ICA MAXI KRISTINEHAMN

Nu har jag varit med Kenneth vår man i Kristinehamn i 2 dagar. Jag blir helt överväldigad över den handlarens engagemang. Det är röstning på personalens mustacher där han skänker 1 kr / röst, insamlingsbössa där dubblar han summan, veckans vara där skänks det en summa för varje såld produkt. Helt otroligt jag är så tacksam.
Sen händer det så mycket annat roligt när man är ute bland folk, helt plötsligt stog Saffan där en medbroder som jag haft som Facebook vän i flera år men aldrig träffat.
Vilket härligt möte, han köpte vår senaste produkt ett armband, där det står  " FIGHTER" det är det vi prostatacancer drabbade måste vara. När det här händer är det kamp som gäller, god fysik och positivt tänkande hjälper till.
Men det finns även handlare i Karlstad som vill hjälpa till, ICA Spara på Våxnäs hade jag ett bra samtal med i fredags. De har haft en mustach kamp under november och denna vecka skänker de en krona för varje såld bärkasse. Det blir ett fint tillskott till vår förening och vi har gjort upp om ett möte där vi kan diskutera framtida samarbete.
Det känns att vårt hårda arbete bär frukt.
Vår förening börjar bli en kraft att räkna med. Vi blir fler och fler medlemmar men det är synd att inte fler vill vara med där ute och påverka. Värvar vi 50 medlemmar får vi kanske en aktivist det är lite för dåligt. Ska inte gnälla alla är ju inte skapta till att stå på barrikaderna, men alla kan göra något. Sälj lite pins till vänner och bekanta det är bara att höra av sig, så skickar vi. Uppmana till medlemskap, registrera sig går fint på vår hemsida www.pcfvärmland.se.
Till sist Det viktigaste HA KOLL PÅ DITT PSAVÄRDE

OBS BERGVIK

Nu har jag och vårt nya stjärnskott Kennet varit på OBS BERGVIK i 2 dagar. Vi fick stå mitt i huvudentrén  så det kunde inte bli annat än succé. Vi sålde varor för mycket pengar även bössan till forskningsfonden blev påfylld.
Men som alltid massor av människor såg oss. För mig är det, det viktigaste att vi syns. Vi hade även ett flertal samtal med män om problematiken prostatacancer. Det skulle inte förvåna mig om vi även nu räddat livet på någon. 
Det som säljer allra bäst är tyg blå bandet som vi skapade på egen hand här i Värmland. Förbundet fick en förfrågan men jag har inte fått svar på den än. Nu har vi sålt ungerfär 150st med väldigt god vinst. I fredags tog de slut men idag hade vi hunnit tillverka nya så försäljningen flöt på. Fick en stund över nu på kvällen så jag byggde upp ett lager inför nästa helg i Kristinehamn.
Då är det stor final på ICA MAXIS satsning för att stödja kampen mot prostatacancer. Den har varit enorm och vi är oerhört tacksamma. Hoppas att fler företag vill följa efter, det är viktigt med uppmärksamhet. Hoppas att det vi gör idag dels räddar liv på män i vår egen ålder men framförallt gör situationen bättre för nästa generation.
Det jag inte förstår är varför är inte alla drabbade är medlem i en förening som satsar helhjärtat för att förbättra vården för prostatacancer drabbade. Nu är vi ca 310 medlemmar men det är 2400 med diagnosen i Värmland.
Var är ni, vi jobbar för er och era barn och barnbarn. Det medför en kostnad på 200:-/år det tror jag ni har råd med.
SÅ KOM IGEN NU BLI MEDLEM 

