REGN

Den här helgen blev inte riktigt som planerat. Fredagen flöt enligt plan då var det möte på landstinget med SVF gruppen där vi ska förkorta väntetiderna för oss prostatacancerpatienter.

Det är inte en helt enkel process men det känns som att alla som deltar jobbar mot det målet. Visst är det viktigt att vi finns med, jag upplever att de lyssnar jag har ju en kompetens som de saknar, jag har gjort prostatacancerresan.

De tycker ibland att det är bra att det bara tar 2 veckor för ett besked, för oss är det en evighet. Det viktigaste som jag tror att de verkligen lyssnade på i fredags var att jag vill ha in kontaktsköterska redan från cancerbeskedet. Inte som idag efter operationen, det är ju när man fått besked som hjärnan blir som en tombola.

Då behöver man någon att prata med, har inte de tid bad jag dem att hänvisa till oss i föreningen vi är ju en resurs. Vi har ju gjort samma sak och det vore ett bra sätt för oss att få nya medlemmar. Ju fler vi blir desto starkare blir vi

"TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN"

Här är anledningen till rubriken. Bild från Gunnarskogs marten förra året då regnade det hela förmiddagen. I år lovade de dags regn så vi ställde in resan. Trist men det är inget roligt när att blir blött, hoppas på bättre väder nästa år.
Ägnade dagen åt nya hemsidan istället den är snart klar för publicering.
Idag har det varit styrelsemöte, jag fick i uppdrag att upphandla en stickad mössa med blått band broderat i panna från Kina. Den plus mycket annat kommer att finnas till försäljning på hemsidan.
 
 

NEDRÄKNING

Nu har nedräkningen börjat på riktigt. 8 arbetsdagar kvar, 11 juni gör jag sista dagen. det känns som det är början på något spännande. Jag vill ju så gärna jobba med frågor som rör Sveriges vanligaste cancer. Kanske öppnar det sig möjligheter nu, vi får se.
Om inte annat så får jag ju mer tid till det i Värmland. Ser framför mig att vi åker ut till företag och har föreläsningar i ämnet. Vi är ju inga medicinska experter, men vi är experter på hur det känns att vara prostatacancer patient.
Det är ett svårt besked att få och alla reagerar olika, jag blev väldigt utåtriktad. Det är naturligtvis mitt sätt att bearbeta det trauma som det är att få cancerbesked. Det behöver man inte vara proffesionell hjärnskrynklare för att förstå.
Men det är kul det här. Får så mycket goda vänner, nu kanske alla ICA butiker i Värmland vill haka på det som ICA spara gjorde förra hösten.
Nu måste jag snart till tåget för sista arbetsdagen den här veckan. Sen väntar en helg i Prostatacancerns tecken. I morgon är det möte med landstingets SVF grupp, sen väntar Gunnarskogs marknad på lördag.
Där ska vi värva medlemmar och uppmana gubbarna att ta PSAPROV DET RÄDDAR LIV.
 

LIMMON

I går var jag till bilhandlarn som sålde bilen till mig. Han är villig att köpa tillbaka den för ett vettigt pris, så nu har ni 3 veckor på er att köpa en kampanjbil.
Annars får den gå i graven och bli till ett minne av en kul ide att synliggöra problemet prostatacancer.
 
Nu är jag ute och letar efter en blå damcykel som ska bli nästa attribut. Man måste ju förnya sig.
Vi är ju på rätt väg, det pratas mer om prostatacancer nu än för 4 år sedan när jag var nyopererad.
TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN.
 

LÄNGTAR

Oj vad jag längtar till 11/6 då gör jag min sista arbetsdag på Eurocash. Då slipper jag att sitta på tåget mot Charlottenberg trött och sliten i kroppen som jag gör nu. Men nu är det bara 12 arbetsdagar kvar så det är bara att bita ihop och kämpa på. När det här är över ska jag reparera min kropp och njuta av livet.
Sen kommer det naturligtvis att handla mycket om prostatacancer, jag vill ju vara med och förändra. Sen i vilken form och hur det blir det får vi se. Blir det inget annat får jag väl sitta på mitt kontor på Soltorget i Karlstad.
Där trivs jag med alla människo möten. Jag kommer även att bli tillgänglig för andra föreningar om de vill ha en aktivist till någon kampanj. Det kostar en tågresa och att jag får någonstans att bo. Har ni andra funderingar om kampanjer eller annat som rör prostatacancer. Hör gärna av er, jag har ju hållit på med det här i över 3 år så lite erfarenhet har jag samlat på mig. Det har blivit lite som en livsstil.
Den stora lönen får jag när man vet att arbetet räddar liv. Så jag fortsätter att tjata PSAPROV RÄDDAR LIV.
 

