MAXI KRISTINEHAMNps

Igår blev det buss till Kristinehamn och hjälpa Kenneth vid info bordet på Maxi. Det blev en helt okej dag vi fick nog ett par tre stycken att gå till vårdcentralen och ta ett psaprov.
Vi har fått till en liten fin butik. Det finns många olika sätt att stödja oss på. Det som sålde bäst igår var armbanden.
Men det viktigaste är att vi syns. Väldigt många går bara förbi men de kan inte undgå att se oss, och därmed väcker vi en tanke. "Jag kanske skulle ta ett sånt där psaprov" så nytta gör vi. Event väskan fungerar alldeles utmärkt, det enda vi behöver är att få låna en plats och ett bord. Men det stora problemet är att hitta män som vill hjälpa till. För mig är det en självklarhet, jag vill rätta till problemet med tanke på nästa generation.
Jag har ca 12 år på mig sen fyller grabben 40 och då ska det vara ordning och reda på prostatacancervården
Tyvärr har jag ju ett år kvar att jobba, så det är bara helgerna jag kan ägna åt det här.
Det har ju hänt mycket positivt här i Värmland. Informationen om psaprov till 3 åldersgrupper är i gång, vi är med och påverkar i processarbetet inom Landstinget. Det arbetet syftar till att korta väntetiderna. Ändå kan vi få kritik från oftast äldre medlemmar att vi inte gör något. Sånt gör mig förbannad, vad F-n gör de själva.
Uppmana nu alla män i er närhet TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV

JAG OCH MIN PC

Måste bara skriva och berätta om en bra bok som jag fick förmånen att läsa. Blev rekommenderad den av en god vän. Den ger en väldigt bra bild av vikten av positivt tänkande när man drabbas av en katastrof. För en form av katastrof upplever nog alla som får ett cancerbesked. Jag läste den från pärm till pärm bara med ett avbrott för toabesök. Den är ju skriven med humor, men också mycket allvar. Det blev en del tårar, många minnen kom över en. Nu har ju inte författaren och jag samma behandling men det positiva tänket och kampviljan är lika. Jag är helt övertygad att positivt tänkande och kampvilja är en bidragande orsak till att gått så bra för mig. Naturligtvis lyckan att ha kompetent vårdpersonal runt mig. I synnerligt opererande läkaren som lyckades ta bort prostatan utan att skada erektions nerven. 
Men även personalen på strålenheten när jag var där efter återfallet. De gav mig inga biverkningar heller.
Det som är så helt avgörande är ju att komma i tid. Jag kan inte förstå att samhället inte inser att det finns pengar att spara på tidig upptäckt. Inför allmän SCREENING AV PROSTATAN NU. 
 

FERDAGSMYS

Ännu en bra dag i mitt liv, var till tandläkaren för jag trodde en tand behövde lagas. Men det var fel, det behövde bara slipas lite, det tog nog en kvart. När de var klara undrade jag vad det kostade, fick till svar det bjuder vi på. Goa människor.
Sen sprutar det idéer om septemberkampanjen. 2013 och 2014 har varit bra men nu känns det som att 2015 blir ännu bättre. Vi söker nu fler kapitalstarka samarbetspartners. Det är ju bara mars månad så vi har ganska gott om tid.
Sen kom ju de här handlingarna från förbundet. Ser fram emot den resan.
 
Där ska jag försöka att påverka de övriga föreningarna att börja jobba som vi gör. Vi jobbar väldigt utåtriktat mot människor på gator och torg. Snart finns det statistik som talar för att vi arbetar rätt. I Värmland har det under 2014 upptäckts ca 90% fler prostatacancer patienter. Mycket beroende på att vi varit ute med våra väskor och eventtältet. Detta ha fått fler män att ta sitt psaprov. Vi har säkert räddat livet på ett antal av dessa, det känns GÖTT. 
Så ut och uppmana män att ha koll på prostatan. PSAPROV RÄDDAR LIV
 
 