Prostatacancer processen

Idag var jag på första mötet med alla som ska ingå i gruppen som ska förbättra prostatacancervården i Värmland.
Jag fick ta tjänstledigt från jobbet för att kunna delta, men jag kan lova er att det var det värt. Arbetet ska utmynna i att de olika delarna i proffesionen som finns runt oss patienter ska jobba smartare så att väntetider minskas. Framförallt ska de jobba för mig som patient, göra att jag kan vara mer delaktig i min vård.
Första dagen gick ut på att presentera RCCs arbete och att lära känna varandra och strukturera upp det fortsatta arbetet. Flera av deltagarna har jag redan träffat i olika skeden av min egen behandling. Det känns väldigt viktigt att få delta, inte så att det finns någon känsla av underlägsenhet bland alla dessa läkare och höga tjänstemän. För jag har något som de inte har en personlig erfarenhet av både operation och strålning som patient.
Nu känns det verkligen att vårt offensiva arbete i Värmland ger resultat, vi har blivit en faktor att räkna med. Vi ska ju vara 2 som är med i gruppen, men tyvärr orkade inte Hans idag. Vi representerar ju 2 ytterligheter i prostatacancer sjukdomen. Mig har det gått otroligt bra för och Hans kom in försent för botande behandling. Sen har vi ju hela spektrat där i mellan som vi ska fixa till vårdapparaten för. Det blir inget lätt arbete men nu är det på gång.
Här är ett tydligt bevis på att kampen går åt rätt håll. Leffe Karlsson i färjestad bär det Blå Bandet. Fler och fler vill stödja kampen mot prostatacancer. 
Det kommer naturligtvis att ta några år att fixa till den här problematiken men vi kommer att lyckas. Vägen till målet kan kortas om fler engagerar sig. Gör det du också gå med i våra föreningar TÄNK PÅ BARN OCH BARNBARN. I Värmland kan du registrera medlemskap på vår hemsida www.pcfvärmland.se övriga föreningar hittar du på prostatacancerforbundet.se de har även en webbshop där du kan köpa blå bandet.
Och kanske det viktigaste HA KOLL PÅ PROSTATAN TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV
 

GLAD

Sitter i favorit fotöljen och är glad och nöjd. Det skrivs väldigt mycket om prostatacancer nu och fler företag vill satsa för att hjälpa till. Snart är vi nog ett varumärke som det är värt att satsa några kronor på. Det ni ser på fotot tror jag bara är början på något stort och det behöver vi.
Sen fortsätter ICA MAXI i Kristinehamn sitt fantastiska stöd. Han är upp i 30 000:- nu  och då är halva månaden kvar.
Men allt går ju inte på räls. Vi har ju blivit lovade en försöksverksamhet med riktad information till män i Värmland.
Det löftet gav samtliga landstingspolitiker inför valet. Det skulle ta sin början i höst men när beslutet skulle tas för 2  dagar sedan, så blev det inget beslut. Divisionschefen för allmän medicin sa nej enligt en läkare som jag känner. Det triggade igång en aktivist ordentligt, när jag väl hittade henne på en konferens i Stockholm fick jag ett mejlsvar. Ibland har jag svårt att förstå, där skrev hon att hon inte motsatte sig beslutet. Tvärtom hon rekommenderade att beslut skulle tas. Däremot vill hon att det ska ske med hög kvalitet. En ny resurs specialistsjuksköterska ska ta hand om hela processen. Hon hänvisar till att det är svårt att komma fram till vårdcentralerna på telefon redan idag. Någonting stämmer inte, vill inte säga att någon ljuger men jag får inte riktigt ihop det.
Är hon rädd för att hennes personal ska få för mycket jobb. Självklart ska första kontakten tas på vårdcentralerna, hos sin husläkare. Det kan omöjligt bli så mycket jobb. Läkaren behöver bara informera om psaprovtagningen, skriva en remiss till labb. Är det sen förhöjda värden blir det att offra en gummihandske och skriva en ny remiss denna gång till urologen sen har de över.
En persons tveksamhet kan inte få riskera mäns liv, för det är faktiskt så. PSAPROV RÄDDAR LIV. Jag vet det räddade mitt.
Kom igen nu gubbs engagera er tänk på barn och barnbarn
 

EN DAG PÅ JOBBET

Nu har vi varit i Mitt i City i Karlstad med kampanjen " I Love Pappa ". Det har varit väldigt mycket folk i rörelse och därmed fick vi stor uppmärksamhet. De allra flesta tog emot gratis gåvan med tacksamhet och ett leende.
Det är så givande att vara ute bland vanligt folk. Vi får så mycket positiv feedback för vårt jobb. Vi sålde mycket pins och reflexer, men framförallt det nya tygbandet som vi skapat. Det säljer helt klart bäst och ger störst vinst till föreningen. Jag lägger upp en bild från en dag på jobbet, som inte går att leva på men som jag lever för.
Det blir många samtal med både herrar och damer, alla är rörande överens om att vi män också ska ha en allmän kontroll.
Det är inte klokt att det är som idag. Vi pratar om Sveriges vanligaste cancer som det finns botande behandling för om man kommer i tid. En cancer som inte ger symtom medans den är botbar, ska det verkligen vara så att vi ideella organisationer ska behöva göra det jobb som samhället borde sköta. Ska vi inte ha lika vård för alla? 
Så är det inte idag, många män tar sig inte tid att gå till läkaren när man inte har några besvär. Därför får vi aldrig dödstalen att sjunka i den här cancerformen. Alldeles för många kommer för sent.
Sen har vi bakåt strävarna som skrämmer med alla svåra biverkningar, det går väldigt bra för väldigt många. Värvade en som ny medlem i helgen som precis som jag gått helt skadeslös ur det hela. Jag är helt övertygad om att en man som lever med en spridd prostatacancer hellre bilivt upptäckt i tid för en botande behandling, med eventuella erektions problem som följd, än att vara i den situation han är i idag.
Så skärp er nu alla beslutsfattare, det kan snart vara er tur, ge oss en allmän screening från 45 års ålder.
Det är faktiskt så att PSA PROV RÄDDAR LIV.
 

