STOR SEGER

Igår var jag på möte med landstinget. Vi samlades i gruppen som ska införa SVF (standardiserat vårdförlopp) det kommer förhoppningsvis att korta väntetider inom prostatacancervården. Det behövs idag ser det bedrövligt ut. 
Alla inblandade ser över var flaskhalsarna finns och försöker åtgärda dom.
Målet är att det från remiss till behandling ska ta Max 60 dagar, idag är det en median väntetid på ca 170 dagar.
Det här tas på största allvar, i potten finns pengarna som staten satsar för att korta köer och få en likvärdig vård i hela landet. Personligen tror jag att det är dags att skrota landstingen, det sitter för många inkompetenta chefer där.
Så här skrev jag i Metro för något år sedan
Där är vi ju inte än, men på väldigt god väg. Idag får 500 Värmländska män ett brev, där de informeras om psaprovtagning. Det är ju inte målet men ett väldigt stort steg i rätt riktning. Nu tror jag inte att det går att stoppa.
Detta kommer att rädda många liv, det känns så onödigt att män måste dö i förtid. För att samhället inte tar sitt ansvar och informerar om Sveriges vanligaste cancer. När den dessutom är botar om den upptäcks i tid. Känns bra att ha varit en del i detta arbete. Men jobbet är inte slut än. 
Målet är ju en allmän screening av alla män över 45 års ålder. Sen finns det ju mycket mer som måste rättas till.
Läkemedel måste bli tillgängliga för alla, även potensläkemedel. Många behöver det i läkningsprocessen, men alla har inte ekonomisk möjlighet. Sådana orättvisor måste bort. Lika vård för alla är det som ska gälla.
Innan vi nått målet gäller samma uppmaning som alltid "TA ETT PSAPROV DET RÄDDAR LIV"
Har ni möjlighet stöd våra föreningar och forskningen det hjälper nästa generation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0