BRA MORGON

Sista arbetsdagen nu väntar 16 dagars ledighet som jag kan ägna åt kampen mot prostatacancer. Det startade bra fick in en insändare i metro där nådde jag många med budskapet att prostatacancer är ett problem.
Nu måste våra läkare på vårdcentralerna ta detta på allvar det är ju bara ett blodprov och en finger i rumpan som behövs för att rädda ett liv. SKA DET VARA SÅ SVÅRT. Sjukdomen har inga symtom när den är botbar. Man måste kolla om man vill veta. Alla drabbas ju inte men väldigt många EN GUBBE I TIMMEN FÅR CANCERBESKED en del kommer i tid men en del tyvärr försent.
Ha en bra dag

Bössa nr 5 räknad

Nu har jag äntligen fått resultatet från bössa nr 5 1609:- så nu är det totalt 6807:- Har några hundra i nästa bössa så lite drygt 7000:- är jag uppe i. Har jobbat mycket på sista tiden men från lördag är jag ledig 16dagar. Då ska jag ut på stan och försöka nå 10 000:- Hoppas jag får lite draghjälp av media det skulle underlätta.
Budskapet är fortfarande SÖK I TID GUBBAR

Midsommarafton

Nu är det ännu en ledig helg framför mig. Det blir nog inte så mycket folk ute på stan förrän på eftermiddagen i morgon, men då glider jag ut med bössan igen. En kompis till mig har ordnat en fiskar väst med stort tryck på ryggen. Det är det blå bandet i mitten och texten runt är "kamp mot prostatacancer" så nu är jag som en levande reklampelare. Och så kepsen min där det står "prostatalös". Får jag lite tid på mig så ska alla som rör sig i Karlstads centrum veta att prostatacancer är den vanligaste cancerformen, och ändå har vi ingen allmän kontroll.
Har inte fått resultatet från bössa nr 5 än men redovisar det så fort det kommer. Nu gäller det att fylla bössa nr 6.
Jag har ju skrivit insändare med rubriken " kom ut ur garderoberna gubbar" och jag menar det. Jag är i alla fall ute, och ni ska veta att det ger så mycket tillbaka att hjälpa andra. Så är det någon som känner för att hjälpa till så hör av er. Ni behövs.
Ha en fin kväll

Bössa nr 5

Nu har jag lämnat in bössa nr 5 är väl någonstans mellan 6500-7000. Ganska bra lite trögare idag men budskapet läser de. Det är faktiskt det viktigaste pengarna är en sorts biverkan. Om ni förstår vad jag menar. Får jag en gubbe att gå och testa sig och upptäcker cancern i tid så är det GULD värt. Styrelsen i Pro liv wermlandia är nöjda med mitt jobb, känns bra. Vore bara så Gött om vi kunde vara fler som tog tag i en bössa. Nu måste jag jobba i 3 dagar innan jag kommer ut på stan igen. Det känns så väldigt bra när man kommer hem efter en sådan här dag, att ha gjort något för andra( prova gärna) Och glöm inte vill du veta ta ett PSA.
Ha det bra

Bra helg

Nu är det dags att lämna in bössa nr 5 för räkning, den är i stort sett full vikt 1,5 kilo. Men det bästa är alla intressanta människo möten. Budskapet sprids sakta men säkert, vill man veta så be distriktsläkaren om ett PSA-prov. Om läkaren är av den sorten som tror att det syns på utsidan om man har prostatacancer, så byt läkare.
Vill du ändå ha din doktor kvar så läs info från socialstyrelsen, tycker du fortfarande att det är bättre att veta så får ingen läkaren neka dig ett prov. Provet räddade i alla fall mig. Annars kunde det gått som för en ung mans pappa, han kom försent och dog 67år gammal. Hade vi haft allmän screening kanske han hade levt idag.
Det är så tragiskt. Sådana samtal gör att motivationen till att sprida budskapet " Ta ett psa prov gubbar" känns väldigt viktigt. Så jag fortsätter kampen.
Måste jobba i morgon men på tisdag är jag ledig igen. Då går bössan och jag ut på stan igen.
Ha det bra där ute och ni som är drabbade våga prata om er sjukdom det hjälper andra.

trött på distrikts läkare

Inte alla men det finns fortfarande sådana som inte tar problemet prostatacancer på allvar. Fick höra en helt otrolig historia idag en man 56 år med ett psa på 13.2 där distriktsläkaren tyckte han kunde avvakta till hösten. Jag tror inte det är sant. Nu stog han på sig och har en tid på urologen i början på juli. Håller tummarna. Nu vill jag inte höra mer sådant om en man vill ha ett psaprov utfört så är det läkarnas skyldighet att skriva en remiss till labb och är provet över 4,0 ska de skriva en remiss till urolog det finns det klara riktlinjer för( ska det vara så svårt att fatta). Det syns inte utan på om man har prostatacancer, jag såg lika frisk ut innan operationen som jag gör nu, som prostatalös. Jag blir arg,frustread och ledsen av att höra dessa historier.
Men nog om detta nu ska snart bössa 5 redovisas, det är nog en dryg tusing till i den. Tack alla generösa karlstads bor.
Ha det bra

Snart 6000:-

Nu närmar jag mig 6000:- Är ledig helgen så jag hoppas passera 7000:- Träffade en klok man idag som testar sitt psa varje år har 1,0 han tar ansvar för sin egen hälsa det borde alla göra. Vi borde bli fler som gör som jag. Om ni gubbar kunde fatta hur mycket ni får tillbaka genom att öppna er, jag tycker det är värt varje timma som jag är på stan. Gustav Fröding som staty i ena ända av gatan och jag i den andra. Vilket par.
Cancerfondens ord 1 av 3 får cancer men alla blir drabbade. SANNA ORD.
Ser fram emot morgondagen och nya möten.
Kram på er

5198:- till forskning

Nu har jag fått resultaten frå bössa 3 och 4 nu är det totalt 5198:-. Jag har några hundra i bössa nr 5 så 6000:- bör jag nå nu i helgen. Men det bästa som har hänt mig idag är att en av mina bästa vänner som äntligen har psa testat sig, hade 0,59 det gör mig riktigt glad. Vill man veta så ta ett psa det är kloka ord, antingen är man frisk som min kompis eller har man tur som jag att komma i tid för botande behandling. Skulle man komma försent så finns det ju behandlingar att sätta in då också, dock ej botande som läget är nu. Därför är dessa forskningspengar så viktiga. Jag kör på jag får så mycket postiv feedback, nu är jag ledig 3 helger och sedan är det 2 semesterveckor. Så vem vet, kanske når jag 10 000:- redan då.
Ha det bra där ute det har jag.

snart 5000:-

Bra semesterdag fyllde en insamlingsbössa, tur att jag har en ny till imorgon. Efter i morgon är jag definitivt halvvägs till 10 000:- Det känns jättebra med alla givmilda människor, tack alla som bidrar. Och tack Lennart för nya kepsen. Åter kommer med aktuellet resultat när bössorna är räknade.
Ha en bra dag

prostatacancer.nu

Bra sidan för information, erfarenheter(egna upplevelser) forum och debatt. Gör din röst hörd

Insamlingen fortsätter

Nu är jag ledig i helgen då drar jag ut på stan med bössan igen. Hoppas att bössa nr 3 ska fyllas, pengarna behövs verkligen. Ska även få ut en insamlingsbössa på Bishop arms så besöker ni den trevliga krogen i Karlstad släpp i en slant.
Glöm inte att ha koll på prostatan

RSS 2.0