ÖREBRO RESA

 
Nu är resan till Örebro klar. Sitter i Hallsberg och väntar på tåget till Karlstad. Hoppas att jag kunde förmedla lite inspiration till vår broder förening i Närke. Fick i alla fall presentera det vi åstadkommit i Värmland under 2 år i rad i september. Det är nog de 2 största kampanjer som gjorts så här långt. Det går framåt för prostatacancer Sverige, det skrivs betydligt mer än för några år sedan. Sen har vi ju faktiskt 2 månader att jobba med nu är vi snart inne i november och movemberkampanjen. Många idrottslag hakar på denna kul idé det ger mycket uppmärksamhet.
Det gäller att ta var på det som finns.
Jag hör en hel del kritik angående cancergalan, det heter faktiskt så nu, inte rosabandet galan. Vill vi synas mer måste vi bjuda till själva. Jag är helt övertygad om att det bästa är att vara ute bland vanligt folk på gator och torg med vårt budskap.
Det hjälper inte att sitta i styrelserum och tycka att dom får mer än oss. Man måste jobba för det man tror på.
Nu hoppas jag att fler kommer igång och sprider budskapet. Sen behöver vi bli fler medlemmar och få fler Facebook gillanden på förbundets facebooksida. Då sprids budskapet.
SÅ KOM IGEN NU GUBBAR TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCER

MERA OLW

 
Nu är demo nr 2 avklarad på Hemköp i Karlstad och idag väntar den sista på Konsum i Mitt i City.
Det blev en mer i år från min sida men det bästa med årets kampanj är att Kenneth i Kristinehamn ordnade en 3 dagars demo på Maxi. Den handlaren är en förebild, han skänker 10:- för varje såld påse och så hade han en annons i lokaltidningen. Mycket bättre kan det inte bli.
Det går framåt för kampen mot prostatacancer i Värmland. Dels har vi sektionen i Norra  med Kjell-Ove i Sunne som gjorde ett stort arrangemang i september som gav mycket pengar. Hoppas på mer där, och nu Kenneth i Kristinehamn. Sen får vi inte glömma Arnold i Gunnarskog, han skulle behöva hjälp från några fler i Västra värmland.
Nu har vi ekonomi till att gå vidare, så nu behöver generalen bara utöka armen med fler soldater. Idag ska jag ha Kennet från Grums med mig i Mitt i City. JÄTTEKUL  ju fler vi blir desto mer kan vi synas. 
Det är väldigt kul att vara ute och kampanja och jag är övertygad om att det är det snabbaste sättet till målet.
Var ute och syns, KRÄV rätt till god prostatacancervård och en allmän PSAPROVTAGNING det är enda sättet att minska dödligheten i Sveriges vanligaste cancer.
Så kom igen nu gubbar engagera er TILLSAMMANS KAN VI BESEGRA PROSTATACANCERN

OLW KAMPANJ

Idag har jag varit på mitt ordinarie jobb och haft första demon för året med OLW nötter. Jag tycker att det är en skyldighet att visa företag som stödjer oss tacksamhet. OLW skänker 200 000:- till kampen mot prostatacancer då kan jag offra några timmar av min fritid för att visa att vi bryr oss.
Det blev ju ganska bra, jag fick tillgång till hela vårt demokök, så jag kunde duka upp hela batteriet. Det blev väl inte så stor försäljning men visst syntes vi och det är faktiskt huvudsyftet när jag är ute. Syns vi inte så finns vi inte. Vill vi ha en god prostatacancer vård så är jag helt övertygad om att vi måste synas mer. Det behöver debatteras i media också. Alla kanske inte är bekväma med att göra som jag gör men alla kan göra något. Varför inte sälja dom nya lotterna datumskrapet, skraplott för 10:- är inte speciellt svårsålda. 
Nu är vi snart 90 000 som lever med diagnosen så det borde var betydligt mer aktivitet. Men det kommer nog hoppas jag, annars får vi inte någon ordning på det här problemet. 
Vi måste få till en allmän screening annars kommer dödstalen inte att sjunka. Tänk framåt, tänk på nästa generation barn och barnbarn. Om vi ställer krav nu så kommer de att få en bättre vård när deras prostata kanske utvecklar en cancer.
Framförallt gå med i våra föreningar så blir vår röst, vi som är på barrikaderna , mycket starkare. I Värmland går det bra att registrera sig på vår hemsida www.pcfvärmland.se övriga föreningar hittar ni på www.prostatacancerforbundet.se gilla även prostatacancerförbundets facebook sida.
Överhuvudtaget sprid budskapet och vikten av att ha koll på psavärdet.

