VÅRD I VÄRLDSKLASS

Förra veckan var vi samlade i Knivsta 26 st förrenings företrädare, förbundsstyrelsen samt delar av vårt kansli.
Vi fick som uppgift att i grupper ta fram strategier för att nå en prostatacancer vård världsklass. Det borde inte vara så svårt, nu är vi 93 000 som lever med diagnosen. Om alla stog upp för saken så vore det ganska enkelt att få fram resurser. Men det stora problemet är fortfarande mäns tystnad när det gäller bihanget under airbagen. Det är inget man skriver i sitt cv " Jag är impotent". Men det blir inte så för alla, och för de allra flesta som får biverkningar finns det hjälp att få. Men även här finns det stora brister i vården. Den stora svårigheten för oss som vill förändra är att landstingen prioriterar olika. Ska vi få ordning på det här är jag övertygad om att vården måste bli statlig. Det tror jag även skulle frigöra stora resurser, det sitter många bakom skrivbord i våra landsting.
Vi behöver koncentrera vården till några få större centra, och få en ordentlig kvalitets kontroll. Ska den förändringen vara möjlig så krävs det statlig styrning.
Tänkvärda ord.
Nu vill jag önska er alla som läser min blogg en riktigt GOD JUL
 

IDE´KONFERANS

I morgon är det dags att sätta sig på tåget och åka på en ide`konferans i Knivsta. Det här har jag sett fram emot, hoppas att alla vill fortsätta den offensiva framtoningen som vi har haft under Mustaschkampen. Det är klart att vi ska sitta med i alla möjliga grupper och påverka prostatacancer vården. Men vill vi nå snabbare till målet, en allmän screening och en prostatacancervård i världsklass, då tror jag att vi måstye synas bland vanligt folk på gator och torg. Här är en bild från vår första septemberkampanj 2013 i Karlstad. Ralf Edström har precis signerat vår fotboll, det är en väldigt nöjd kampanj general som känner att det mesta går om man bara vill.
Sen har det bara rullat på, nu har vi genomfört 3 st septemberkampanjer och nu i november var det ju Mustaschkampen. Väldigt roligt för en aktivist från Värmland att få något stort att jobba med.
Nu gäller det att vi inte sitter nöjda utan trampar på gasen, då kommer vi att få ännu fler företag som stödjer oss. Hoppas ide`konferansen blir lika bra som jag förväntar mig.
Att vi fått mycket uppmärksamhet avspeglas på vår facebook sida, där har vi snart 11 000 som gillar sidan. 
Utvecklingen går åt rätt håll på alla plan, så nu är det upp till oss män att engagera oss. Gör vi det så kommer problemet prostatacancer, förhoppningsvis kunna blir en kronisk sjukdom som man lever med men inte dör av.
GÅ MED I VÅRA FÖRENINGAR OCH HJÄLP TILL. DU BEHÖVS

TIDEN GÅR FORT

Nu har redan november passerat. Det har varit en bra månad med många aktiviteter, det gör att vi kan sätta in ett rekordbelopp till "fonden mot prostatacancer". Förra året var det 86 000:- i år blir det minst 100 000:- troligtvis mer för pengar strömmar det in än. Vi driver ju kampanjen året ut men lite på sparlåga inför julen, men Hemköp i Karlstad kommer att sälja mustascher i sina kassor året ut. Så här långt har jag levererat 290st bra jobbat. Sen har vi ju ICA MAXI i kristinehamn, den är det inte många som slår där blev det över 60 000:- det är roligt när så många vill ställa upp.
Jag har väl inte haft så stor skrivglädje på ett tag, men nu har jag något att berätta om. I dag fick jag svar på PSA, 2 år efter avslutad strålning för återfall. OMÄTBART och nu får jag äntligen gå över på ett årskontroll, förra gången det var på tal började värdena stiga och jag fick tillbringa 7 veckor på strålenheten. Men nu är vi överens om att kolla PSA februari 2017. Det har varit en lång kamp men nu känner jag mig övertygad om att jag vann högsta vinsten "LIVET". Slå det ni som strävar efter mer prylar och status.
Men jag kommer att fortsätta som vanligt och uppmana alla jag möter att ha koll på PSA värdet det räddar liv. 
Det kommer ju en ny generation som vi män idag har en skyldighet att tänka på. Alla kan göra något.
I den här vagnen ligger en liten grabb som har mina gener i sig. Så det gäller att jobba hårt så kanske han slipper gå igenom det som jag har gjort 
Så är det väl för många män som fått diagnosen prostatacancer. Så kom igen nu och hjälp till tänk på barn och barnbarn. Jag vet att alla inte har haft en så lättsam resa som jag, men alla kan göra något. Tag kontakt med en förening, köp några pins och sälj till vänner och bekanta. Alla bäckar små, om alla vi 93 000 som är drabbade tog tag i frågan så är jag säker på att mycket skulle gå framåt med stormsteg.
 

RSS 2.0