Årsmöte proliv wermlandia

Nu har vi haft vårt årsmöte. Ny ordförande vald. Hoppas på ett aktivt år. Lyssnat på ett bra föredrag av Calle han hade en hel del bra synpunkter som passade mig. Vi måste ut och våga ta debatten så att våra politiker ser att vi finns. Tyvärr är vi inte så många som gör det men någon måste göra det. Jag ska göra vad jag kan får troligtvis en insamlingsbössa så jag kan börja dra in lite pengar till forskning. Och så ska jag värva medlemmar till föreningen. Det kostar bara 150:- för 2012 och 200:- för 2013. Det är väl inte för mycket för att stödja en god sak.
Vi avslutade med en god middag och fin underhållning av Rickard Wolf, Jätte gottt och jätte trevligt.

Ju fler vi blir desto mer kan vi påverka. För alla som drabbas av potensproblem vore det skäligt att viagra och liknande läkemedel ingick i högkostnadsskyddet, vi lever ju i ett jämlikt samhälle.
Och framför allt sök i tid gubbar
Ha en trevlig Helg

Proliv Wermlandia

I morgon kväll är det årsmöte i vår förening. Hoppas det kommer många. Ser fram emot en trevlig kväll och förhoppningsvis många kloka beslut.

Det gör ont att läsa, inte lönsamt att rädda liv

Var tvungen att kommentera en artikel i österbottens dagblad(tror jag det var)
Jag tycker det måste bli slut på resonemanget att screening inte är lönsamt.
Är det inte lönsamt att jag får fortsätta leva???? Jag tycker det är värt det i alla fall.
Och pratar vi kronor och ören så har samhället gjort en vinst på mej. Så vad är problemet.
Jag tycker alla gubbar över 50 ska kallas till psaprov (naturligtvis frivilligt). Det är ju bara ett enkelt blodprov sen är det upp till urologerna att bedömma vad ska göras.
Tyvärr tror jag problemet är pengar, det kan bli för många liv att rädda. Prata pengar och liv tycker jag är syniskt.
Även ni beslutsfattare(om ni är män) är i riskzonen, tänk på det.
Vill ni veta ta ett PSAPROV. Även om det blir biverkningar så måste ju livet vara viktigast. Det kan ju gå riktigt bra också. Har min egen kropp som referens.
Ta vara på dagen
Håkan

fråga doktorn

Jag såg på programmet fråga doktorn tyvärr i efterhand på svt play(jobbade när det sändes). De hade tema cancer, det nämndes inte ett ord om prostatacancer. Det gjorde mig väldigt besviken. Men det är väl för att vi inte gör vår röst hörd. Skrev ett mejl och väntar med spänning på svar.
Jag fattar inte att 70 000 gubbar kan vara så tysta och ha så lite åsikter. Vi som drabbats borde vara mer aktiva om inte annat för kommande generationer. Det kanske inte är så konstigt att bröstcancer får mer pengar till forskning av cancerfonden än prostatacancer.
Hoppas att det är fler än jag som kämpar på
Våga prata gubbar

365 dagar sedan

Ja så var den då här årsdagen när jag fick höra DU HAR CANCER. Orden som förändrade mycket i mitt liv.
Idag är det väldigt svårt att fatta, jag jobbar ju på som vanligt. Det enda som bekräftar att jag är behandlad för prostatacancer är ett 15cm långt ärr från naveln och nedåt, och att jag inte har någon sädesvätska vid utlösning.
Nu har jag bloggat och kommenterat allt som har med prostatacancer att göra i ett halvår, jag tycker att det är väldigt tyst i ämnet. Vi gubbar är kanske inte så bra på att prata känslor, för mej är det en del i bearbetningen av mitt trauma(som det är att få sådana besked).
Tyvärr är det väl så att alla problem mellan naveln och knäna är känsligt att prata om. Där ska det vara så mycket macho. Det är synd för det är säkert anledningen till att vi inte har någon allmän screening av prostatan.
Det som jag har förstått av mitt skrivande är att jag dragit en vinstlott som gick ur det hela utan fysiska biverkningar(så är det tyvärr inte för alla). Men metalt har det satt sina spår, det är väl inte av ondo för jag brinner för att hjälpa andra, nu är jag ju inte urolog så jag får nöja mig med att vara samtalspartner och dela med mig av mina erfarenheter. Alla är välkommna att ta kontakt det går att nå mig på mejl, facebook eller bloggen här. Självklart sprider jag inte ut några uppgifter eller historier om andra utan samtycke.
Det brukar vara jobbiga dagar sådana här. Men när jag skriver det här sitter jag på tåget på väg till jobbet och är skittrött, det kommer nog ikväll när jag är hemma och slappnar av. Då blir det nog en hel del tårar det brukar det bli när jag tänker på vilken tur jag haft(än så länge). Det är inte fel att gråta det är en säkerhetsventil när det känns jobbigt. Och det är jobbigt att leva med cancer, men kommer man i tid finns det botande behandling att få.
Vill ni veta så ta ett PSA vi har alla den möjligheten ingen läkare har rätt att neka till det.
Hoppas ni alla gubbar får en bra dag
Håkan

Nära årsdagen

Jag har inte skrivit i bloggen på några veckor men nu närmar jag mig årsdagen när läkaren sa DU HAR CANCER.
Det väcker många tankar det är inte varje dag någon öppnar pärleporten och ge en olika aternativ till att stänga den igen.
Så här långt mår jag oförskämt bra och jobbar på som vanligt. Googlar mycket och följer allt om prostatacancer det är en massa spekulationer om för och nackdelar med olika livsmedel. Det är väl som vanligt ena dagen är kaffe nyttigt nästa är det skadligt.
Om man oroar sig för prostatacancer finns det bara ett gott råd "TA ETT PSAPROV". Det är det bästa som finns idag. Sen hoppas man ju att forskningen går frammåt så att nästa generation får lättare val än vi fått.
Men jag ska inte klaga jag drog ju en vinstlott.
Håkan

RSS 2.0