ALLMÄN KONTROLL

 Man blir så förbannad över myndigheternas agerande när det gäller en allmän kontroll av oss män. Prostatacancer är faktiskt den vanligaste cancerformen och så hittar de på alla möjliga svepskäl för att neka oss en allmän psatestning. Det finns faktiskt forskning som visar att dödligheten skulle kunna minska med 40% om alla testades. Då säger socialstyrelsen att det skapar onödig oro. SKITSNACK.
En mycket god vän till mig nekades psaprov av sin läkare i 5 år. När han till slut fick akuta besvär upptäcktes ett psa på över 200. Nu kämpar han mot vården för att få en vettig behandling. Det skapar oro. Den läkaren borde göra något annat. 
Våra landstingspolitiker slår sig för bröstet och säger att alla som vill ta psaprov har rätt till det. Det är skitsnack när allmän läkarna gör som dom vill.
Det är ju inte svårt att ha koll på prostatan. Så här gjorde jag i fredags. När vi cancerpatienter följs i eftervården då är psa jättebra. Men före skapar det oro säger det igen SKITSNACK. Det gäller pengar vi är ju ofta medelålders män och då är vi inte lönsamma längre. Varför alla beslutsfattare som ofta är män inte ryter till är för mig en gåta.Varför är inte alla drabbade män med i en patientförening och jobbar för en förändring är också en gåta.
Kom igen nu gubbar kom ut ur garderoberna tänk på era barn och barnbarn. BLI MEDLEM I VÅRA FÖRENINGAR.
I Värmland www.pcfvärmland.se där kan du följa debatten och bli medlem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0