TILLSAMMANS MOT CANCER

När jag såg Tv galan Tillsammans mot cancer så trillade tårarna hela tiden. Att det finns så många, det var så många gripande berättelser. Jag tyckte att det var ett bra upplägg att fler cancerformer fick synas. Vi hade ju Ralf som vårt ansikte. Hörde en del kritiska röster på facebook att det inte syntes några blå band. Det är ju inte så konstigt vi har ju inga blå tygband, vi har ju bara ett mikroskopiskt blå band pins. Det är synd för köpare av ett blått band i tyg finns, jag får i alla fall frågan när jag är ute bland folk. Det borde inte vara så svårt för förbundet att ta fram till nästa år.
Sen är det väl så, nu vänder jag mig till kritikerna, var är ni. Om inte vi själva syns ute på gator och torg så finns vi inte. Det behövs en rejäl skärpning där.
Nu är jag inte ute själv just nu och samlar in pengar men det beror på att jag är sjukskriven under min strålbehandling. Men få kan undgå att se mig när jag är ute så jag gör vad jag kan. Hoppas att fler kommer ut ur garderoberna det behövs om vi ska nå framgång.
Sätt en sådan här dekal på bilen. De säljer vi i förreningen kostar 20:- det borde alla kunna göra. Alla kan göra något, gå med i förreningen, man kan vara stödmedlem. Som Ralf sa igår tänk på barn och barnbarn.
www.prolivwermlandia.se är adressen det kostar 200:- / år
Är du man och över 45 år HA KOLL PÅ DITT PSAVÄRDE (LIVSVIKTIGT)
Hade jag själv haft bättre koll så kanske jag sluppit de här 35 strålningarna som jag håller på med nu. Men nu är det som det är, och jag kan fortfarande bli frisk. Det jobbar jag på
Ha nu en fin dag där ute för min del blir det strålande
 

KAMPEN ÄR IGÅNG

Nu har jag strålats 2 gånger, känns bra så här långt. Det känns inte alls, man möts av trevliga människor och får ligga på en brits några minuter. Maskinen ger stråldoser ur 5 olika vinklar mot området där prostatakörteln satt. Det här borde verkligen ta död på cancern. Det är i alla fall syftet för behandlingen är en botande behandling. Jag har förberett kroppen för kamp, fysiken är på topp har gått långa promenader och lagt om kosten en del. Det har gett resultat, gjorde en body scanning alla värden är bra  och min metaboliska ålder var 47år. Det blev jag stolt över. Jag vet att det kan komma biverkningar efterhand, även friska celler kommer ju att skadas. Men genom att leva så sunt som möjligt så kanske jag kan hjälpa kroppen att reparera sig. Det är mitt mål, tänkte vinna den här kampen också.
Försökte lägga upp en bild här men den kampen fick jag ge upp. Kanske fungerar nästa gång ni som vill följa kampen mer kan följa mig på facebook. Det går snabbare att nå ut där.
Så tar vi en favorit i repris. Gå med i våra föreningar i Värmland är det www.prolivwermlandia.se som gäller.
Ha en fin dag alla och kolla psavärdet det är livsviktigt
 
 

SNART DAGS

Nu är sista arbetsdagen avklarad före strålbehandlingen. Idag är jag ledig och ska troligtvis vara på konsum  i Mitt i City och bjuda på Olw nötter.
Det tycker jag är kul. Jag gillar verkligen att prata för det blå bandet och prostatacancer.
Men strålningen som väntar känns inte lika kul. Det känns väldigt onödigt om läkaren som tog ett psa när jag var 50år hade varit påläst hade jag inte behövt det här. Om han hade uppmanat mig att följa upp det relativt höga värde (2,8) istället för att säga att det var bra, så hade jag säkert blivit opererad innan det blivit en T3 tumör(en som gått genom kapseln). Nu blir det en onödig kostnad för samhället och vad det kommer att kosta mig får jag återkomma till. Jag ska i alla fall fightas för att biverkningarna ska bli så små som möjligt.
Så för att inte behöva göra 2 resor så ha koll på psavärdet.
Gå gärna med i vår förening www.prolivwermlandia.se  så kanske vi blir så starka att vi kan rätta till det här problemen. Vi gör det för våra barn och barnbarn.
TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN
 

SAVE THE NUTS

I dag har jag en ledig dag då kommer jag att vara på Hemköp i Karlstad och bjuda på Olw nötter. Måste ju ta vara på att ett större företag uppmärksammar vår sjukdom.
Kampanjen " Save the nuts" kan vara början på något riktigt stort det vill naturligtvis en aktivist stödja. Då gör jag det på det mitt sätt går ut bland vanliga kunder och pratar om det blå bandet.
Samtidigt som jag försöker få kunder att köpa nötter så kommer jag att sälja  blå bandet pins och reflexer
Ha nu en riktigt fin dag det kommer jag att ha. Ha koll på psavärdet och bli gärna medlem i våra föreningar.
www.prolivwermlandia.se
 

STRÅLENHETEN

Kände mig inte speciellt kaxig inför besöket på strålenheten. Det skulle göras en datortomografi och då sättas kateter för att kunna spruta in kontrastvätska i urinblåsan. Var riktigt orolig för katetersättningen har ju gjort det en gång förr men då sov jag. Det var vid operationen. Känns pinsamt att ligga med byxorna nere och att  någon ska stoppa en slang i pillesnoppen och så var jag rädd för att det skulle göra ont.
Men det gick väldigt bra skönt att mötas av människor med glimten i ögat. Väldigt proffsigt bemötande överhuvudtaget.
Sen var jag även orolig för att jag inte skulle bli sjukskriven under behandlingen. Det hade inte fungerat, jobbet är stressigt och många tunga lyft och framförallt många kundkontakter där jag förväntas vara glad, trevlig och serviceinriktad. Men det var inga problem med det heller.
Nu blir det tillbaka till jobb ett par veckor 24/10 börjar det, då ska cancern dödas för gott.
Som vanligt ha koll på PSAVÄRDET och bli gärna medlem i vår förrening www.prolivwermlandia.se
 
 

ANDRA CHANSEN

Då har jag påbörjat kampen mot prostatacancer för andra gången. I fredags var jag på onkologen och blev grundligt undersökt, inte ett fel hittades det är bara den där cancern som inte vill släppa taget. Så vi är överens om att en 7 veckors strålbehandling är rätt väg att gå. Ska till strålbehandlingsenheten på torsdag för att planera min behandling. Sen får vi se när den börjar jag vill komma igång så fort som möjligt. Vänta är inte bra.
Hoppas verkligen att jag blir sjukskriven under den här tiden. Jag fungerar inte som jag ska på jobbet, där förväntas jag att vara glad och trevlig mot kunder. Det går inte när man fightas mot cancern. Rent fysiskt finns det inga fel men jag blir lätt irriterad när folk har i sitt tycke stora problem.
Jag har också väldigt lätt att gråta, det är en bra ventil för mig men kan kännas obehagligt för omgivningen.
Här på bilden kom det många tårar.
Vill bara avsluta som vanligt HA KOLL PÅ PSA VÄRDET DET ÄR LIVSVIKTIGT.
Gå gärna med i vår förening det går att registrera sig på www.prolivwermlandia.se
Ha en bra dag
 

RSS 2.0