ÅLANDSKRYSS

Nu är halva konferensen med prostatacancer förbundet av klarat. Sitter och väntar på att få frukost. Det är väldigt stilla och tyst på färjan vid den här tiden. Det var en intressant första dag, roligt att träffa likasinnade som man barà haft som Facebook vänner. Det går framåt för oss prostatagubbar, ny och bättre mediciner har kommit under senare år så nu har behandlande läkaren fler verktyg att ta till för att bromsa och lindra sjukdomen. Det fick vi beskrivet under en föreläsning av Sten Nilsson från Radiumhemmet.
Det verkar bli en fin och solig dag bara tunna moln på himlen när vi glider ut från Mariehamn.
Det kommer att jobbas hårt från förbundet och föreningarna mot politiker och tjänstemän inför valet i höst. Det är viktigt att vår röst blir hörd. Med de senaste forskningsrönen blir det oerhört svårt för socialstyrelsen att neka oss en allmän screening. Nu pratas det om nästan en halvering av dödligheten om alla testades. Men de senaste riktlinjerna publicerades igår, men så långt som till screening nådde vi inte den här gången.Trägen vinner är ett talesätt så det är bara att kämpa på.
Än är det upp till varje man att be om en koll själv. Ett gott råd är GÖR DET, DET RÄDDAR LIV.
Gå också med i våra föreningar i Värmland är det lätt att bli medlem via vår hemsida.  www.pcfvärmland.se 
Gör det tänk på barn och barnbarn

PÅSKLEDIGT

Skönt att vara ledig i 3 dagar igen. Idag fick jag mitt nya visitkort det kan komma till användning när vi ska försöka att få företag att sponsra vår verksamhet 
Det har blivit en ny titel på mitt gamla var det prostatalös men det är väl okej med sekreterare också.
Så det händer en del nytt namn på föreningen,ny broschyr till medlemsvärvning,nya visitkort och ny hemsidas adress www.pcfvärmland.se 
Nu måste vi bara ut mer aktivt på gator och torg så vi blir fler medlemmar och gärna aktiva sådana. Det kommer så mycket positiva uttalanden från forskare om vikten av tidig upptäckt och användandet av psa test för att göra det. Nu måste bara socialstyrelsen snart tänka om, det finns pengar att spara på att bli upptäckt i tid. OCH EN MASSA LIDANDE för den drabbade och även anhöriga skulle skonas.
Är det någon som vill bidra så går det bra att bli medlem( man behöver inte vara drabbad ) Alla är välkomna.
Ha en fin påskhelg och har du inte koll på Psa värdet så beställ tid hos din läkare direkt efter helgen 

FULL FART

Nu är det full fart i föreningen. Jonas Hugosson är bokad för en föreläsning den 18 september det blir en höjdpunkt i vår september kampanj och vårt 10 års jubileum. Ny broschyr för att värva medlemmar är klar.
I dag har det varit ett strålande väder så jag har haft kontoret öppet i 2 omgångar.
det här att vara ledig fredag,lördag och söndag var det bästa beslut jag har tagit. Då kan jag gå för fullt i kampen mot prostatacancer i 3 dagar. 
Sen gör det mycket att snittåldern i styrelsen har blivit mycket lägre, helt naturligt har vi mer kraft. Men vi har problem att få medlemmarna att vara mer aktiva. Men det kanske kommer.
nu måste jag sluta för det pågår en spännande hockey match.
ha det bra där ute och ha koll på psavärdet.
vi har en ny adress till hemsidan www.pcfvärmland.se  men den gamla fungerar året ut.
bli gärna medlem vi behöver er
 

MÅR VÄLDIGT BRA

Nu har jag börjat med ett nytt schema på jobbet. Har gått ner lite i tid och jobbar bara måndag tom torsdag. Det känns så fantastiskt bra att slippa jobba helger. Nu har jag alltid ledigt fredag, lördag och söndag.
Därför har jag haft kontoret på soltorget öppet både fredag och lördag. Många vill stödja insamlingen till forskning mot prostatacancer så det är väldigt roligt att sitta ute bland folk och det är många som ser budskapet. Men det var kallt idag.
I morgon har vi styrelsemöte i föreningen då blir jag troligtvis sekreterare det är inte det jag är bäst på men ingen annan vill ha jobbet. Min grej är att vara aktivist ute på gator och torg. Där trivs jag.
Men nästa år kanske det har blivit fler som vill delta i jobbet. Det är viktigt.
Vi ska försöka att bli över 300 medlemmar under det här året. Man behöver inte vara drabbad för att vara med så känner du någon som tycker att det vi gör är bra så går det att registrera sig på hemsidan www.prolivwermlandia.se 
Och snälla uppmana alla män över 50år Att ha koll på sitt psavärde. Det är livsviktigt

RSS 2.0