PROSTATACANCER KAMPEN GÅR FRAMÅT

Nu har det hänt Vi är DUBBELT så många som kör hårt för att visa på problemet med prostatacancer. Har fått en ny kompis Kjell-Owe i rottneros vill samma sak som jag. Sprida budskapet att det är viktigt att psa-testa sig så man kommer i tid. Att komma i tid är helt avgörande om man ska få en botande behandling. Sen ska det nämnas att man blir botad från cancern så kan det medföra biverkningar svåra för en del ( har skrivit om Kalle i bloggen, han har det inte lätt) Men man kan också som jag klara sig utan biverkningar, sen finns hela spectrat i mellan.
Men vi blev i alla fall av med cancern. Att leva är ju inte så dumt det heller, det andra alternativet känns inte så bra.
Sen finns alltid risken för återfall som för kenth, och varje gång ett nytt psaprov ska tas( och tyvärr vänta på svar flera veckor) känns det inte bra. Men så är livet som cancerpatient.
Vi är väl alla överens om att det behövs mer pengar till forskning,så att man kan avgöra vem som behöver operaras eller inte.
Så var är NI, gör som jag ta en bössa i handen och gå ut där ni bor, då kommer det in pengar. Jag vet, för jag har gjort den resan också.
Nu ska vi VÄRMLÄNNINGAR sätta fart på det här. Häng på hela Sverige då kan inte socialstyrelsen stå emot.

HÖSTMODE

Hej på er. I går kväll fick jag min höstjacka tillbaka från tryckeriet. Nu kan ingen undgå att se vad jag kämpar för.
Tack Lennart. Det börjar röra på sig i debatten om psa testning det tycker jag är bra. Ser fram emot september månad. Hoppas det kommer att pratas om Sveriges vanligaste cancer vid varje köksbord och i lunchrum.
Det måste forskas mycket mer framför allt om, hur upptäcka vilka cancrar som dödar och vilka man kan leva med. Sen måste vården bli bättre på att ta om hand de som det går snett för efter operation.
Kalle hörde av sig igår(har skrivit ett inlägg om hans historia) Det går inget vidare för honom. Hur kan det bli så, han fick alla biverkningar och jag fick inga. Beror det bara på vem som höll i kniven???
Jag vet inte, men att jag drog en sådan vinstlott gör att jag har mycket att betala tillbaka. Därför fortsätter jag att samla in pengar till forskning.
Som det är nu har vi en massa svåra val. Hoppas det blir bättre i framtiden.
Vill ni veta ta ett psa. Vill du INTE veta låt bli.
Ni som följer min blogg vet att det kan gå som för Kalle, men det kan även gå som för mig. Sen finns allt emellan.
Ta vara på dagen
 

PROSTATAKAMPEN

Nu går det framåt. Jag skrev 4 st insändare förra vecka, Samtliga publicerade i Värmlands Folkblad, Metro, Nya Wermlands tidningen och idag Aftonbladet. 100% utdelning. Hoppas många läste vad jag skrev, jag står för varenda ord även om vissa tog bort mitt namn. Jag skriver aldrig anonymt, är det någon som har andra åsikter så vill jag att de ska kunna bemöta mig. Jag är beredd att ta debatten, jag har gjort resan så jag vet vad jag talar om.
Efter senast rapporten från Sahlgrenska så känner jag att jag är på den vinnande sidan. Sen får media blåsa upp andra negativa åsikter som dom vill. Hälften av alla opereras i onödan (skulle inte jag vilja höra som erfaren urolog). Men vänd på det då, Den andra halva ( dit jag hör) skulle vi varit i statestiken över döda eller hur menar de.
Jag längtar efter en debatt med en som Professor Aldami.
Nä nu måste jag sova sköt om er.
Psa räddade mitt liv.

