bra sidor

Finns  som länkar på min facebook.
En namninsamling skriv på snälla och en TV4 intervju.

landstinget

Fick i går kväll svar från landstingspolitiker och ett löfte att titta på problemet.
Ett steg i rätt riktning. Det måste till en politisk vilja och resurser för det kommer initialt att kosta en slant men på sikt är jag övertygad att det blir samhällsekonomist lönsamt.
Åter igen får jag återvända till min bästa referens min egen kropp.
Jag har så här långt belastat sjukvården med 2 läkarbesök på vårdcentral, 4 läkarbesök på urologen, 3 besök hos uroterapeft, 4 psaprov 3 gummihandskar med vaselin ,ca 15 urinpåsar,ca15 blöjor, 1 prostataoperation och 2vårddygn på sjukhus. Totalt blev det 5,5vecka sjukskriven varav arbetsgivaren stod för 2.
Det måste ha varit billigare än att hålla mig i liv i 10-15år med diverse behandlingar om cancern hade fått sprida sig.
Och något som inte går att värdera i pengar ALLT LIDANDE JAG SLAPP.
Ha en bra dag nu åker jag till jobbet och tjänar pengar så jag kan bidra med mer skatt till vården.
SÖK I TID
Håkan

föreläsning

Hej på er gubbar.
Har precis kommit från en föreläsning som prostataföreningen ordnat. Har träffat en massa trevliga med bröder.
Samt lyssnat till en distriktsläkare vars åsikter om psa prov jag inte delar.  Han tyckte inte det var meningsfullt att testa unga friska män: Där gick våra åsikter helt isär. Jag var ju en sådan frisk relativt ung 59år gammal, när jag fick mitt cancerbesked. Nu är jag en 60årig prostatalös frisk ung man. Det finns mycket kvar att göra för att få till en allmän screening.
Alla har rätt till psaprov enligt socialstyrelsen
Ta ansvar själva sök i tid gubbar

spännande dag

I morgon ska jag på en föreläsning som proliv wermland ordnat med en distriktöverläkare. Har en hel del frågor hoppas på bra svar. 2012 är ett viktigt år för att väcka uppmärksamhet inför socialstyrelsens nya riktlinje för prostatacancer vården som ska vara klart 2013. Varför ska vi gubbar inte kunna skrika lika högt som en kvinna. Det är ju trots allt den vanligaste cancer formen utan allmän screening. Tänk på era med bröder och kom ut ur garderoberna berätta era historier påverka era vänner att ta ett psaprov. Tidig upptäkt är viktigt det finns botande behandling om ni kommer i tid.
Har startat en facebookgrupp för er som vill diskutera ämnet.
Ha en fin kväll. hoppas vi ses här eller på facebook
Håkan Florin

för statestik intresserade

www.roc.se/prostata.asp

Socialstyrelsen

Fick svar från socialstyrelsen i dag. Positivt att få ett svar. De håller på att uppdatera riktlinjerna till sjukvården men det blir inte klart förrän under 2013, coh ingen vet ju hur resultatet blir.
Får fortsätta att jobba på gräsrotsnivå och försöka skapa debatt.
Jag anser i alla fall att man ska testa sig. Bättre att få ett besked och ta tag i problemet som uppstår. Jag är övertygad att tidig upptäckt är helt avgörande för effektiv behandling.
Mitt fall slutade i alla fall lyckligt.
Ha det bra där ute
Håkan

intressant läsning

Det finns några bra artiklar på expressen.se leta upp rubriken hälsa och sök på prostatacancer.
Bland annat en om en studie i göteborg. Med allmän screening skulle dödsfallen i prostatacancer kunna halveras.
Ändå ändrar inte socialstyrelsen sina riktlinjer till vården. Man börjar tro att det rör sig om pengar,kan det vara så jävligt.
Ta saken i egna händer och begär ett psaprov det kan de inte neka er.
Ta hand om er
Håkan

6 månaderskontroll

Hej på er läsare
Var på 6 mån kontroll efter operation idag. Psa provet var fortfarande omätbart, nu är jag nog frisk och räddad från min cancer. Nu gäller det att kämpa för att rädda fler. Och det lovar jag att jag ska göra.
Om någon har funderingar eller fått besked om cancer och vill prata hör gärna av er. Ni stör inte jag lägger i stort sett all min fritid till att påverka myndigheter för att få till en allmän kontroll.
Att prata och skaffa kunskap var ett bra stöd för mig

bra länk

Hej på er här kommer en bra länk till kunskap och fakta. Det kan vara bra att läsa mycket innan man fattar ett beslut att testa sig. Eller om man fått ett cancer besked. www.doktorn.com

RSS 2.0