Vi har mycket att lära

Tänk vad tjejerna är duktiga med sin rosabandet kampanj. När jag fyllde på Kellogs K-Special på jobbet idag var det rosa band på förpackningen. Jag tycker dom är jätte duktiga, och vi har lång väg att vandra innan vi är på samma nivå.
Börjar vi inte prata och engagera oss så tror jag att det blir svårt. PCF har en facebook sida där man kan ha åsikter.
Det är 90 som gillar sidan, VAR ÄR DE 74910 andra som har sjukdommen????
Men vill inte alla hjälpa till så fortsätter väl vi som vill, men det skulle bli mer kraft om vi vore fler.
Jag skäms då inte för att jag fick cancer och tänker fortsätta som jag gör. Tyvärr måste jag jobba heltid ca 5 år till, men sen ska jag köra hårt så länge jag får vara frisk.
Hoppas det blir fler och kraftfullare manifestationer nästa september. Men jag kör kampen 365 dagar om året. Alla ser reklamen jag bär när jag är ute.
Jacka , t-shirt med samma budskap
Ha det bra och kom ut ur garderoberna och hjälp till och för er som inte har koll ta ett psa

FELRÄKNING I BANKEN

Fick ett mejl från kassören idag det blev fel summa i bössa nr 10. Banken hade bokfört 900:- för mycket så rätta summan är 1561:-. Så rätta totalsumman ska vara 13947:-  Inte så dåligt det heller, sen är jag lovad 1000:- från Lions i kil. och så har det ju kommit in några hundra i bössa nr 11. Känns som ett bra resultat har ju inte hållit på 6 månader än.
Tycker nog att kampen mot prostatacancer går framåt, det skrivs den del och är lite debatt på facebook.
Rune från storvreta är en goding han gick till lokale ICA handlarn och när han gick därifrån hade han ett löfte att handlarn skulle skänka 5000:- till fonden. BRA JOBBAT. Det är många som tycker det vi gör är viktigt.
Var till radion med en anka i måndags Bengt på morgon radion samlar på sådana. Det blev några ord om prostatacancer i direkt sändning.
Ha det bra där ute och kom gärna ut och delta i kampen ni behövs

BÖSSA NR 10

Nu har jag fått resultatet från bössa nr 10. Mest så här långt 2461:- Så nu är total resultatet 14847:-
Vad ska man säga TACK SÅ HEMSKT MYCKET ALLA GIVARE.
Jag känner en sådan tacksamhet så nu trillar tårarna igen
Nu blir det inte mer skrivet idag.

Media tystnad

Nu har snart hela vår månad gått. Trots uppmaningar till lokala media att uppmärksamma detta så har det rått total tystnad. Nu har vi en debatt på sjukhuset i eftermiddag, får jag se en media mikrofon där svimmar jag.
Det är helt otroligt vilket ointresse det är för Sveriges VANLIGASTE och FARLIGASTE  cancer. Det är faktiskt den cancer som dödar flest per år.
Men det är väl bara att fortsätta jobba som jag gör. Nu är bössa nr 10 fylld och inlämnad för räkning. Bra gissning är att det närmar sig 14 000:-
Vi får väl skylla oss själva att det är sådant ointresse, vi är för få som går ut och deltar i debatten. Vi är så många drabbade här i Karlstad att det skulle kunna stå en gubbe i varje gathörn.
Har skrivit det förrut KOM UT UR GARDEROBERN GUBBAR det är nästa generation det gäller era SÖNER.
Jag tänker i alla fall på min, hoppas på mer angagemang. Gå med i förreningarna gå på möten, prata om sjukdommen.
Bär ett BLÅTT BAND

PROSTATACANCER VECKAN

Nu känns det riktigt roligt. Gubbarna i förbundet jobbar hårt och syns. Bilagan som var med i Metro i storstäderna var fin läsning. Synd bara att inte alla fick den, vi i värmland kunde ju läsa på nätet men då når man inte den breda massan. Börjar bli diskussion på facebook, jag tror mycket på det. Vi som inte blev STRUTSAR när vi fick cancerbesked har ett stort behov av att prata. Och på facebook kan man uttrycka sin åsikt utan att stå på kö hos en redaktinschef.
I dag ska Kjell-Owe från Sunne och jag träffas för första gången, spännande, har bara pratat på telefon. Vi sitter i valnämnden och ska försöka få ihop en styrelse till Proliv Wermlandia. Det blir en utmaning, jag vill få betydligt mer fart i debatten om prostatacancer i Värmland. Då måste vi ha en stark offensiv styrelse och aktiva medlemmar
 