MÄNS HÄLSA

Nu när oktober är här och den rosa månaden tar jag det lite lugnt på gator och torg. Men Olws kampanj måste vi ju följa upp. Startar med en demo på Eurocash, butiken som jag jobbar på vid Norska gränsen. Det är viktigt att vi visar Olw att vi tar vara på deras kampanj. Det är ju inte svårt, gå till din lokala handlare och fråga om du inte kan få bjuda på nötter och ha med dig lite broschyrer,pins och framförallt blå mustacher. Sen ger det sig själv det behövs bara lite vilja.
Det behövs även vilja på andra plan.
Nu är ju jag en av de lyckliga som har klarat mig utan biverkningar. Men för att behålla en fungerande erection och slippa urinläckage så krävs det träning. När jag fick se den här boken så blev jag självklart intresserad. Det är så viktigt att vi män törs prata om olika problem med snoppen och inte bara jämföra storlek. Vad ska man med en slak anakonda till? Jag tror på det som står i boken finns det fungerande nervtrådar så går det att träna.
Jag tror inte att man kan få tillbaka centimetern som man blev av med vid operationen, men visst är det bra för den mentala hälsan att funktionen finns där. Sen är det ju skönt att slippa blöjor och där går det definitivt att träna bäckenbotten muskeln.
Vill ni ha stöd och hjälp så finns vi i patientföreningarna vi har en hel del erfarenhet att dela med oss av. I Värmland går det fint att registrera sig på vår hemsida www.pcfvärmland.se 
Vi behöver också fler aktiva medlemmar som vill hjälpa till att synliggöra Sveriges vanligaste cancer.
En bra rekommendation är att ha koll på sitt PSA VÄRDE det räddar liv.
 

MÅLET

Jag har ett mål med mitt engagemang i prostatacancerfrågan. Jag vill bli en del i teamet på kansliet, är övertygad att mitt sätt att agera utåt mot vanligt folk skulle tillföra en hel del. Nu har vi i Värmland genomfört 2 av de större kampanjerna som gjorts för att synliggöra prostatacancer. Förra året som var vårt första var bra men årets var bättre. Ska vi nu växa måste vi få fler medlemmar att engagera sig. Det finns de föreningar som är nöjda med att fungera som stöd för drabbade. Det är också ett viktigt område men jag tror att vi vinner kampen mot myndigheter ute bland vanligt folk och på gator och torg. SYNS VI INTE SÅ FINNS VI INTE så sa en reklamkille till mig under livet när jag tyckte att det blev dyrt med reklamen han erbjöd mig.
Vi måste också bli bättre på att använda sociala media. Nu kommer lite kritik, men befogad, ni på kansliet har antagit en policy att det ska vara minst 2 inlägg på Facebook i veckan. När ni då har åstadkommit 4 under september månad så tycker jag att kritiken är befogad.
Hoppas att vi i framtiden kan få en fungerande facebooksida, antalet gillande ökar ju sakta men säkert.
Nog med kritik nu tittar vi framåt, Olw kampanjen står för dörren jag ska i år ha 3st demos i butiker. Eurocash där jag själv jobbar vid norska gränsen, Hemköp i Karlstad och Konsum i Mitt i City. 
 
Bilden är från förra året på Hemköp i Karlstad. Blev väldigt uppskattad av OLW så kom igen nu gubbar hur svårt kan det vara. Sen ska vi dela ut knappar inför fars dag, bra kansliet. Kul kampanj, mer sådant. I November när apoteksgruppens apotek ska sälja våra blå band vill de ha information  och det ska de få. Det gäller att stötta våra samarbetspartners då kommer det fler. Vad som behövs är ett större engagemang från oss alla, då kommer vi att få en GOD PROSTATACANCER VÅRD och det vill vi ju ha. Framför allt nästan generation.

MANHEM KÖREN

Det blev en härlig avslutning på vår kampanjmånad. Manhem kören sjöng vid de 200 marschallerna. Mellan de 2 sångerna hölls en tyst minut då blev det lite blött i ögat. Det är så trist att så många ska behöva komma för sent bara för att vi att vi inte har en allmän kontroll. Men det ska vi ha. Kommer inte att ge oss förrän det blir så.
Nu kommer vi att delta i en projektgrupp i landstinget här i Värmland, prostatacancer är numer ett prioriterat område. Tror att vi kan bidra med en hel del i det arbetet, vi har ju erfarenhet som patienter. Väntetiderna måste kortas, det som är riktigt jobbigt är ju att få vänta på svar. Sen måste eftervården bli bättre det fungerar inte idag. Det första mötet resulterade i ett mejl till samtliga vårdcentraler, att alla män som begär ett psaprov har rätt till det. Hoppas att det gör att vissa läkare slutar neka män ett psaprov.
Om ni vill stödja vårt arbete så bli medlem i våra föreningar i Värmland går det bra på vår hemsida www.pcfvärmland.se bor ni någon annanstans i Sverige hittar ni er förening på www.prostatacancerforbundet.se
Det är viktigt att vara många medlemmar då blir vår röst,vi som står på barrikaderna, mycket starkare. Vi gör det för att våra barn och barnbarn ska få en bättre vård.
HAR DU INTE KOLL PÅ DITT PSA VÄRDE SÅ TÄNK PÅ ATT DET FINNS INGET ANNAT SÄTT.
PROSTATACANCER GER INGA SYMTOM , MEDANS DET ÄR EN BOTBAR SJUKDOM
 

RSS 2.0