TACK SAHLGRENSKA

Vilka bra dag för oss som jobbar för en allmän screening av gubbar. Sahlgrenskas studie som redovisades på deras hemsida idag var positiva nyheter. Fördelarna överväger nackdelarna skriver man. Sådant gör mig JÄTTEGLAD,
Sen fick jag hämta denna. Den ska bäras med stolthet.
Bra dag hoppas ni har det samma. Glöm inte att ha koll på prostatan

BÖSSA NR 9

Nu har jag fått resultatet av bössa nr 9 det blev 1173:- så nu är det totalt 11630:- Det får man väl vara nöjd med.
Mest nöjd är jag att jag fick in ytterligare en insändare i dagens Metro och även en i Värmlands folkblad.
Gött när media visar intresse. Har även pratat med ansvarig för vår egen tidning Prostatanytt idag och vad jag gör kommer att nämnas i nästa nummer. Det kan kanske inspirera någon mer att göra något liknande. Det är jätte viktigt att vi syns och hörs om vi ska få någon ordning på det här problemet.
Så kom igen Gubbar kom ut ur garderoberna och börja sprida budskapet, det är viktigt att hålla koll på prostatan.
Det är ju så enkelt ett psa prov och en finger i rumpan ( sen får experter och kritiker säga vad dom vill )
JAG VET JAG HAR JU GJORT RESAN.
Ha det bra där ute och ta hand om er

PROSTATACANCERFONDEN

Varför  är vi så få som går ut öppet och pratar om sjukdomen. Jag har svårt att förstå det, jag får så mycket positivt respons när jag är ute och samlar in pengar. Och pengar kommer det, nu måste jag byta bössa igen nr 9 är nästan full. Skulle tro att jag närmar mig 12 000:-
Jag tror att enda sättet att få till en allmän kontroll(pappografi) är att vi syns och hörs. Vi har ju en speciell månad (september) då arrangerar min lokalförrening en prostatacancervecka, det är bra men en Gubbe i timmen får cancerbesked året runt. Det måste bli mer diskussion om problemet, det är ju Sveriges vanligaste cancer.
Vi är ju 75 000 st som lever med dignosen. 10% 7500 st borde orka göra något för sina medbröder och framförallt för sina söner. Det är så jag tänker ,min grabb är 25 år nu, och kan jag offra lite fritid för att han ska få det bättre när det är dags för han att kolla prostatan så är det väl inte fel. Och inte skäms jag för att jag blev sjuk heller, men tacksam för att jag får leva vidare.
SLUTSATS
JAG KÄNNER MIG ENSAM DÄR UTE KOM UT UR GARDEROBERNA GUBBAR OCH HJÄLP TILL
 

BRA DAG

Bra dag, fast det är ju nästan alla lediga dagar, då får jag ägna mig åt det jag brinner för. Intervjun i KH AKTUELLT( Gratis tidning till ca 100 000 hushåll) kändes väldigt bra. Hoppas att någon som läser det kommer ut ur garderoben och hjälper mig att sprida budskapet. SÖK I TID GUBBAR. Det skulle kännas så bra om vi blir fler.
Sen på eftermiddagen var det ett band som spelade till förmån för barncancerfonden. Jag känner han som sjunger i bandet och det är inte omöjligt att de kan spela till för mån för oss också, vilka killar(HJÄLTAR)
Nu är det 3 arbetsdagar sen kan jag samla in lte pengar igen till helgen, längtar redan.
Ta hand om er där ute och har ni tid över så behövs ni i kampen mot SVERIGES VANLIGASTE CANCER.

Kamp mot prostatacancer

Nu har jag jobbat flera dagar i sträck så kampen har gått på halvfart. Men det blå bandet på ryggen syns var jag än rör mig. Det måste bli fler som vågar prata, var är alla kändisar, artister ni skulle göra en väldig nytta.
På tisdag blir det en intervju i lokaltidning KH aktuellt går ut till ca 100 000 läsare( gratis tidning).
Och så ska det bokas tid för en av torgbodarna på Karlstads torg, På lördag finns vi där och informerar om problemet prostatacancer ( om det finns en ledig bod)
Ha en bra dag
 

Proffessor

Nu har en sån där proffessor som är livsfarlig för oss gubbar uttalat sig. Det är skrämmande att en så bildad man kan ha sådana åsikter.
Fortsätt att ha koll på psa värdet, jag är övertygad att våra duktiga urologer har förmågan att bedömma om det behövs operation eller ej.
Sköt om er

RSS 2.0