TIDEN RUSAR IVÄG

Trots att jag håller ett hyfsat tempo, så tycker jag inte att tiden räcker till. Dagarna bara rusar iväg men idag har jag en semesterdag och ska väl hinna en del. Det blir kontakt med kommunen angående septemberkampanjen, som nu är spikad. Vår invigning blir på soltorget, enda orosmomentet är vädret men det är bara att hålla tummarna.
sen en reklamfirma för att se vad det kostar att byta duk på våra rollups, det är ju gamla budskap. Efter det bär det av till Hasse på Prepare, han har gjort väldigt mycket för oss. Innan det ett besök på myrorna och leta efter en billig blå slips. Måste även lösa uppdraget jag fick av förbundet att ordna ett servicetält till ett par rallykillar, men det blir på mail och telefon.
Skulle vilja vara ute mer med väskan eller åtminstone öppna kontoret men i helgen var det för blåsigt. Men det går inte att vara överallt, 
En hel del idéer har jag haft, när jag lämnade den här ankan till Bengt på radio Värmland så nämndes Internationella prostatacancermånaden i morgon radion det var 2012. Sen dess har det ju hänt en hel del.
Urologen jobbar på med utskicket till 3 åldersgrupper män, 60 och 70 åringar är klara och i slutet av augusti går det ut till 50 åringar. Så här långt har det gått utan någon större dramatik enligt Mauritz som håller i det.
Det är ju ingen screening som vi vill men det är ett stort steg i rätt riktning.
Alla måste få veta att det bara är ett enkelt blodprov, ett PSAPROV SOM RÄDDAR LIV.
 

MITT I CITY

I år får vi hitta nya vägar när det gäller septemberkampanjen. Det är nya ägare till gallerian där vi har fått vara i 2 år med vår invigning och nu kostar det pengar. Vi har jobbat för att få sponsorer till det och var lovade att de skulle hålla ytan till idag. Men när jag skulle ge besked igår hade de redan hyrt ut. Sådana människor gillar inte jag.
Men för mig personligen känns det bra, det hade inte känts okej att betala till Norges rikaste person.
Jag tycker att man kan ställa upp för den goda sakens skull. Men visst var scenområdet lysande när det var gratis
Men det ordnar sig, hjärnan är redan i full gång med att hitta på nya lösningar. Det får väl bli utomhus arrangemang och hoppas att vädergudarna är med oss. Septemberkampanj blir det även i år.
Nu blir det till att tigga ihop priser till våra lotterier, förra året sålde vi 6000 lotter vilket gav ett bra tillskott i kassan men de pengarna slipper vi ge till Olaf Thon. Han har så att han klarar sig ändå.
Årets första kampanj blir Gunnarskogs marknaden 30 maj, där är det gratis.
Arbetet med att korta vårdköerna återupptas 4 maj och det behövs verkligen. Det blir bara fler och fler som upptäcks till viss del är det väl vårt fel. Men de som kommer i tid räddar vi livet på.
Hjälp oss nu i kampen mot prostatacancern, köp våra produkter så stärker ni vår förening. Eller skänk en slant till forskningen PG 900101-7
Uppmana alla män att ha koll på prostatan, PSAPROV RÄDDAR LIV
 

ÅLAND

Det är alltid lika roligt att träffa de andra föreningarna och utbyta erfarenheter. Det hände en hel del inom prostatacancervården nu. Så nu har man tillbringat 2 soliga semesterdagar i ett konferensrum. Det är väl inte riktigt min spelplan, jag trivs ju allra bäst ute på gator och torg. Men trevliga möten och god mat är inte så dumt.
Här tänkte ja publicera en bild på en väldigt god fiskrätt som vi bjöds på under kvällen, men det vill inte datorn.
den kanske kommer inom kort.
Jag fick uppdraget att slutföra upphandlingen med servicetält och dekaler till rallykillarna, så det är i full gång. Kontakt med ett företag är gjort och det visade sig vara en man som har koll på prostatan, det är bra.
Det lät som att vi skulle få ett bra pris, det känns så bra när folk vill hjälpa till.
 
