SEMESTER

Nu är jag äntligen här det som jag längtat efter, ända sen kampanjen förra året. Tänk att få sätta sig i limmon och åka hem till Karlstad, med en hel kampanjmånad framför sig. Inga scheman och stämpelklockor.
Ta
Nu är limmon lastad med tältet och övrigt kampanjmaterial för en heldag i Kristinehamn. Vi kommer att vara utanför Coop forum, om ni har vägarna förbi. Det blir en liten tjuvstart annars är ju det mesta av kampanjen i Karlstad.
I onsdags kom Olw säljaren till Eurocash där jag jobbar, han presenterade deras kampanj som stödjer kampen mot prostatacancer. Jag köpte nötter och tänker ha en demonstration och bjuda på nötter någon lördag när jag är ledig. Prostatacancer är ju lika vanligt i Norge. Sen var jag in till Hemköp i Karlstad där jag hade min första demo förra året. Tänkte fråga om de kunde tänka sig ett liknande upplägg även i år. De hade redan beställt nötterna och väntade på att jag skulle höra av mig. Det är kul det här.
Det är ju inte svårt man behöver bara bjuda lite på sig själv. Försäljningen kanske inte var så stor, men det är inte huvudsyftet. Att vi syns betyder ofantligt mycket mer och det gjorde jag. Nu vill jag uppmana fler att göra detsamma, det tycker jag att vi är skyldiga att göra när Olw ställer upp så fint. Det är bara att gå till sin lokale handlare och ställa frågan. Vi får ju faktiskt 200 000:- till fonden av Olw och en fantastisk kampanj att jobba med.
STÄLL UPP NU TÄNK PÅ ERA BARN OCH BARNBARN
 
 
 

GALLERI DUVAN

Måste bara skriva och tacka Galleri Duvan. Vi fick tillgång till storbildsskärmen, den är redan igång med budskapet om internationella prostatacancer månaden.
Jag känner mig nöjd och tacksam. Nu är det bara en arbetsvecka kvar sen kör vi vår kampanj hela september.
Jag är ju utsedd till kampanj general, men jag har nog världens minsta arme. Tänk vad mycket vi skulle åstadkomma om jag hade fler soldater. Det är bara att hoppas att några fler ansluter, det är inte jobb det här det är roligt. Go känsla att göra något för andra, i synnerlighet för nästa generation.
Har ni vägarna förbi Karlstad så kolla in programmet på vår hemsida www.pcfvärmland.se så ser ni var vi är. Vi är någonstans varje dag.
 

SOLEN SKINER

 
Solen skiner på en aktivist. Alla vill hjälpa till idag har jag haft 3 möten angående Internationella prostatacancermånaden. Har varit till centrumledningen på Mitt i City gallerian, så snälla människor det finns, man blir rörd. Det kommer att bli fantastiska dagar där inne, hela vårt program för september finns nu publicerat på vår hemsida www.pcfvärmland.se Hoppas ni tar vara på våra arrangemang och deltar. 
Möte 2 gällde vår jubileums skrift, var till Just nu tryck och fick ett i mina ögon bra pris. Hoppas att övriga styrelsen tycker detsamma.
Möte 3 gällde fler storbildsskärmar, de som finns på en annan galleria i Karlstads centrum Duvan Huset. Träffade en reklamkille som administraterar de skyltarna, han lovade att fixa det bara jag mejlade bilder till honom och det har jag gjort.
Sedan tidigare har vi haft klart med Kikki som äger den här skylten
Så nog kommer vi att synas. Allt detta går att genomföra tack vare att alla vill ställa upp. Där vi har problem är att det är väldigt få medlemmar som vill delta aktivt. Det kommer tyvärr att begränsa kampanjen, det känns som att det inte går att genomföra ett större arrangemang på så få människor. Så om någon skulle vilja delta så hör av er. Generalen behöver ha en större arme.
Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar sen brakar vi igång. Troligtvis blir det en tjuvstart i Kristinehamn nästa fredag och sen deltar vi i en manifestation som Handikappförbundet ordnar på lördagen plats stora torget i Karlstad.
Idag hann jag inte ha kontoret öppet men imorgon är det öppet som vanligt om vädret tillåter.
Ha nu en fin helg och tänk på nästa generation, BLI MEDLEM

STYRELSEMÖTE

Idag har jag inte kunnat har kontoret öppet på grund av regn. Men i eftermiddags hade vi styrelsemöte det näst sista inför septemberkampanjen.
Det mesta handlade om det. Det är en imponerande kampanj som är på gång. Vi gjorde det bra ifjol men det här blir bättre.
Startar med en Golftävling första dagen, sen kommer höjdpunkterna på rad invigning av vår landshövding, debattkväll med landstingspolitiker ( samtliga partier deltar) företrädare för professionen debatten " God prostatacancervård" leds av prostatacancerförbundets vice ordförande Calle Waller. Sen kommer professor Jonas Hugosson till oss den 18/9 och föreläser på Karlstads CCC där firar vi också föreningens 10 års jubileum med en middag.
Ifjol hade vi musik och en bilkortege, så blir det även i år. För musiken svarar i år " Old man band " det är några av Sveriges bästa musiker. Hoppas jag får höra Psavisan som Stig Lindahl gjort texten till.
Sista helgen blir det en manifestation mot cancer så här långt har 5 föreningar tackat ja till att delta. Alla cancerföreningar är välkomna. Bara att ta kontakt.
Sen avslutar vi med en minnesgudstjänst för de bröder vi förlorat under kampanjen, tyvärr får vi tända 200
marschaller även iår. Som höjdpunkt kommer Manskören Manhem att sjunga i kyrkan.
Som Kampanjgeneral känner jag mig väldigt nöjd.
Sen har vi ju allt det andra. Kommunens fasadbelysningar, utställningar på biblioteken,tältet med försäljning och lotterier. Vi kommer att synas varje dag fram till och med 28 sept sen kallar jobbet igen. Semestern är slut, synd att jag inte är pensionär än. Då ska vi köra ännu hårdare.
Du kan också hjälpa till, bli medlem tänk på barn och barnbarn. Ju fler som engagerar sig desto snabbare når vi målet. Vi vill ha allmän psatestning från 45 års ålder, då skulle dödstalen kunna minskas.
Besök gärna vår hemsida www.pcfvärmland.se mycket bra info, samt möjlighet att bli medlem.
 
