Stor studie

Läste att rekryteringen till www.sthlm2.se är igång. Fantastisk läsning. Jag blir så oerhört glad. Hoppas att nästa generation får bättre diagnos metoder, så vi slipper argumentera om psa eller inte. Hoppas att alla gubbar i stockholm ställer upp med lite blod så forskarna får det material de behöver. För de som har egna pojkar borde det vara en självklarhet.
VILKEN GLÄDJE JAG KÄNNER NU KÄNNS DET ÄNNU LÄTTARE ATT OFFRA LITE TID TILL PROSTATACANCERFONDEN
Ha en bra dag det har jag

Ledig dag

Äntligen en ledig dag. Nu ska jag ut och fortsätta insamlingen några hundra lappar ska det väl ge och kanske några intressenta möten. Tråkigt att det ska vara så svårt att få respons i media. Någon som har några tips???
Ta hand om er

RESULTAT

Resultatet för bössa 1 och 2 blev 2998:- Karlstads borna är ett generöst folk. Har varit ute med bössa 3 idag det blev några hundra till. Det är en bit till 10 000:- men det tror jag defenitivt på. Träffade en kille i min ålder som var väldigt intresserad. Han skulle definitift ta ett PSA KLOKT. Och så en yngre kvinna som själv haft bröstcancer och tarmcancer men kämpat och mår för tillfället bra. När hon la i en hundring i bössan och började säga fina ord om min insamling så brast det för andra gången på soltorget i Karlstad. Tårarna bara flödar det är en av biverkningarna jag är så fruktansvärt lättrörd. Men vad gör väl det jag skäms inte för att visa känslor.
Ha en bra dag

1,5 kilo pengar

Lika bra insamlingsdag i dag. Nu väger bössan 1,5 kg svårt att få ner mer pengar men det får gå en dag till.
Sen börjar arbetsveckan igen. bara kassören varit till banken kommer slutresultatet efter den här veckan.
Gissning ca 3000:- det vore fantastiskt.
Många intressanta möten med människor. Du som berättade att cancern tagit omtag, läser du detta hör gärna av dej. Vi kan träffas i ett annat forum, jag är bra på att lyssna.
Nu ska jag på middag med goda vänner det känner jag att jag har gjort mig förkänt av.
Ta hand om er där ute
Håkan

Generösa människor

Helt otrolig dag bössa nr 2 är nästan full. Kassören bortrest inte bra, men vem kunde tro att det skulle va så många givare.
Fick en låt spelad för alla goa människor som bidrar i värmlands radions morgon program. Det kändes bra tack radiopratare.
En enda idiotisk kommentar "samla in till fler stridsvagnar istället" trist att höra från en 50åring. Men vem bryr sig. Skulle vilja se hur han tar det när en läkare säger till honom "DU HAR CANCER"
Får en del kommentarer från kvinnor "har försökt få min man att testa sig men han vill inte höra på det" det är synd men han har i alla fall tagit ett aktivt val. Man bestämmer ju över sin egen kropp.
Jag är fortfarande helt övertygad att det är bättre att söka i tid.
SÖK I TID GUBBAR DET ÄR BARA ETT BLODPROV.

dåld biverkan

Det här är roligt på riktigt, att få hjälpa andra. Bössa nr 2 börjar så smått fyllas undrar var det landar. Skulle tro att det blir runt 2000:- Helt fantastiskt. Skrev insändare till båda tidningarna i Karlstad där jag tackade för alla generösa Karlstad bor jag mött.
Den dålda biverkan som jag skrev i rubriken är att jag är så lätt rörd. Det kom fram en grabb(ungefär samma ålder som min pojk) och stoppade ner en hel del slantar i bössan och så sa han några fina ord om vilket bra jobb jag gjorde. Då började tårarna bara rinna sådant klarar jag inte, så när nästa dam kom fram och ville lämna ett bidrag satt jag med solglasögon på och kunde knappt säga tack. Alldeles våt om kinderna då packade jag ihop och gick hem. Var nöjd ändå hade fått in nästan 300:- på en timme(helt otroligt)
Tänk om vi kunde bli fler som kom ut ur garderoberna och ville hjälpa till(hoppas det kommer)
Tack för idag nya tag imorgon
Nu kommer snart john blund till mej

Tack Värmlands Folkblad

I dag fick jag publicitet i media det är jätteviktigt för kampen mot prostatacancer. En atrikel i VF och på första sidan i metro i värmland. "Gör bra" som vi säger.
Vid lunch fick jag byta insamlingsbössa den första var full. Det här är riktigt roligt att folk är så generösa.
Tack alla generösa givare

