PENSION

 
Så har jag då äntligen bestämt mig. Från första september blir jag statsanställd, jag orkade inte med spelet att söka jobb för sökandets skull. Tycker jag har viktigare saker att göra i livet. Det blir ju inte stora slanten att leva på men huvudsaken är att det går runt. Pengar har blivit en mindre viktig sak sen jag blev cancerpatient, det som är viktigt är tid.
Nu får jag tid, den kommer jag att lägga på att synliggöra prostatacancer frågorna. Jag fortsätter med det jag påbörjat, sticker ut så mycket som möjligt. Nu är cykeln klar och den syns, nu ska bara släpkärran göras i ordning sen kan jag kampanja var som helst.
Sen får vi se vad som händer i framtiden, kanske någon annan förening vill ha en aktivist till något arrangemang? Det är bara att höra av sig.
Jag var ju i Västerås förra veckan på midnattssols rallyt tillsammans med Biffen & Jönsson det blev en ny erfarenhet.
Men vi får ju inte glömma bort Värmland på lördag är vi i Munkfors med tältet. Det är dragsspelsstämma i Ransäter så det kommer nog att vara en hel del gubbar i rörelse.
Då får vi uppmana dem att ha koll på sitt PSAVÄRDE

MIDNATTSOLSRALLYT

Nu har jag varit med 4 härliga grabbar som förstår vikten av att synliggöra Sveriges vanligaste cancer. De har i flera år kört med dekaler på tävlingsbilen och samlat in mycket pengar till Fonden mot prostatacancer 
pg 900101-7 ifall du är sugen på att hjälpa till. Jag har haft äran att ta fram ett tält som de kan använda på serviceplatsen. Tyvärr var inte färgsättningen på symbolerna rätt, men en ny korrekt duk är på väg. Inköpet av tältet var ett väldigt bra beslut av förbundet, det kan ju användas i andra sammanhang. Enda nackdelen är väl vikten, totalt 100kg. Det är tänkt att alla föreningar i Sverige ska kunna höra av sig till mig i Karlstad om de vill ha ett stort tält som väcker uppmärksamhet.
Det har varit en spännande tillvaro att följa ett rally från en servicebil. Känns som jag fått 4 nya riktiga kompisar.
På onsdagen första dagen var det väldigt många ögonpar som såg budskapet " TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN"
Flera bra samtal har jag haft med män som har olika funderingar i ämnet. Men som vanligt får man höra " min läkare tyckte inte att det var nödvändigt" Jag blir så trött på dessa läkare som är så dåligt pålästa, jag får förklara att prostatacancern väldigt sällan ge symtom när den går att bota. De som jag har pratat med går säkert och kräver det Psaprov som alla män har rätt till. Men tyvärr når jag bara en bråkdel, vi måste bli fler som är ute och visar upp oss och informerar om problemet.
Sen kan man väl bara hoppas att resultat från undersökningen  Stockholm 3 som är klar men inte publicerad får socialstyrelsen att ändra uppfattning. Det skulle kunna rädda livet på 1200 män varje år, samtidigt som att det på sikt skulle spara stora resurser.
Jag har i alla fall haft 2 fantastiska dagar. Ta nu era Psaprov  så ni ger urologerna chansen att ge er en botade behandling. Det är ju inte kul att bli cancerpatient, men det är bättre att veta och komma i tid än att vänta och komma för sent

FRISK?!!!!??

Tror jag kan ta bort frågetecknen ur rubriken. Fick snabbare svar än jag väntat, så borde vara för alla. Blev uppringd av en sköterska från urologen i går eftermiddag, som talade om att provet var omätbart. Vilken känsla nu är det årskoller som gäller och till och med jag förstår att jag vann kampen.
Det tog ca 5 minuter innan beskedet sjönk in men sen började tårarna trilla. Tårar av lättnad, det blev många tårar och tankar och för mycket vin. 
Det är ungefär 4,5 år sen läkaren sa till mig " Du har cancer" hemska ord. Men för mig har det gått väldigt bra trots både operation och strålning för ett återfall efter 2 år, så har jag klarat mig utan biverkningar.
Men jag har jobbat för det kosten är radikalt ändrad, socker finns inte med längre och så blir det mycket ekologiskt. Rött kött och charkprodukter är också i stort sett borta det blir mycket fisk och fågel.
Inför strålningen blev det väldigt mycket kål i alla dess former, när jag gjorde kålpudding tog jag bort sirapen ur receptet. Det blir gott ändå, socker är mat till cancerceller så undvik detta.
Men kampen kommer att fortsätta för alla andra, det är ett löfte.
 