NYA UTMANINGAR

Under förra helgen växte ett beslut fram. Jag orkar inte med jobbet på Eurocash vid norska gränsen längre, så i tisdags sa jag upp mig. Efter den här veckans jobbdagar känns det att beslutet var helt rätt.
Nu finns det en ny framtid framför mig. Vill ju jobba med prostatacancer frågor och då allra helst som en aktiv länk mellan föreningarna och vårt kansli i Stockholm. Vet att vissa i toppen också har de tankarna så jag skickade en jobb ansökan med lönekrav till styrelsens medlemmar. Nu finns ju inte jobbet än men det här kanske kan skynda på, jag tror inte att de hittar någon billigare. Men det här gör jag inte för pengar utan för att jag vill, men en liten slant behöver jag för att klara vardagen.
När jag nu slutar jobbet så behöver jag inte den här kompisen, så limmon är till salu. Det är en Nissan Micra 2007 har bara körts 4700 mil. Vi har haft mycket glädje av den i våra september kampanjer, den väcker uppmärksamhet. På bilden använder vi den till en tävling, gissa antal balonger, i Mitt i City 2014.
Nu har jag bara 15 arbetsdagar kvar 11/6 är sista dagen. Sen blir det fullt fokus på KAMPEN MOT PROSTATACANCER och att få män att ha koll på sitt PSAVÄRDE. OBS jag skrev psavärde för man ska aldrig gå från doktorn med svaret "det var bra"
 

DATAKURS

Nu har jag varit 2 dagar i Stockholm. Har deltagit i en kurs så att jag ska kunna hantera vår nya hemsida. Känns som det har varit en lärorik dag det är ju inte speciellt svårt när man inte behöver skriva kod för att det ska fungera. Jag har i uppdrag att föra över kunskapen till 2 st när jag kommer hem det kan bli den stora utmaningen.( skämt)
Jag åkte upp till Knivsta igår och sov över hos Calle för att slippa stressa på morgonen, och så litar man ju inte riktigt på SJ. Det blev väldigt mycket prat om Prostatacancer, men det är väl inte så konstigt när 2 eldsjälar möts.
I det här ärendet är vi helt överens. PSAPROV RÄDDAR LIV det är en sanning som socialstyrelsen och en del motsträviga läkare måste ändra uppfattning om. Fler och fler ansluter sig till linjen att införa en organiserad psaprovtagning och inte som idag att det inte är något ordning alls.
Nu sitter jag på en pizzeria på centralen och väntar på tåget hem. Ska bli gött att komma hem till Anton och den stad jag tycker allra bäst om KARLSTAD. 
Det är väl okej i Stockholm också men här skulle jag inte vilja bo. Det är så mycket stress och det är inget för mig.

KARLSTADS KALASET

Nu har vi varit ute med tältet första gången i år. Vi fick delta i arrangemanget Karlstads Kalaset, tack för att ni är så tillmötesgående Centrum Karlstad.
Det blev en väldigt lyckad debut dag, många bra samtal och en hel del försäljning blev det också. Tältet är guld värt det syns på långt håll.
Nu måste jag snart iväg för dag 2 på soltorget. Idag finns vi där 10- 16 Välkomna.
Jag får en del medicinskt tekniska frågor men där får man svara så gott man kan. Det är ju inte det jag har fokus på det får läkarkåren ta på sig. Mitt fokus är att jobba för tidig upptäckt.
Det enda vi har idag är ju psaprovet så måste vi använda det. 
Ska bli intressant att följa hur det går med utskicket till 3 åldersgrupper värmländska män 70 och 60 åringar är klara, 50 åringarna får sin uppmaning med början i augusti. Det här är ju ingen screening men det är en bit på väg, när män blir uppmanade att ta ett psaprov av landstinget. Många tar det som en kallelse, det är det ju inte utan en uppmaning att kolla. Huvudsaken är att alla får vara med på tåget, vi måste få bort den ojämlikhet som finns idag.
Så uppmana alla män över 45 år at ta ett PSAPROV
 
 

OLD MAN BAND

Vilka fantastiska grabbar "OLD MAN BAND" de ställde upp för oss förra året, och kommer att göra det även i år. Vad enklet en del saker är när det finns så mycket förståelse för vårt arbete i prostatacancerföreningen. Skrev en fråga på messenger till Rolf om de var spelsugna i september sen tog det bara några timmar så var scen, ljud och band klart till den 12 september. Då tycker jag att ni ska komma och lyssna på härlig musik och köpa lite lotter för att stödja vår verksamhet.
Förra året sålde vi 6 lotterier med 1000 lotter i varje, det blir säkert något liknande i år. Det ger ett bra tillskott till vår kassa. Så nu är jag på tiggarstråt, den här veckan har jag fått 18 priser tack så jättemycket ni som skänker. Vår verksamhet är ju helt ideel men pengar går ju åt ändå, nu behöver vi några nya rollups och blir det pengar över så behövs de till forskning.
Nästa helg finns vi på soltorget med vårt tält, fredag och lördag i samband med Karlstads kalaset. Ännu en som ställer upp tack Centrum karlstad.
Fler och fler förstår vikten av vårt arbete att upplysa om Sveriges vanligaste cancer PROSTATACANCER. Vi måste få till en allmän kontroll. 
Uppmana alla män att gå och kolla sitt PSAVÄRDE DET RÄDDAR LIV
 

RSS 2.0