Sen ska vi lyssna till Mauritz Wallden som föreläser om hur urologerna tolkar psa prov. Ska bli intressant. Det är kl 17.30 i samlningslokalen på sjukhuset i Karlstad
Insamlingen till fonden kör jag på ledig tid, det går framåt, närmar mej 14 000:-
Men nu till det viktiga KOLLA ERT PSA GUBBAR det är naturligtvis inte roligt att bli cancer patient. Men det är bättre att bli det när det går att bota mot att få beskedet att de bara kan hålla dej vid liv.
Jag är fullt medveten om att många får biverkningar urin & erections problem men inte alla.
Ha nu en riktigt bra dag

PRIS PÅ LIVET 30 000:-/MÅN

Sverige är ett fantastiskt land. Nu har mynigheterna satt ett pris på mänskligt liv. När det finns läkemedel som gör tillvaron i livets slutskede drägligt, så tycker myndigheterna att det är för dyrt.
Vad ska man säga, var är jämlikheten i vården. Hoppas att de tänker om för så här får det inte vara.
Ena dan läser man att de festar för miljoner av våra skattepengar och nästa är det bara de rika som får ett värdigt slut.
Det finns mycket att göra. Framförallt måste vi få till en allmän kontroll, jag är helt övertydan om att det finns en stor samhällsvinst i att upptäcka cancern tidigt.
Så ju fortare fler kommer ut och debatterar ämnet desto bättre.
Kom igen nu GUBBAR
Sökt om er och ha koll på psa
Håkan

BISHOP ARMS

Tack Bishop Arms för att jag fick ha en bössa på er bardisk. Den gav 756:-. Så nu är det uppe i 12386:- totalt.
Själv har jag inte kunnat vara ute så mycket med bössan har jobbat mycket. Men ska snart ha en vecka semester då ska det väl komma in några kronor.
Men jag har fått 3 nya fejan kompisar, och en ny vän för livet. Det är så kul när man möter fler som är villiga att delta i kampen.
Upptäckte att förbundet hade en facebooksida, när jag hittade den (fick en kommentar därifrån) var det 2 gilla. Nu är det 44 så det börjar hända saker.
Kenths grupp "vi som tycket att det blåa laget är lika viktigt som det rosa" är nu över 100 medlemmar. Där fick jag veta att det finns hjälp för de som får massiva urinläckage. Sahlgrenska gör ett ingrepp ams800 kallar de det.
Skulle träffat motor killar för en insamling i går men fick inställas pga sjukdom. Får bli en annan gång.
Fick mina 2 första t-shirts med loggan "kamp mot prostatacancer" kläderna jag bär väcker uppmärksamhet. Det är bra. Jag går runt som en levande reklampelare. Men det är ju meningen, syns du inte så finns du inte.
Slut för idag. Kampen går framåt

EN BRA START PÅ PROSTATACANCERMÅNADEN

Vilken härlig dag. Började med information i en torgbod på stora torget i Karlstad till sammans med några ur styrelsen. Flera bra samtal med gubbar o gummor. Mitt på dagen kom Rune från Storvreta på besök , det var riktigt roligt vi hade massor att tala om. Det är fantastiskt bra att få prata med en som kämpar för samma sak och vågar vara öppen med sjukdomen. Tänk om vi kunde komma så långt att fler började prata om problemet. Det är inte farligt att prata om potens, sex och allt vad det innebär för en prostatacancer patient.
Fick ett kvitto på att kläderna jag bär, jacka med tryck och keps( t-shirtar på väg). Rune hade en egenhändigt framtagen t-shirt med blå bandet på, ger uppmärksamhet. Personalen på krogen reagerade en ville ha information(en ung grabb) hans farbror hade dött i PC.
På kvällen gjorde vi ett besök på Bishop Arms där jag har en bössa på bardisken. Där var det tömningsdags så nu är jag nog runt 13 000:- .
Tänk om fler kom ut ur garderoberna, jag har faktiskt roligt.
Men nu har i alla fall värmlänningarna chans att bli informerade om psa och sjukdomen, Kjell-Owe i Rottneros är också en eldsjäl som vill jobba hårt för att sprida budskapet.
Så här går det framåt.
Sköt om er och kolla PSA

RSS 2.0