PSAPROV

Då kom verkligheten ikapp, jag är cancerpatient. Nu har jag varit och lämnat några rör med blod, det är 6 månader sen sist. Förra gången var det omätbart, är det samma resultat även den här gången blir det årskontroller. Det vore väldigt skönt, för är det mätbart nu har jag problem. Alla botande behandlingar är avklarade, och jag vill vara frisk nu.
Men det är tur att man inte behöver vänta tills läkaren ringer för besked. Då hade jag fått vänta tills 15 juli och det är en evighet. Jag ringer till mottagningen i morgon och får svaret oavsett vad det är så är jag kapabel att bedömma det. Har ju levt i prostatacancer världen i över 4 år och läst en hel del i ämnet.
Men nog om mig själv i måndags var vi på Kristinehamns golfklubb, vi har en tävling som heter Blå Bandet golfen. Det blev stor uppslutning 113 deltagare betalade 50:- för att delta det blir fina pengar till hjälp i kampen mot prostatacancer. Men det bästa med dagen var att 3 st bestämde sig för att bli medlemar i föreningen. De förstog betydelse av att ju fler medlemar desto starkare röst har vi som står på barikaderna.
Men ni är många där ute som borde göra detsamma "BLI MEDLEM TILLSAMMANS BLIR VI STARKA"
Tänk på nästa generation era barn och barnbarn det är väl för dom som det verkligen kommer att ge resultat, det jobb vi gör idag. Är du över 45 år så glömm inte " PSAPROV RÄDDAR LIV"
 

ARBETSSÖKANDE

Nu är jag anmäld på arbetsförmedlingen. Så är det någon som har ett jobb så hör av er. Men helst vill jag arbeta med frågor som rör prostatacancer, de jobben växer ju inte på träd. Men den som lever får se, det gäller att använda den lediga tid som nu har skapats. Igår hade jag kontoret på soltorget öppet i ca 3 timmar det var ju Karlstads stadslopp och mycket folk i rörelse. Ett mycket bra samtal, tror att han går och tar ett psaprov. Fick i alla fall förklara min syn på saken, jag hävdar att prostatacancer inte ger symtom medans det är en botbar sjukdom. Så ta ett psaprov det är bättre att veta än att komma försent.
 
Det styrks i allt jag läser om detta. Just nu håller jag på med en tegelsten, har klarat av kapitel 14 som handlar om prostatacancer.
I morgon blir det Kristinehamns golfklubb hela dagen. Hoppas på många deltagare i vår tävling, jag kommer att ansvara för tältet och finns tillgänglig för frågor. Hoppas även på nya medlemmar, det är helt bedrövligt att så få väljer att bli medlem i våra föreningar. Man behöver ju inte lägga alla tid på det som jag gör, men alla kan göra något. Själva medlemskapet är viktig det stärker vår röst vi som är aktiva. 
Det går bra att registrera sig på våra hemsidor i Värmland  är adressen pcfvärmland.se den sidan kommer snart i en uppdaterad version.
Gör nu som jag har gjort BLI MEDLEM OCH HAR DU INTE KOLL PÅ PSAVÄRDET SÅ ÄR DET DAGS OM DU FYLLT 45ÅR
 