INGEN OTURSDAG

Idag är det fredag den 13, men inte känns det som en otursdag. Nu är vi i full gång med planerna inför septemberkampanjen, hade ett möte med en företrädare för gallerian " MITT I CITY". Där har vi fått vara vid scenområdet i 2 år. Men nu har de bytt ägare och i år kostar det pengar, och det har vi inga till att betala lokaler för. Men om vi har en medarrangör som betalar så kanske det blir av ändå. Erik som jag pratade med var en väldigt positiv kraft och tillsammans ska vi försöka skapa ett större arrangemang. Det kändes att han vill verkligen hjälpa till, det är ju för honom och alla andra unga män vi jobbar för. Det skulle kännas tomt utan invigningen här.
Nu är det bara att hoppas att något större företag ser det positiva i att stödja kampen mot prostatacancer.
Sen måste vi hitta någon som vill inviga, vi har ju haft landshövdingen i 2 år, kanske vore kul med någon ny.
Ska det bli större så vore ju Hertigen av Värmland lämplig, borde ju ge medial uppmärksamhet. Det är ju ett huvudmål att synas så mycket som möjligt.
Så inte blev det en otursdag. Dessutom hade systemet sängt priset på favorit vinet, och Hemköp hade extrapris både på kyckling och lax. 
Det känns som det här året kommer att bli riktigt bra. Kunde jag bara få arbeta med prostatacancer frågorna på heltid så skulle en dröm gå i uppfyllelse.
Det känns så meningsfullt att jobba med det här, vi räddar ju liv. Kommer man bara i tid så går ju den här cancerformen faktiskt att botas.
SÅ GÅ NU OCH TA ETT PSAPROV om du inte redan gjort det, och uppmana alla män över 45 år att göra det.
PSAPROV RÄDDAR LIV
 

OBS BERGVIK

Det är bra med stora köpcentra, där strömmar mycket folk. Den här helgen var vi vid stora entrén vi OBS BERGVIK i Karlstad. Det är väldigt många som ser oss när vi står där, och en hel del bra samtal blir det. Där har man möjlighet att uppmana män att ha koll på sitt PSAVÄRDE. 
Det mesta är bra, nu är Landstingets informationsbrev till 3 åldersgrupper igång. Mötte 2 män som hade fått utskicket det är jättebra. Men fortfarande träffar vi män som blir avrådda att ta sitt psaprov. Nu senast var det en man från Filipstad, hur tänker de läkarna som avråder. Är de så dåligt pålästa? Jag hävdar att prostatacancer inte ger några symtom, medans det är en botbar sjukdom. Att då säga till en patient, har du inga symtom så tycker jag det är onödigt, du blir bara orolig. Hur får man stopp på detta??
Det är väl bara att jobba på, vara ute bland folket så mycket som möjligt. Det ger ju en hel del pengar till både föreningen och forskningen. Vår butik har ett skapligt utbud nu, men vi försöker att hitta på nya saker att sälja.
Vore kul om de andra väskorna som vi skapat började vara ute de också, det är viktigt det här. 
En ny medlem blev det också det är alltid lika roligt när männen förstår att 200:- betyder så mycket. Deras medlemskap gör vår röst så mycket starkare.
Riktar ännu en uppmaning till alla BLI MEDLEM. Det går enkelt att registrera sig via www.prostatacancerforbundet.se.
Det är viktigt tänk på nästa generation era barn och barnbarn
 

PROCESSGRUPPEN

Idag blev jag rejält besviken. Jag gick upp till sjukhuset i god tid före mötet som skulle börja kl 12. Ca en timme före ropade en person på mig, det var Anna som leder arbetet. Hon berättade att mötet var inställt, han som var processledare hade hoppat av nu på morgonen. Så nu ska det utses en ny processledare. Vad håller de på med, det är alldeles för viktiga frågor. Hoppas verkligen inte att vi har hamnat i en sandlåda, men det känns lite så.
Skrev ett mejl till han som äger processen, det är många chefer inblandade. Kanske för många. 
Jag uttryckte i alla fall att jag inte kunde acceptera detta och den kostnad det medför att ta ledigt för möten som inte blir av.
Fick ett snabbt svar, men inget om vad som var orsaken däremot ett löfte om ekonomisk kompensation. Det är ju bättre än inget, men för mig är det viktigaste att arbetet går vidare.
Nu skiner solen på mig när jag skriver detta. Då kommer tankarna till alla fina dagar vi hade förra året. Det här var en av höjdpunkterna när tjejerna i Pink Wild Roses kom på besök.
Sen försöker vi få fram statistik på nyupptäckta prostatacancerfall i Värmland. Men det går trögt svaret blir hela tiden att allt inte är inrapporterat. Men jag vet att antalet fall har ökat mycket, en läkare skojade och sa att det är en Håkan effekt. Det är naturligtvis inte så men vår förening har varit väldigt aktiv ute bland vanligt folk med resultatet att fler går och testar sig. Det i sin tur leder till räddade liv och det är vår målsättning, ingen ska behöva dö i förtid när det finns vård att få.
Så än en gång GÅ OCH TA DITT PSAPROV DET RÄDDAR LIV.
 

RSS 2.0