha mig som bollplank om ni vill starta upp någon form av verksamhet så hör gärna av er. Jag ställer upp med glädje. Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad.
För er som läser detta och inte har koll på psa värdet är mitt råd gör det. PSAPROV RÄDDAR LIV.
Ha en riktigt fin kväll

ICA MAXI I KRISTINEHAMN

I dag var jag till Kristinehamn för att hjälpa igång Kenneth som vill börja att informera om prostatacancer. Det kom väldigt många förbi som var drabbade och ville prata. Man förstår vad vanligt det är, vi delade ut många broschyrer  "Nästan alla män" den är väldigt bra. kanske fick vi 4-5 nya medlemmar till föreningen de sa så i alla fall. 40 st Blå bandet Pins såldes och 250-300 kr i bössorna till forskningen.
Framför allt vi hade roligt. Nu känner jag mig trygg nu kommer problemet prostatacancer även att syns i Kristinehamn.
Tack Kenneth för en bra dag i mitt liv

LOPPISBÖSSAN

Nu har jag fått resultatet från bössan som mina arbetskamrater hade på sin loppis. Fantastiska 1268:- Tack så hemskt mycket. Nu är totalresultatet 27403:- Vad säger man TACK,TACK tillalla som bidragit.
Har kunnat öppna kontoret ute på soltorget idag för första gången i år, det kändes skönt att få sitta i solen med bössan, håller på att fylla nr 17 nu.
För övrigt denna underbara lediga dag har jag hunnit med att bli intervjuad för en artikel om prostatacancer. Det är ett examensarbete som studenter vid Broby Grafiska håller i.
Ha en riktigt fin kväll. Och glöm inte(PSAPROV RÄDDAR LIV)

RSS 2.0