Målet höjt

Det är fantastiskt roligt att göra något för andra. Insamlingsmålet är nu höjt till 10000:- det första flög iväg idag.
Folk är väldigt generösa. Men 10000:- når jag inte den här semesterveckan men det kommer fler lediga dagar.
Ska bli spännande att se hur mycket det blir när kassören går till banken med bössan. Vägde 1,2kg idag men del är väldigt mycket 20 lappar.
Lokaltidningen(Värmlands Folkblad) kom och gjorde ett reportage idag. Väldigt bra att media engagerar sig. Känner mig väldigt nöjd och hoppas att jag kan inspirera andra att göra samma sak.
Att jag finns på stan med budskapet om prostatacancer hoppas jag leder till att många gör  slag i saken och kollar sin prostata.
Ta vara på dagen det har jag gjort.

1 Kilo pengar

Har samlat in pengar i 3 dagar, har tappat kollen men bössan väger 1KG Ska bli spännande att ser hur mycket det blir när semesterveckan är slut till helgen. Målet var ju 1000:- det kommer jag att nå med råge.
Och det viktigaste är alla som ser budskapet( vi ska besegra prostatacancer)
Dagens kommentar en äldre kvinna till sin vännina " jag ska bara ge pojken en slant" jag pojken fyller 61 på söndag. Det är kul att möta människor.
Det här är nog en av de meningsfullaste semestrar jag haft.
Kram till er alla

Högsta vinsten

Har fortsatt insamlingen idag snart halvvägs till första delmålet(1000:-) på 2 dagar fin start.
Stort jippo på torget i Karlstad Postkodlotteriet hade en dragning i grannyran. Mycket folk ger ju en del till oss också. Trots folk som vinner miljoner så stog jag där med en insamlingsbössa och kände att det var jag som vunnit högsta vinsten. Jag är ju frisk(än så länge).
Pengarna som kommer in är ju viktigt, men det viktigaste är alla som ser budskapet( vi ska besegra prostatacancer) Det kommer förhoppningsvis få fler att hålla koll på sin prostata.
Fortsätter förhoppningsvis insamlingen i morgon om jag får vara inomhus någonstans för det ska bli regn.
Det löser sig nog.
Ha en fin kväll

Forskning

I dag har jag varit ute och skramlat med bössan. Det blev väl inte så mycket drygt 120:-. Men alla bäckar små sålde en blåbandet pin till en som funderar på att kolla. Hoppas det går bra för han.
Vill man veta så ta ett PSA så är det.

Insamlingen på gång

Haft ett möte med delar ur styrelsen för prostataföreningen i värmland i dag. Det var positivt nu drar insamlingen av pengar igång till helgen.
Sätter ett delmål på 1000:- till att börja med, så får man väl lägga på en en nolla när man når dit.
Hoppas folk vill lyssna till budskapet det är viktigt.
Ta vara på dagen

Insamling till forskning

I morgon får jag äntligen träffa ordföranden i prostataföreningen i värmland. Ska försöka få till en kampanj som syftar till att informera om sveriges vanligaste cancerform. Och förhoppningsvis rädda livet på några gubbar.
Dessutom borde det ge några kronor till forskning det är det stora målet.
Allt detta har ett mål att våra söner inte ska behöva ta alla svåra val som vi får göra idag.
Eftersom jag hade turen att få rätt kirurg och bli upptäckt i tid så försöker jag nu ge lite tillbaka. Eftersom jag inte har en massa pengar att skänka så ger jag min tid. Jag har ju en massa erfarenhet att dela med mig av.
Kan man rädda en så är det värt det.
Ha en bra dag och ta vara på den

Slang i snoppen

För ett år sedan levde jag med en slang i snoppen(kateter på läkarspråk). Väldigt praktiskt med en toa på låret men annars inte speciellt bekvämt. I synnerligt inte på natten när han ville sträcka på sig, fast det var ju en glad överraskning att allt fungerade. Risken fanns ju att nerver var skadade. Men min duktige urolog hade fått till en perfekt operation.
Det behöver inte vara slut för att man får cancer. Men det krävs tidig upptäckt, bra urolog och en stark vilja att bli frisk.
Hoppas ni som läser detta och funderar på psaprov ser ett ljus. Det kan faktiskt lyckas. Men väntar man för länge så går det inte att plocka bort cancern.
Vill ni veta ta ett psa.
Ta vara på dagen
Håkan

RSS 2.0