LYFTET II

Nu sitter jag och sörplar kaffe,samtidigt som jag summerar intrycken från kursdagen i Uppsala. En sak är säker det är mycket på gång och många avgörande beslut ligger i närtid. Väldigt spännande för oss som jobbar hårt för en förändring.
Det är ganska jobbigt att åka tur och retur Uppsala med bil, men det var väl tur att vi inte tog tåget, det revs visst ner en kontaktledning i går igen. Jag var ju hemma vid 20.00 och sov säkert 21.00 så nu är hjärnan kreativ igen.
Nu ska de 2 sista arbetsdagarna avverkas sen ska vi sätta fart på det här. Kampen mot prostatacancer måste lyftas fram i ljuset.
För så är det " TILLSAMMANS BLIR VI STARKA" 
Men vi behöver bli fler som är ute på gator och torg. Där har jag en del ideer som jag skulle vilja testa. det är kanske möjligt med en öppning efter ett samtal igår. För det kostar ju lite pengar att resa runt Sverige som jag skulle vilja göra. Men den som lever får se.
Har jag inget annat för mig så kan jag ju alltid sätta mig på kontoret och samla in pengar till " Fonden mot prostatacancer" Har ni inte tid att söka upp mig så går det bra att sätta in pengar på 900101-7 de pengarna gör nytta.
Men det som är viktigast " HA KOLL PÅ PSAVÄRDET"
 

NY VECKA

Nu är helgen på Sandgrunds udden över. Det var en väldigt blåsig helg med vi klarade oss från regn. Några gubbs går säkert och testar sitt psa, fast gubbs är väl fel ord de är ofta bara 50 +. Vi fick väl in några tusen till fonden mot prostatacancer och så sålde vi lotter och andra saker från vårt tält för ungerfär lika mycket.
Men som jag alltid säger pengarna är en positiv biverkan, att vi är ute och syns bland vanligt folk är det viktigaste.
Träffade en urolog som jag känner han beskrev att det är ett hårt tryck där nu. Fick be om ursäkt för att vi skapar arbete ( skämt ) men jag är säker på att vi räddar liv.
Nu gör jag min sista vecka på jobbet, så från fredag är jag arbetslös men inte sysslolös. Nu ska jag trampa på gasen i kampen mot prostatacancer. Det är faktiskt bara 3 arbetsdagar kvar på tisdag har jag semester och ska delta i Lyftet II en utbildning som förbundet ordna. Det är aldrig fel med kunskap.
Där träffar jag säkert några som jag mött förut, ska bli kul.
Sen väntar vi på statestik från 2014, om antalet nyupptäckta prostatacancer fall, enligt ryckten är det en brant stigande kurva. Blir det bekräftat så är det ett kvitto på att vårt jobb på gator och torg har gett effekt.
Slutar väl som oftast, och som jag uppmanar alla män jag möter TA ETT PSAPROV

SANDGRUNDS UDDEN

Nu har jag en ledig helg igen, den fyller vi med aktiviteter i Blå Bandets tecken, I kväll är det ett årligt återkommande arrangemang på Sandgrunds udden i Karlstad. I år står Top Cats för musiken, det kan säkert locka 5-6000 personer eller mer det blir ju fint väder. 
Vi deltar med tälet där vi har lotteri och försäljning, kommer även att gå runt i publiken med insamlingsbössor, Förra året gav det ca 5000:- men då var inte vädrets makter med oss, så i år siktar vi på att dubbla summan.
Det händer en hel del i mitt liv när det gäller prostatacancer frågor. När jag väl kommer ur sängen idag ska jag till ett tryckeri och korrektur läsa en broschyr, mössorna som jag fick i uppdrag att upphandla är beställda,
Sen har jag äntligen slutfört upphandlingen av förbundets tält som ska användas av rallykillar på midnattsolsrallyt. Håller de nu bara leveranstider så fungerar det. Det blev väldigt snyggt det är stort 6x4 meter och kommer att kunna användas av alla föreningar till olika arrangemang. Det blir stationerat i Karlstad så det blir att höra av sig till mig. Detaljer återkommer jag med på Blå aktiviteter.
Ser framemot kvällen, hoppas vår närvaro gör att en del män går iväg och tar sitt PSAPROV DET RÄDDAR LIV
 

RSS 2.0