NY INSÄNDARE I NWT

Fick en ny insändare publicerad idag tillsammans med Hans. Vi är ju så olika drabbade jag kom i tid och blev förhoppningsvis botad. Hans kom försent för botande behandling, på grund av läkare som inte ville ta psa, så nu får han en bromsande behandling och är kemist kastrerad.
Så här får det inte vara 2013.
Det finns ju botande behandling om man kommer i tid. Sen har ju behandlingen i sig biverkningar om man har otur.
Men vad är alternativet??
Nu måste alla beslutsfattare våga fatta beslut. Det minsta man kan begära är att alla får informationen. Sen är det upp till var och en att fatta beslut om man ska ta psa eller inte.
Jag har 2 riktigt goda vänner en har kollat med resultat psa 0,69 vid 60 års ålder han blir troligtvis aldrig drabbad men borde ta ett prov till vid 65. Den andre har inte kollat är inte säker på hur han skulle regera på ett cancer besked. Lite konstigt tycker jag eftersom han har följt min cancerresa på nära håll, den borde ju ge hopp.
Men vi är alla olika och det är upp till var och en. Jag vill inte påverka någon, jag glömmer inte mötet med Kalle som blev inkontinent och impotent vid 50års ålder. Alla måste ta det beslutet själva, för mig var det lätt jag ville få bort cancern, sen skulle jag tillbaka. Det fungerade ju för mej men det är olika.
Bert Karlsson har tydligen sagt "Bättre att vara impotent på jorden än potent i himlen" är det nu sant så tycker jag att det ligger mycket i det.
Jag vet att jag är lyckligt lottad men jag lägger mycket kraft på att försöka hjälpa mina medbröder. Det är mitt sätt att betala tilbaka lite av vad jag fått, flera extra friska år.
Så ta hand om er där ute
Kram till er alla

BÖSSA NR 14

Nu har jag fått bössa nr 14 räknad 2143:- Första 500:- hundringen i den. Så nu är det totalt 21829:- det får man väl vara nöjd med. Fonden skickade ett fint diplom till mej för min insats, sådant värmer. Det är väl bara att fortsätta många som vill hjälpa till bla Kikki på Neidre.se hon lät mig ha reklam på storbildsskylten i centrala Karlstad i en vecka.
Sådant värmer.
Årets första insändare till metro fick jag också publicerad så det flyter på.
Men glöm nu inte att PSA räddar liv. Visst är det tuffa tag att få cancerdiagnos, men det måste ju vara bättre att få det i kombination med att det går att bota. Istället för att komma för sent, som det ofta blir om man väntar på symtom.
Ha nu en riktigt bra kväll och ett riktigt bra år. Jag hoppas att vi kommer långt med att synliggöra problemet prostatacancer. Det börjar bli en hel del gubbar som kommer in i debatten, men vi behöver bli fler.
Är du eller någon anhörig drabbad så hör gärna av er vi är några stycken som för en debatt i sociala media
Ni kan kontakta mig här med en kommentar eller så finns jag på facebook.

RSS 2.0