FINA UNGDOMAR

 
Igår träffarde vi Elinor, en helt fantastisk tjej. Hon är designer och har tagit fram armbanden vi säljer. Man blir överväldigad över engagemanget, hennes ord " Jag vill hjälpa till" . Det värmer en aktivists hjärta. Vi satt och spånade idéer och det kommer nog fram en hel del nyheter till vår shop. Dessutom verkar det som att det har öppnat sig en möjlighet att sälja våra grejor på nätet. Då blir marknaden betydligt större, jag känner att det finns ett behov av att köpa våra unika produkter.
Samtidigt pågår ju arbetet med att korta väntetider för de som blir drabbade. Det känns som att allt är på rätt väg.
Även att informations utskicket om prostatacancer är igång, detta sammantaget är nog det största som hänt inom prostatacancervården. Nu tas mäns hälsa på allvar. Det är så vansinnigt dumt att dö i förtid, när en livshotande sjukdom kan upptäckas med ett enkelt blodprov.
Snart är det dags för socialstyrelsen att fatta detta och erbjuda alla män en allmän screening. Läste en forskar rapport från Umeå universitet där skrivs det att psaprovets värde kan visa på vilka som kommer att utveckla en allvarlig cancer. Så vad tvekar de på, är det så illa att det kostar för mycket pengar??
Även mäns hälsa måste få kosta, mycket har vi dock oss själva att skylla. Vi måste kräva vår rätt till vård och då menar jag alla män. Idag är vi för få som höjer rösten.
Gå med i våra föreningar och engagera er. Alla kan göra något. Bli som Elinor hjälp till.
Det minsta ni kan göra är att uppmana alla män i er omgivning att ta ett PSA-PROV

Kommentarer
Postat av: Helena

Hej,
jag har precis startat en blogg där jag skriver om min pappa, som har prostatacancer. Är det okej för dig om jag länkar till din blogg därifrån?

Svar: HejDet går bra det. Vad är adressen kan vara kul att följa din blogg
Prostatalös

2015-02-26 @ 15:42:03
URL: http://hassesdotter.blogg.se
Postat av: Helena

Vad bra,
du hittar min blogg här;
http://hassesdotter.se

2015-02-26 @ 18:28:42
URL: http://hassesdotter.blogg.se
Postat av: Helena

Förlåt, http://hassesdotter.blogg.se ska det vara!

2015-02-26 @ 18:29:49
URL: http://hassesdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0