HUR KAN DET VARA SÅ HÄR

Hade idag ett samtal med en som blev opererad i höstas. När han kom tillbaka till jobbet så blev det ju naturligtvis diskussioner om prostatacancer. En av hans arbetskamrater hade blivit nekad psa prov på en vårdcentral. Så här får det ju inte gå till. Det finns riktlinjer som våra landstingspolitiker säger i SVT intervju, men vad hjälper riktlinjer när de inte efterlevs i organisationen. Nu måste det bli slut på detta. De läkare som tror att det syns på utsidan om du har prostatacancer måste tas i örat eller läsa på. De är en fara för oss män. där finns det en
DENNA OKUNSKAP HOS VISSA LÄKARE GÖR MIG FÖRBANNAD.
Ska se om inte det går att få ett media drev på detta.
Det hjälper ju inte att ha duktiga urologer om det sitter ett antal allmän läkare med bristande kompetens på vår vårdcentraler.
Skapa en PSA mottagning som de har gjort i Örebro län landsting dit kan män vända sig för information och provtagning. Då kommer man ifrån en massa personligt tyckande.
Det finns så mycket att göra i den här frågan, hjälp oss genom att bli medlem i våra föreningar i Värmland är det www.prolivwermlandia.se som gäller, där finns det en blå knapp ( bli medlem) som öppnar ett formulär där det går att registrera medlemskap. Ju fler medlemar desto starkare röst.
Tänk om alla 85 000 med diagnosen vore medlemmar då skulle vi få ordning och reda på problemet.
Vill inte din läkare ta ett PSA prov är ett gott råd. BYT LÄKARE
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0