Nu kom maten
Mitt dröm jobb i förbundet finns nu i alla fall som en vision det känns bra. Jag är redo för det bara det kan tas ett beslut. Hoppas att det inte dröjer för länge. I väntan på det får jag väl jobba på i Värmland. Det finns ju mycket att göra även här.
PSAPROV RÄDDAR LIV 
 
 

SÄSONGS PREMIÄR

 
Igår öppnade jag mitt kontor på soltorget i Karlstad. Där har jag blivit som en del i stadsbilden. Sitter där några timmar när det är fint väder, jag trivs där med alla människomöten. Sen kommer det ju in lite pengar till forskning också, men det är inte huvudsyftet utan att påminna män om vikten av att ta psaprov.
Det händer mycket positivt i mitt liv nu. Prostatacancerfrågan tas på allvar av landstinget, det är bra. Väntetiderna måste kortas, det är viktigt. 
Imorgon är det dags att ta tåget till Stockholm och vidare till Mariehamn. Det blir en konferens på en Ålandsfärja. Alltid lika roligt att träffa män som jobbar mot samma mål, allmän screening från 45års ålder. I år ska jag tillsammans med Jan presentera en Facebook sida som är tänkt att användas för att utbyta erfarenheter. Det är ju ganska onödigt att uppfinna hjulet 2 gånger.
Sen kanske det händer mer positiva saker, vem vet?
Men tills vi uppnått våra mål om allmän screening, måste vi alla hjälpa till att uppmana män "TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV"

KUNSKAP ÄR BRA

Igår fick jag 2st böcker från förbundet. Dessa ska läsas före deltagandet i Lyftet 2. Det är 2 kursdagar som ska höja kunskapsnivån på män i våra patientföreningar. Det är viktigt med kunskap och att vi talar samma språk gentemot beslutsfattare av olika slag.
Den första har jag läst nu på morgonen. Det var väl inte några speciella nyheter, för mig i den men en bra repetion.
Och en bekräftelse på att det jag svara när jag får frågor är rätt. Jag brukar hävda att prostatacancer inte ger några symtom medans det är en botbar sjukdom. Så är det, därför måste vi ut på gator och torg och uppmana män att ha koll på sitt PSAVÄRDE. Det är enda sättet när inte samhället tar sitt ansvar och inför en allmän screening.
Det händer ganska mycket runt den här frågan just nu. Vi har vårt första styrelsemöte med vår nye ordförande på Söndag. Hans vår tidigare ordförande, förlorade ju tyvärr sin kamp mot Prostatacancern i januari.
Sen är det snart dags att träffa gubbsen från övriga föreningar 20-21april. Den 27 april är det möte med Landstinget för att gå vidare med SVF (standardiserat vårdförlopp). Väntar även på statistik från 2014 angående antalet nyupptäckta prostatacancer fall i Värmland. Inofficiella rykten säger att det har varit en betydande ökning, där är jag övertygad om att vårt agerande i PCF Värmland har bidragit. Det bästa med det är att vi har räddat många till livet. Så uppmana alla män i medelåldern TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV.
Men det bästa som hänt den här veckan är ett besked från grabben. DU SKA BLI FARFAR. Känns stort.
 
 

GLAD PÅSK

Idag har jag träffat 2 unga designer som vill stödja oss. De har en hemsida där det kommer att bli möjligt att köpa våra armband som de skapat.
www.onewaydesign.se är adressen.
Köpfunktionen fungerar inte än men inom kort, ska det vara igång. Det är så roligt att möta människor som är beredda att göra något för andra. UTAN EKONOMISKT VINSTINTRESSE.
Det jobbas även med ett halssmycke.
Även planeringen av septemberkampanjen är i full gång. Troligtvis får vi Wermlands operan att delta i Mitt i City.
Så fast det finns kritiker inom föreningen som inte tycker att vi gör något för medlemmarna, tycker jag att det händer en hel del. Fast kanske det inte syns för dem som inte använder datorer och socialamedia.
Men den yngre generationen som jag vänder mig till ser säkert och förstår att det inte går att åstadkomma så mycket mer när man har ett heltidsjobb att sköta.
Men vi behöver fler krafter så bli medlem och ta tag i problemet. Prostatacancer är ett gissel som drabbar var 7:de man. Tänk framförallt på nästa generation era barn och barnbarn. Det vi gör nu kommer dom till glädje.
UPPMANA ALLA MÄN TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV.
 

RSS 2.0