GUNNARSKOG

Lyckad dag i Gunnarskog. Det regnade bedrövligt på vägen dit och när vi kom fram men att möta Arnold som tagit initiativet till vårt deltagande uppvägde allt blöt. Efter någon timme blev det uppehåll och det blev en lyckad dag.
Det blev flera bra samtal och vi sålde flera pins och fick in en del pengar till forskningen.
Det känns som att det är något stort på gång i Värmlands föreningen det blir fler och fler som vill delta i att sprida budskapet om vikten av tidig upptäckt. Tyvärr tror en del fortfarande att man inte kan vara sjuk utan symtom, men så är det ju med den här sjukdomen. Får du symtom är det ofta försent med botande behandling.
Några reaktioner, det borde vara obligatoriskt. Är väl inte lätt att kräva men alla borde ju få chansen. Idag är det ju ett enda stort lotteri. Vi i föreningen kräver att alla ska bli erbjudna att ta ett  base linje psa från 45 års ålder då skulle det bli lite ordning och reda i provtagningen. Idag tas det alldeles för många psaprov för ofta av ett fåtal medan andra inte får chansen. Så här kan vi inte ha det. Den stora bromsklossen är socialstyrelsen, alla Europas urologer tycker ju detsamma som oss. Det är märkligt att socialstyrelsen är så tröga. Ska dödlighetskurva brytas måste det bli mer ordning och reda.
Tycker ni att vi jobbar för en bra sak BLI MEDLEM I VÅRA FÖRENINGAR.  I Värmland går det bra på www.pcfvärmland.se
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0