 

FREDAG

Nu är det äntligen fredag igen och ledig i 3 dagar. Då gör jag som vanligt går ner till soltorget i Karlstad och öppnar kontoret. Jag trivs verkligen där och jag har mött så många människor, dom allra flesta väldigt sympatiska.
Idag startade jag med en tom bössa men det gick inte länge innan första givaren kom fram. Sen blev det mycket pengar första halvtimmen 347:- totalt på dagen ca 400:- det är fina forskningspengar.
Men huvudsyftet är inte pengarna utan uppmärksamheten. Där har jag väl lyckats. Värmlands nytt kom till soltorget för att intervjua en kvinna från Folkpartiet, synd att det inte var prostatacancer som skulle belysas.
Men efteråt kom de fram till mej för en pratstund, de har ju under åren gjort 2 reportage där jag fått vara med.
Även en fotograf från NWT kom fram han hade lyssnat på mig och kollat sitt PSA värde (det var bra). Då känns det att jag gör ett bra jobb.
Nu är vi inne i slutplaneringen av Internationella Prostatacancer månaden. Vi gjorde en väldigt bra månad förra året men den här kommer att bli bättre. Nu ska jag bara jobba 2 veckor till sen har jag 4 veckors semester så jag kan vara med hela kampanjen.
Hoppas att fler går och kollar sitt PSA när vi syns så mycket på stan. 
Ha nu en fin helg, min har startat bra

MARKNADSDAG I KIL

Nu är jag hemma från en marknadsdag i Kil. Det har varit en väldigt varm dag men mycket folk i rörelse. Lotteriet som vi har drar in väldigt mycket pengar till föreningen. Allt vi säljer för är vinst eftersom alla priser är skänkta av olika företag. Tack för att ni är så generösa ni som skänker priser. Sen har vi försäljning av T shirts kepsar pins mustascher reflexer samt en del dekaler.
Idag hade vi vårt nya tak på tältet, det känns bättre än det gamla namnet. Nu kunde vi inte få plats med namnet, Prostatacancerföreningen Värmland, så det fick bli vår hemsidas adress men det är inte fel där finns det väldigt mycket bra information. 
Det här med att vara ute bland vanligt folk ger så fantastiskt mycket, synd att vi inte kan vara ute mer.
Tältet är en jättebra investering, det har betalat sig för länge sen. Alla som kommer fram och pratar tycker det är väldigt konstigt att vi män inte har någon allmän kontroll. Det tycker jag också men brukar svara att vi män får skylla oss själva när vi inte går ut och kräver våra rättigheter. Det gäller såväl allmän kontroll samt rätt till alla läkemedel inom högkostnadsskyddet.
Så ska vi få ordning på det här måste fler engagera sig. Gå med i föreningar, det gör vår röst starkare. Det är dåligt att bara ca 10% av alla som har diagnosen är medlemmar. Det borde vara 100%.
Säger som jag brukar TÄNK PÅ ERA BARN OCH BARNBARN
 

FIN SOMMAR

Det har varit en fin sommar för en aktivist som älskar att vara ute bland folk. Det var lite väl varmt förra veckan men dricker jag mycket vatten så går det bra att sitta på kontoret några timmar. 
Jag tror mer och mer på att det är viktigt vad vi stoppar i oss. Har sedan en längre tid varit noga med vad jag äter, väljer ekologiskt så långt det är möjligt, det blir lite åt lchf kost. Har känt mig mycket lättare i kroppen. Men det mest markanta förändringen som syns på utsidan är att åderbråck som jag haft på vänster ben har i stort sett försvunnit. De har jag haft i ca 8 år och haft en stödstrumpà för att hålla dom tillbaka. Därför har jag undvikit att gå i kortbyxor, när det nu blev så varmt så chansade jag utan strumpa, vad förvånad jag blev när åderbråcken var borta. Det trodde jag inte var möjligt, kanske är granatäppeljuicen jag dricker till frukosten en orsak??
För övrigt blir det inte så mycket pengar i bössan ca 130:- idag, men det är mycket turister i Karlstad på sommaren. De vill inte tänka på sjukdomar men jag ser att de ser mig, och det är ju huvudsyftet ATT SYNAS.
Det är väldigt viktigt att vi syns på gator och torg om vi vill ha en förändring för våra barn och barnbarn. Så kom igen nu alla män STÅ UPP OCH KRÄV VÅRA RÄTTIGHETER TILL EN GOD PROSTATACANCERVÅRD.
Man behöver inte vara drabbad för att vara med i en patientförening, alla män borde vara med. Man vet aldrig vem som drabbas.
Här i Värmland går det fint att anmäla intresse för medlemskap på vår hemsida www.pcfvärmland.se

RSS 2.0