ALLMÄN KONTROLL

 Man blir så förbannad över myndigheternas agerande när det gäller en allmän kontroll av oss män. Prostatacancer är faktiskt den vanligaste cancerformen och så hittar de på alla möjliga svepskäl för att neka oss en allmän psatestning. Det finns faktiskt forskning som visar att dödligheten skulle kunna minska med 40% om alla testades. Då säger socialstyrelsen att det skapar onödig oro. SKITSNACK.
En mycket god vän till mig nekades psaprov av sin läkare i 5 år. När han till slut fick akuta besvär upptäcktes ett psa på över 200. Nu kämpar han mot vården för att få en vettig behandling. Det skapar oro. Den läkaren borde göra något annat. 
Våra landstingspolitiker slår sig för bröstet och säger att alla som vill ta psaprov har rätt till det. Det är skitsnack när allmän läkarna gör som dom vill.
Det är ju inte svårt att ha koll på prostatan. Så här gjorde jag i fredags. När vi cancerpatienter följs i eftervården då är psa jättebra. Men före skapar det oro säger det igen SKITSNACK. Det gäller pengar vi är ju ofta medelålders män och då är vi inte lönsamma längre. Varför alla beslutsfattare som ofta är män inte ryter till är för mig en gåta.Varför är inte alla drabbade män med i en patientförening och jobbar för en förändring är också en gåta.
Kom igen nu gubbar kom ut ur garderoberna tänk på era barn och barnbarn. BLI MEDLEM I VÅRA FÖRENINGAR.
I Värmland www.pcfvärmland.se där kan du följa debatten och bli medlem.

TYSTNADEN

Varför har vi inte kommit längre i kampen mot prostatacancer? Är det mäns ovilja att prata om problem nedanför naveln. Sitter verkligen manligheten i den lilla pipen.
 
Tror och hoppas att det är en generationsfråga. Det känns som det är mer öppenhet redan. Med det kommer säkert att större engagemang och mer resurser. 
Forskningen går framåt men mer pengar behövs. Företagen som ofta leds av män borde kunna bidra mer, och alla som har blivit drabbade borde gå med i våra föreningar. Då blir vi starkare och kan påverka mer. Ska det varà så svårt tänka framåt. Det vi bidrar med idag kommer våra barn och barnbarn tillgodo.
I Värmland går det bra registrera sitt medlemskap på www.pcfvärmland.se 
TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN

GUNNARSKOG

Lyckad dag i Gunnarskog. Det regnade bedrövligt på vägen dit och när vi kom fram men att möta Arnold som tagit initiativet till vårt deltagande uppvägde allt blöt. Efter någon timme blev det uppehåll och det blev en lyckad dag.
Det blev flera bra samtal och vi sålde flera pins och fick in en del pengar till forskningen.
Det känns som att det är något stort på gång i Värmlands föreningen det blir fler och fler som vill delta i att sprida budskapet om vikten av tidig upptäckt. Tyvärr tror en del fortfarande att man inte kan vara sjuk utan symtom, men så är det ju med den här sjukdomen. Får du symtom är det ofta försent med botande behandling.
Några reaktioner, det borde vara obligatoriskt. Är väl inte lätt att kräva men alla borde ju få chansen. Idag är det ju ett enda stort lotteri. Vi i föreningen kräver att alla ska bli erbjudna att ta ett  base linje psa från 45 års ålder då skulle det bli lite ordning och reda i provtagningen. Idag tas det alldeles för många psaprov för ofta av ett fåtal medan andra inte får chansen. Så här kan vi inte ha det. Den stora bromsklossen är socialstyrelsen, alla Europas urologer tycker ju detsamma som oss. Det är märkligt att socialstyrelsen är så tröga. Ska dödlighetskurva brytas måste det bli mer ordning och reda.
Tycker ni att vi jobbar för en bra sak BLI MEDLEM I VÅRA FÖRENINGAR.  I Värmland går det bra på www.pcfvärmland.se
 