ICA MAXI KRISTINEHAMN

Nu händer det saker, det är kampanjer hela tiden. Idag har vi delat ut knappar och information på Mitt i City i Karlstad. Kampanjen "I Love Pappa" är bra det väcker uppmärksamhet och vi säljer även en hel del pins och mustacher. Efter några kommunikations missar får vi det att fungera. Synd bara att inte vi har lika många informationsblad som knappar. Det ska tydligen vara så, jag tycker att det är feltänkt. Informationen är den viktigaste biten. Men skit samma vi syns och i och med det räddar vi liv.
Men den här Ica handlaren i Kristinehamn är nog kungen. Vilken kille det är bara att ta av sig kepsen och säga tack.
Helt otroligt engagemang, och han ska hålla på hela månaden. Tänk om det fanns fler som han, jätte mycket publicitet och pengar.
Det känns som vi är på helt rätt väg. När jag står och delar ut informationen idag, sträcker jag fram det till en medelålders man. Det visade sig att han jobbade i Socialdepartementet, det blev ett långt och bra samtal.
Man möter så mycket positiva människor när vi kampanjar, minst en ny medlem blev det också. Det behövs vi är nu 303 betalande medlemmar känns bra men vi borde vara fler. Var är ni det är för er och era barn och barnbarn vi jobbar. På vår hemsida kan man registrera sig enkelt www.pcfvärmland.se är adressen.
och medans ni ändå är ute på nätet beställ tid för ett psaprov DET RÄDDAR LIV
 

I LOVE PAPPA

Nu är vi inne i movemberkampanjen den är en internationell kampanj. Där har vi inget inflytande men marknadsföringen är oerhört viktig. Var på Olerys och tittade på ishockey i går där nämndes prostatacancer många gånger. Verkligen positivt reklam i tv slår hårt och mitt i en sändning av Shl hockey. Kan det bli bättre.
Till Fars dag har vårt kansli varit kreativt tillsammans med Lilly ( ett läkemedelsbolag) då ska vi dela ut knappar och ett informationsblad gratis. Mycket bra.
Synd bara att vi inte fick fler vi beställde 2000 men fick ca 600 det känns väldigt lite till vår aktiva förening.
Har ställt frågan till Mitt i City om vi får vara där nu på fredag och lördag. Hoppas de är lika tillmötes gående som vanligt.
Det känns som det händer saker hela tiden nu. Snart har jag inte tid att jobba och vore det inte för pengarna skulle jag lägga all tid på att synliggöra problemet prostatacancer. Vi måste få våra beslutsfattare att förstå att PSA PROV RÄDDAR LIV.
Det du kan göra som man är att gå till din vårdcentral och begära ett psaprov. Har du fyllt 45 år är det dags, vänta inte du kan komma försent. Sen kan man faktiskt göra mer saker, sköt om dig, med det menar jag. Tänk på, du blir vad du äter och ha god fysik. Det hjälper till om du skulle drabbas av Sveriges vanligaste cancer.
Jag är rätt övertygad om att det gått så bra för mig, är att fysiken är god och efter cancerbeskedet är jag noga med vad jag stoppar i mig. Jag väljer ekologiskt så långt det är möjligt, och undviker socker. Vanligt vitt socker skulle ha dödskalle märkning.
Sen en sista uppmaning GÅ MED I VÅRA FÖRENINGAR. I Värmland är vi på väg åt rätt håll, vi hade som mål i år 300 medlemmar, vi är nu 316st. Väldigt glädjande och så har vi fått minst en till som vill jobba aktivt, det är inget krav men alla kan göra något.
TÄNK PÅ NÄSTA GENERATION BARN OCH BARNBARN
 

RSS 2.0