LEDIG HELG

 
Då är man ledig från jobbet i 3 dagar igen. Då blir det fullt fokus på kampen mot prostatacancer. Har väldigt mycket den här helgen så jag kommer bara att hinna med kontoret ett par timmar idag.
lördag ska vi vara med tältet i Gunnarskog det är marknad där och på söndag är det till Forshaga jakt & skytteklubb.
Så det finns mycket att syssla med.
Scenen i Mitt i City är klar inför septemberkampanjen. Vill ha till en stor manifestation mot cancer sista helgen. Skrev till Cancerfonden, får se om de kan hjälpa till och lyfta arrangemanget, det borde de vara intresserade av.
Sen jobbar vi på med att få lotteri sponsorer och även sponsorer som kan tänka sig att ge ett ekonomiskt bidrag.
Var på ett större företag och presenterade ett sponsor förslag idag. Får se vad det kan ge.
Vi kommer att lyckas det känner jag men det tar lite tid eftersom vi är så få som jobbar aktivt. Men vi har alla olika förutsättningar. Jag gör det jag är bra på att vara en aktivist på gator och torg. Sen finns det dom som bara är stödmedlemmar allt är viktigt. Huvudsaken är att man gör något.
Ha nu en fin helg 

SEPTEMBERKAMPANJ

Nu jobbar vi hårt för att få till en september kampanj som slår fjolårets. Den var väldigt bra så det är en utmaning men en hel del bitar är på plats. Vår föreläsare Jonas Hugosson från Göteborg är klar troligtvis blir det på CCC i Karlstad.
Jag hade ett positivt möte med centrumledningen på Mitt i City idag. Vi vill ju ha invigningen på samma ställe som i fjol och avslutningen är tänkt att bli en manifestation mot CANCER. Alla föreningar ska bjudas in och en representant från Cancerfonden. Så är i alla fall tanken.
Själv är jag ute på kontoret några timmar när jag är ledig. Där träffar man mycket folk och hinner tänka en hel del.
Nu har sommaren kommit så det blir nog väst imorgon.
Det är så viktigt att vi syns mer. Jag gör så gott jag kan vill någon hjälpa till så har vi förutom blå band pins även T-shirts till försäljning de kostar 100:- 
Om vi jobbar riktigt hårt nu så hjälper vi våra barn och barnbarn. Alla kan bidra med något. Vi skulle behöva lite extra händer nu den 5juni när vi ska vara på Sandgrunds udden. Man kan alltid hoppas att fler vill hjälpa till. Det går också väldigt bra att bli medlem eller stödmedlem det kostar 200:- då blir vår röst starkare. Gå in på vår hemsida och registrera dej. www.pcfvärmland.se
Glöm inte att ha koll på dej själv det är vårt ansvar. Samhället hjälper oss inte (tyvärr)
Ha nu en fin kväll
 

BRA DAG PÅ KONTORET

Idag var det mycket folk på stan.  Jag tog med en beach flagga som vi köpt. Vet inte om det som gjorde det men mycket pengar blev det i bössan.  Minst 600:- Tack alla givare. 
 Det  var lite kallt men vad gör man inte för saken. Jag fick också möjlhet att ha några samtal med politiker som var ute för eu valet.
Det är kul det här att vara ut bland folk. Alla dessa människomöten är fantastiska.
Ha det bra där ute det har jag. Och snälla ha koll på psavärdet

NY BOK

Nu har jag inte skrivit på ett tag men jag har inte varit sysslolös. Har som vanligt kontoret på soltorget öppet ett par timmar på mina lediga dagar. De människo mötena där ger mig en fantastisk energi till att fortsätta kampen.
Det känns verkligen som att det är något på gång forskningen går framåt fler och fler är öppna om sin sjukdom det är en tidsfråga innan socialstyrelsen ändrar sig om allmän screening. EUA s samtliga 14 000 urologer förespråkar ju  ett base linje psavärde från 45 års ålder.
Det har i dagarna också kommit ut en ny bok som vi i föreningarna kan distribuera kostnadsfritt. Den kommer att betyda mycket när vi ska trycka på politiker och beslutsfattare.
Vi har distribuerat den till samtliga politiker i landstinget och även till chefs tjänstemännen. Det är bra om de är pålästa i frågan det är ganska dåligt just nu. Men det blir väl nödvändigt att tvinga dom att läsa förhoppningsvis kommer de att få frågor från radio Värmland
Så som ni ser så arbetas det en hel del men vi behöver bli fler. Bli Gärna medlem om inte annat för att stödja saken. www.pcfvärmland.se där går det att registrera medlemskap. Tänk på barn och barnbarn de gör jag.
Ha nu koll på psavärdet så ses vi på kontoret

RSS 2.0